۱۰ تیر ۱۴۰۲، ۱۲:۰۴

همدان و اجرای قانون جوانی جمعیت-۴

چالش تعطیلی مهدکودک نوزادان برای خانواده های همدانی

چالش تعطیلی مهدکودک نوزادان برای خانواده های همدانی

همدان- درحالی که تامین مهدکودک در قانون جوانی جمعیت مورد تاکید قرار گرفته شده است این روزها تعطیلی مهدکودک نوزادان در برخی از شهرستانهای همدان سردرگمی خانواده ها را در پی داشته است.

خبرگزاری مهر، استان‌ها: بر اساس آخرین آمارها، کل جمعیت زنان در سن کار در کشور ۳۱ میلیون و ۷۸۳ هزار نفر برآورد شده که از این جمعیت تنها حدود ۳ میلیون و ۶۸۱ هزار نفر دارای شغل هستند، بر این اساس نسبت اشتغال در بانوان کشور برابر ۱۱.۶ درصد بوده است.

این روند اگرچه سهم پایین تعداد بانوان شاغل را در کشور و به تناسب آن در همدان نشان می‌دهد اما همین تعداد از بانوان شاغل، با مشکلاتی روبرو هستند که در شهرستان‌ها بیش از مراکز شهری که دسترسی به امکانات رفاهی بیشتر است، وجود دارد.

مادران شاغل همواره با دغدغه پیدا کردن و نام نویسی فرزندشان در یک مهدکودک منظم، تمیز، اصولی و استاندارد با مربیانی حرفه‌ای و تخصصی و اما مهربان و دلسوز روبرو هستند و در این مسیر، گاه با خاطرات تلخی نیز روبرو شده‌اند.

مهدهای کودک که چند سالی می‌شود به زیرمجموعه آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت واگذار شده‌اند، در این روند واگذاری با فراز و فرودهایی روبرو بوده است.

از سویی، در راستای توجه به این موضوع مهم و افزایش جمعیت کشور، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با هدف افزایش نرخ باروری کلی به بیش از سطح جانشینی و ارتقای شاخص‌های کیفی در راستای تحقق سیاست‌های کلی جمعیت با حمایت از گروه‌های هدفی نظیر خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند، تولدهای جدید، زوجین نابارور، زنان باردار و مادران دارای فرزند زیر ۲ سال سن تصویب شد.

یکی از بندهای این قانون که مربوط به دستگاه‌های اجرایی کشور در خصوص تأمین فضای مناسب رفع نیاز نوزاد، کودک و مادر باردار جهت استراحت، شیردهی و نگهداری کودک در همه اماکن عمومی، خدماتی و آموزشی تحت اختیار یا نظارت خود است. و در بندهای دیگری نیز بر تأمین مهدکودک برای نگهداری کودکان مادران شاغل تاکید شده است؛ با گذشت بیش از یکسال از قانون جوانی جمعیت، خبرگزاری مهر به صورت پرونده‌ای بررسی اجرای این قانون را در دستور کار قرار داده و تاکنون با مباحثی چون «‌همدان رکورددار کاهش نرخ رشد جمعیت / سیاست جمعیتی روی زمین مانده است» و «‌چشم انتظاری تخصیص خوابگاه متاهلی دانشگاه بوعلی سینا ۱۰ ساله شد» به بررسی این مهم پرداخته است.

چالش تعطیلی مهدکودک نوزادان برای خانواده های همدانی

مهدکودکی وجود ندارد که دختر ۴ ساله‌ام را نگه دارد

یکی از مادران معلم در یکی از شهرستان‌های همدان در این راستا به خبرنگار مهر گفت: مهدکودکی برای دختر ۴ ساله‌ام در شهرستان ما وجود ندارد، در این زمینه به مشکلات بسیاری برای سر کار رفتن خورده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه این روزها تابستان است و زمان تعطیلی هایم بیشتر است، اظهار کرد: اگر مهد کودکی وجود داشت می‌توانستم در طول تابستان به دوره‌های آموزشی برود و البته در فصل‌های غیر از تابستان نیز مجبور هستم بخشی از حقوقم را به دوستم به عنوان پرستار بدهم تا دخترم را نگهداری کند.

این بانوی همدانی گفت: متأسفانه مهدکودکی در شهرستان ما وجود ندارد که کودک زیر ۶ سال را نگهداری کند.

هیچ مهدکودکی در شهر ما، شیرخوارگان را نمی‌پذیرد

دیگر مادر شاغل که کارمند یکی از ادارات دولتی در شهرستان‌های شمالی استان همدان است، به خبرنگار مهر گفت: تمامی مهدهای کودکی که بچه‌های شیرخوار را نگهداری می‌کردند، در این شهرستان تعطیل شده‌اند.

وی با بیان اینکه این روزها مجبور هستم از یکی از همسایه‌هایمان کمک بگیرد، عنوان کرد: همه مادران شاغل، مادران و اقوامی را ندارد که در امور به آنها کمک کند، این را مسئولین باید درک کنند و بدانند که نوزاد شیرخوار را نمی‌توان به هر کسی سپرد.

وی با دغدغه مندی گفت: پسر من ۲ ساله است و تصمیم دارم فرزند دیگری داشته باشم، اما واقعاً نبود محلی برای نگهداری از شیرخوارگان در شهرستان ما مانعی بر سر این راه شده است.

حدود ۳۲۹ مرکز کودکان زیر ۷ سال در استان همدان مشغول فعالیت هستند

چندی پیش بود که ابراهیم سهرابی؛ معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه حدود ۳۲۹ مرکز کودکان زیر ۷ سال در استان همدان مشغول فعالیت هستند؛ اظهار کرد: بیش از ۶۰۰ کلاس پیش دبستانی مشارکت مردمی در استان فعالیت می‌کنند که آموزش و پرورش بر فرایند این مراکز نظارت کافی دارد.

اما پیگیری‌های خبرگزاری مهر از شهرستان‌های مختلف استان همدان نشان از تعطیلی مهدهای کودک برای سنین زیر ۶ سال (قبل از پیش دبستانی) و به ویژه شیرخوارگان دارد. موضوعی که به جد باید مورد بررسی قرار گیرد.

چالش تعطیلی مهدکودک نوزادان برای خانواده های همدانی

یکی از مواردی که در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دنبال می‌شود و البته در ارزیابی عملکرد مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز مدنظر است، تأمین مهدکودک برای کارکنان آن دستگاه است، مهدکودکی در دسترس و در نزدیکی محل کار مادران؛ بدین ترتیب امید است که مسئولین استان همدان به ویژه در بدنه آموزش و پرورش به این مهم توجه داشته و زمینه را در شهرستان‌های همدان حداقل در سایت‌های اداری که مادران شاغل در آن محل‌ها حضور دارند، مهیّا سازد.

از سویی، در تبصره سه ماده ۲۲ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت آمده است؛ «کلیه دستگاه‌های مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مکلف اند با مشارکت بخش خصوصی و یا به صورت خرید خدمات نسبت به تأمین مهدکودک برای نگهداری کودکان مادران شاغل در همان دستگاه اقدام نمایند.»

حال باید دید این بند از قانون در استان همدان به چه نحوی اجرا می‌شود، آیا این ماده قانونی زمین می‌ماند یا مسئولین مربوطه پای کار آمده و این مشکل نیز حل می‌شود.

کد خبر 5809693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha