به گزارش خبرگزاری مهر، فریبا مرادی با اشاره به اینکه یکی از شایعترین علتهای کم بینایی در افراد تنبلی چشم است، بیان کرد: میزان شیوع تنبلی چشم از ۲ تا ۵ درصد در ایران و کشورهای مختلف گزارش شده و در همین راستا، طی سال گذشته در استان فارس، حدود ۲۰۰ هزار کودک غربالگری شدند.
مرادی با بیان اینکه در صورت درمان نشدن این مشکل، اثرات کم بینایی تا آخر عمر با بیمار باقی میماند، از شناسایی ۳۶۰ مورد مبتلا به تنبلی چشم طی سال گذشته در استان خبر داد.
او با اشاره به این موضوع که در بیشتر موارد، ظاهر چشم تنبل طبیعی است و هیچ نشانهای از بیماری در آن دیده نمیشود، تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم را تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن عنوان کرد و ادامه داد: از آنجا که بسیاری از این عوامل برای خانوادهها ناشناخته است، چشم همه کودکان باید دست کم سه بار در سنهای سه تا شش سالگی و قبل از ورود به دبستان غربالگری شود.
مسئول واحد بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گروه هدف اصلی این برنامه را کودکان سه تا شش سال برشمرد و افزود: والدین میتوانند برای انجام غربالگری تنبلی چشم، به مراکز مثبت زندگی تحت پوشش ادارات بهزیستی استان فارس مراجعه کنند.
نظر شما