به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر صفایی در خصوص این خبر بیان کرد: با تلاشهای صورت گرفته توسط محیط بانان حافظت محیط زیست و بر اساس آخرین سرشماریهای صورت گرفته جمعیت گور خر ایرانی در پارک ملی قطرویه نی ریز از توابع استان فارس افزایش یافته است.
در خصوص چگونگی تأمین آب مورد نیاز گونههای حیات وحش در پارک ملی قطرویه بیان کرد: پارک ملی قطرویه با وسعت حدود ۳۲ هزار هکتار دارای ۱۶ منبع آبی شامل چاه و چشمههای متعدد و ۱۰ باب آبشخور حیات وحش است، در این پارک فواصل منابع آبی به گونهای است که اگر یکی از این منابع از کار بیفتد یا خالی شود بقیه منابع در دسترس حیات وحش است. بنا بر این خالی شدن یکی از آبشخورها نمیتواند عاملی برای تهدید حیات وحش باشد.
مسئول پارک ملی قطرویه در ادامه افزود: گونه کل و بر و قوچ و میش در این پارک زیست میکنند، گونه گورخر نیز در این منطقه وجود دارد که میتواند تا ۱۰ کیلومتر پیمایش کند تا منابع آبی را بیابد، در حالی که فواصل آبشخورها در این منطقه کمتر از سه یا چهار کیلومتر است بنا بر این، خشک شدن یا کم آب شدن یک یا دو آبشخور نمیتواند تهدیدی برای حیات وحش باشد.
صفایی، با اشاره به اینکه کل و بز و قوچ و میش معمولاً در ارتفاعات زیست میکنند و از چشمههای جاری ارتفاعات استفاده میکنند و آبشخورها استفاده زیادی برای قوچ و میش و کل و بز ندارد گفت: خارج از محدوده پارک ملی هم تعداد زیادی باغ و استخر و منابع آبی وجود دارد، در محدوده ۴۰۰ هزار هکتاری منطقه حفاظت شده بهرام گور جایی نیست که فارغ از منابع آبی باشد و هر جایی که احتمال تهدید حیات وحش وجود داشته سازمان محیط زیست اقدام به مکانیابی و توسعه منابع آبی کرده است.
مسئول پارک ملی قطرویه ادامه داد: در منطقه بهرام گور از دو طریق انتقال آب با لوله و همچنین با استفاده از تانکرهای آبرسان که کار انتقال آب از منابع موقت به منابع دائمی را انجام میدهند کار آبرسانی به آبشخورها در حال انجام است.
نظر شما