به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ حامد محمدی سپاسی با بیان اینکه آگهیهای فروش سوالات کنکور در کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی دروغ است، افزود: چند سالی است که در فضای مجازی با نزدیک شدن به زمان کنکور آگهیهای فروش سوالات کنکور از سوی مجرمان سایبری انتشار یافته و با این ترفند خریداران را به درگاههای جعلی بانکی هدایت نموده و اطلاعات بانکی آنها را سرقت کرده و حساب بانکی شأن را خالی میکنند و یا بعد از دریافت وجه خرید، دیگر پاسخگوی خریدار نبوده و یا سوالات ادوار گذشته را ارسال میکنند.
وی افزود: مجرمان سایبری با جعل هویت و ادعای واهی دسترسی به سوالات آزمون سراسری یا ارتباط و همکاری با طراحان سؤال، اقدام به کلاهبرداری از داوطلبان کنکور میکنند.
سرهنگ سپاسی به داوطلبان کنکور توصیه کرد: به هیچ عنوان فریب تبلیغات دروغین و اغوا کننده فروش سوالات کنکور در شبکههای اجتماعی را نخورده و صرفاً با تکیه بر دانش و معلومات خود در کنکور شرکت کنند.
این مقام سایبری یادآور شد: داوطلبان و والدین آنها باید در مورد عضویت در برخی کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی دقت لازم را داشته باشند و عضویت و همکاری با برخی از این کانالها و گروهها که به دنبال برنامهریزی برای تقلب و تخلف در آزمونها هستند، به محرومیت از آزمون میانجامد.
رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا فراجا گفت: همچنین با نزدیک شدن به کنکور شاهد فروش داروهای تقویت کننده هوش و حافظه و یا کاهش اضطراب در کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی هستیم، داروهایی که شاید در کوتاه مدت موجب تقویت حافظه و کاهش استرس و اضطراب شود اما مصرف مداوم آنها عوارض بدی مثل افسردگی، اعتیاد و…، دارد.
سرهنگ سپاسی با بیان اینکه اضطراب و استرس امری جدانشدنی از داوطلبان کنکور است، افزود: همراهی خانواده با فرزندان و کاهش فشار روانی و استرس و افزایش اعتماد به نفس در داوطلبان کنکور میتواند زمینه موفقیت فرزندان آنها را فراهم کند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه کارکرد بیشتر شبکههای اجتماعی و پیام رسانهایی مثل اینستاگرام و تلگرام تفریحی است، به خانوادهها توصیه کرد: در سال کنکور دانش آموزان از برنامههای مجازی که صرفاً جنبه سرگرمی مثل تلگرام و اینستاگرام دارند بپرهیزند؛ حواشی موجود در شبکههای اجتماعی برای داوطلبان کنکور بسیار زمانبر بوده و ممکن است دانش آموزان درگیر این حواشی شده و درگیریهای ذهنی پیدا کنند.
وی گفت: شهروندان در صورت مواجهه با موارد مشکوک، میتوانند موضوع را از طریق مرکز فوریتهای سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir بخش گزارشها مردمی در میان بگذارند.
نظر شما