۲۱ خرداد ۱۴۰۲، ۲۱:۲۰

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر:

بی‌توجهی کشاورزان پلدختری به الگوی کشت

بی‌توجهی کشاورزان پلدختری به الگوی کشت

پلدختر- مدیر جهاد کشاورزی پلدختر با اشاره به بی‌توجهی کشاورزان این شهرستان به الگوی کشت، گفت: برخی پمپاژها بیش از پنج برابر سهمیه خود آب مصرف می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، شمس الدین جمشیدی امروز یکشنبه در جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان پلدختر اظهار داشت: تغییر مسیر رودخانه «کشکان» مشکل و معضلی است که در سطح شهرستان هنوز پا برجا و کشاورزان با آن دست و پنجه نرم می کنند و باید برای فراهم آوردن امکاناتی در راستای رفع این مشکل تلاش شود.

بی توجهی کشاورزان به الگوی کشت

وی افزود: رعایت اصول کشت گیاهان غیر آبدوست به صورت استراتژیک از جمله مسائلی است که پذیرش آن برای کشاورزان منطقه سخت است بنابر این تمرکز روی فرهنگ سازی این موضوع با روش‌های علمی و کارشناسی از جمله مسائلی است که باید مد نظر قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، گفت: متأسفانه علی رغم خشکسالی‌های پی در پی و کم آبی اما کشاورزان منطقه کشت گیاهانی که به آبیاری کمتری نیاز دارند را پذیرا نیستند و همچنان طرفداران آبیاری به شیوه سنتی و روال گذشته در زمینه کشت پای بند هستند.

جمشیدی، افزود: علی رغم نگرانی در زمینه جلوگیری از خشک شدن باغات و درختان و توصیه‌های مکرر در زمینه کشت گیاهان آبدوست اما بی توجهی به این امر در بین کشاورزان موجب شد سال گذشته بیش از ۳۰ درصد در فصل برداشت شهرستان با افت تولید محصولات مواجه شود.

برخی پمپاژها بیش از پنج برابر سهمیه خود آب مصرف می‌کنند

وی، گسترش بی رویه باغات در شهرستان را یکی از مشکلات اساسی در حوزه کشاورزی دانست و یادآور شد: برای جلوگیری از استفاده بی رویه از منابع آبی لازم است تدابیری در راستای عدم گسترش باغات در شهرستان اندیشیده شود.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، افزود: با توجه به این که منابع آب شهرستان سهم باغات و پمپاژها را مشخص کرده اما متأسفانه برخی پمپاژها بیش از پنج برابر سهمیه خود آب مصرف می‌کنند بنابر این باغداران قبل از کاشت هر درختی باید ابتدا به فکر تأمین آب آن باشند.

جمشیدی، گفت: عدم بی توجهی به گسترش بی رویه باغات گاهی اوقات موجب عدم رعایت عدالت اجتماعی در برخی مناطق شهرستان نیز می‌شود که این ظلم در حق بقیه باغداران و کشاورزان است.

وی بر استفاده بهینه از آب با استفاده از سیستم‌های نوین تاکید کرد و افزود: پنج ایستگاه پمپاژ شهرستان متأسفانه در جریان سیل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ از بین رفت که چنانچه راه اندازی می‌شد می‌توانست حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان را پوشش دهد.

کشت محصولات آبدوست در بالا دست شهرستان

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر با بیان اینکه کشت آبی به صورت استراتژی در شهرستان بسیار کم است، یادآور شد: امسال با توجه به بارندگی‌های مطلوب حتی مزارع آبی نیز به آبیاری نیاز نداشت و میزان تولید گندم دیم در پلدختر بیش از چهار تن و ۸۰۰ کیلوگرم بوده که نقطه امیدوارکننده ای است و جای شکر دارد.

جمشیدی، افزود: بهترین کمک به کشاورز کشت جایگزین و تناوب در راستای جلوگیری از آفت ها است که موجب نابودی مزارع می‌شود.

وی گفت: کشت محصولات آبدوست در بالا دست شهرستان به ویژه معمولان از عمده ترین مشکلات کشاورزان پلدختر است که انتظار می‌رود جلسه‌هایی در سطح استان برای رفع این مشکل برگزار شود.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، افزود: جلوگیری از خشک شدن باغات از برنامه‌های اولویت دار جهاد کشاورزی شهرستان است چنانچه کشاورزان میزان برداشت آب را رعایت کنند مشکلات کمبود آب کاهش یافته است.

جمشیدی، یادآور شد: این در حالی که متأسفانه برخی از کشاورزان با ضایع کردن حق دیگران آبیاری را یک روزه انجام می‌دهند که برای جلوگیری از تنش آبی لازم است بلند کردن دوره آبیاری در بین کشاورزان فرهنگ سازی شود، بنابر این انتظار می‌رود دهیاران این گونه مسائل را برای کشاورزان بازگو کنند.

وی گفت: با توجه به پیش بینی کم آبی در فصل زراعی پیش رو انتظار می‌رود، دستگاه‌های متولی در استان و شهرستان به صورت عملی برای کاهش کشت گیاهان آبدوست در بالا دست وارد عمل شوند.

کد خبر 5807675

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha