به گزارش خبرنگار مهر، محمد برزعلی صبح پنج شنبه در همایش منطقهای سازگاری با خشکسالی در کشاورزی که با حضور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگیها و کشاورزی بودن منطقه از سال گذشته تا کنون این استان با شرایط سخت کم آبی روبرو بوده است.
وی افزود: به دلیل خشکسالی اخیر بیشترین ضرر متوجه مزارع گندم شده به طوری که ۴۸ هزار هکتار به دلیل سبز نشدن و کم آبی از بین رفته است.
برزعلی گفت: در آبگیری سدها نسبت به سالهای قبل نیز رقم قابل ملاحظهای نداشتهایم و در ماههای قبل بهمن و اسفند که محصولات کاشته شده از جمله گندم نیازمند آب سدها از جمله وشمگیر بودند با مشکل بی آبی سدها مواجه شدیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: ۲۴ درصد از اراضی استان که ۲۴۰ هزار هکتار را شامل میشود، اراضی آبی هستند و باید در برنامههای جدید به سمتی برویم که ابتدا آبیاری نوین و کشت گلخانهای را در استان رواج دهیم.
وی گفت: خشکه کاری برنج به جای کشت شالی غرقابی از دیگر برنامههای این سازمان برای مقابله با خشکسالی بود که در تعدادی از مزارع استان انجام شده است.
وی ادامه داد: استان گلستان دارای ۳۰ هزار هکتار باغ است که نیازمند آبیاری هستند و این در حالی است که استان سوم کشور در کاهش بارندگیها هستیم.
برزعلی گفت: مهمترین چالشهای تولید در سال گذشته، عدم رعایت تاریخ کشت، عدم امکان کنترل به موقع علفهای هرز، عدم تأمین اعتبارات تعمیرات و نوسازی اراضی، کمبود رطوبت و عدم استفاده از کودهای شیمایی از جمله سرک موجب شد تا تولیدات اراضی یا کاهش یابد و یا از بین برود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان، گفت: به دنبال ایجاد نخستین رصد خانه کشاورزی کشور در استان هستیم و معتقدیم که وقتی تغییرات اقلیمی در حال رخ دادن است باید به سمت کشتهای جایگزین، کشتهای گلخانهای و استفاده از مدیریت نوین در بخش کشاورزی برویم.
نظر شما