به گزارش خبرنگار مهر، محمود محمودی ظهر سه شنبه در نشست خبری همزمان با آغاز پیک تابستان ۱۴۰۲ با اشاره به آغاز برنامههای مدیریت مصرف در استان مرکزی از ۱۵ خرداد سالجاری تا پایان شهریور اظهار داشت: دولت سیزدهم در ابتدای شروع کار خود، ناترازی نامتعارفی را در بحث تولید و مصرف برق تحویل گرفت که از همان ابتدا وزیر نیرو ۱۰۰ برنامه برای گذر از پیک بار سال ۱۴۰۰ را آغاز کرد.
مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی با تقدیر از مشارکت مردم بیان کرد: با این برنامهها و همراهی مردم، در سال گذشته از پیک بار تابستان با حداقل مشکلات گذر کردیم، در بخش خانگی و تجاری نیز هیچ خاموشی اعمال نشد.
وی با اشاره به وجود ۱۷ مشترک بزرگ در استان مرکزی گفت: در سطح استان مرکزی ۸۰۱ هزار مشترک با ۲۱ هزار کیلومتر طول شبکه توزیع برق و ۲۳۴ هزار دستگاه چراغ روشنایی معابر وجود دارد.
محمودی افزود: ۱۸ هزار و ۸۰۰ دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت ۲۶۶۶ مگاولت آمپر نیز در سطح استان فعال است، همچنین در سطح استان هزار و ۱۶۹ روستای برقدار وجود دارد.
وی ادامه داد: استان مرکزی ۶۴ مگاوات تولید پراکنده انرژی تجدیدپذیر نیز دارد که رقم خوبی است، ۵ هزار و ۸۴۲ حلقه چاه برقدار نیز در سطح استان فعال است.
مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی بیان کرد: تلفات انرژی در سال ۱۴۰۱ نیز ۸.۳۹ صدم درصد و پیک بار همان سال ۹۶۵۶ مگاوات و نیاز مصرف ۱۳۰۴ مگاوات بوده است.
وی با بیان اینکه ۵۱ پست فوق توزیع، ۴۴۴ فیدر فشار متوسط و ۲۱ هزار و ۴۰۰ دستگاه کنتور هوشمند منصوبه نیز در مجموعه شبکه استان وجود دارد، گفت: شاخص خاموشی در استان، ۶۲ صدم دقیقه در شبانه روز است.
محمودی با اشاره به اینکه استان مرکزی یک استان مولد بوده و سهم استان در سطح کشور یک سهم کلیدی است، افزود: ۷۰ درصد شبکههای شهری و روستایی در استان بهسازی شده و ۵۵ درصد شبکه فشار ضعیف موجود به کابل خودنگهدار تبدیل شده است.
وی ادامه داد: برای اولین بار در استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ پیک بار کاهش داشته و ۷۲ میلیارد تومان پاداش به گروههای مختلف مشترکین در سال گذشته تخصیص پیدا کرده است.
مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی افزود: ۸۰ درصد ناترازی تولید و مصرف برق مربوط به مباحث سرمایشی است که سال گذشته در بخش خانگی در سطح کشور تا ۱۰ درصد مصارف کاهش داشت که رکورد خوبی در تاریخ مصرف برق بود. ۷۷ درصد مشترکین استان مرکزی نیز طبق الگو مصرف داشته اند و ۲۳ درصد باقی مانده ۳۶ درصد برق استان را مصرف میکنند.
وی با اشاره به اینکه الگوی مصرف در ماههای گرم سال برابر ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه برای مناطق عادی استان و ۴۰۰ کیلووات ساعت برای مناطق گرمسیر استان است، گفت: ظرفیت نیروگاهی استان حدود ۷ هزار مگاوات افزایش پیدا کرده و استان امسال به ۷۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی رسیده است.
محمودی با بیان اینکه ۹۰ درصد صنایع استان کوچک هستند، گفت: در خصوص این صنایع هیچ برنامهای برای مدیریت مصرف وجود ندارد اما ۱۰ درصد باقی مانده که بزرگ و متوسط هستند باید در مصرف همکاری کنند.
وی افزود: همه دستگاههای اجرایی و اداری، بانکها، نیروهای مسلح، نهادهای عمومی غیردولتی موظف هستند برای کاهش ۳۰ درصد مصرف برق در ساعات اداری نسبت به سال پایه ۱۴۰۰ و کاهش ۶۰ درصد مصرف در ساعات غیراداری اقدام کنند.
وی تاکید کرد: در استان مرکزی برای ۹۵ درصد ادارات کنتور هوشمند نصب شده است.
مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی خاطر نشان کرد: استان مرکزی یکی از استانهایی است که علیرغم مجاورت با استانهای سرقت خیز از میزان سرقت پایینی در حوزه زیرساختهای برق برخوردار است اما باز هم اقدامات مؤثری در این خصوص انجام شده است.
نظر شما