خبرگزاری مهر، گروه سیاست – نفیسه عبدالهی: «نظم نوین»؛ پرکاربردترین گزاره اشتباه حداقل دو دهه اخیر است که ابتدا از سوی سران رژیم آمریکا و سپس به کرات از سوی برخی نحلههای سیاسی داخلی مطرح شد و رفتهرفته باورشان شد که جهان، آبستن نظم نوینی است و باید در آن هضم شد. حتی از اظهار لحیه «کاندولیزا رایس»، مقام بلندپایه رژیم آمریکا که از «خاورمیانه جدید» سخن گفته بود، استقبال کردند.
نیازی به اشاره مجدد درباره سیاستورزی مرد میدان نیست؛ اگر اقدامات شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، قهرمان جهان اسلام نبود، «خاورمیانه جدید» مورد نظر غرب محقق شده بود، ولی درایت و مدیریت فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران، نقشهها را نقش بر آب کرد و از قضا «نظم نوینی» به قرائن جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت که ماحصل آن، وضعیت و اقتدار امروز ایران در منطقه است.
همچنانکه حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در توئیتی نوشت: «تلاش برای اتحاد و برادری میان امتاسلام و مردم مظلوم و آگاه منطقه؛ همان طرحی بود که سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی عزیز، قهرمان بزرگ مبارزه با صهیونیسم و تروریسم، برای اجرای آن ۳۰ سال نخوابید! بدیهی است این طرح دشمنانی دارد.»
احیای روابط عربستان و ایران صرفاً از منظر یک رویداد سیاسی معمول قابل تحلیل نیست، چه آنکه فرامتنهای مهمتر از متن فراوان دارد. اینکه «چرا به چنین نقطهای رسیدیم» خود، داستان درازی است که گزارش جداگانهای میطلبد؛ اما آنچه این روزها مهم است، اهمیت احیای این روابط و آوردههای آن است.
طبعاً ارتباط میان تهران و ریاض نه تنها به نفع هر دو کشور، بلکه به نفع سایر کشورهای منطقه نیز هست؛ چرا که ایران و عربستان دو کشور مؤثر در منطقه غرب آسیا هستند و همگرایی تهران و ریاض بر بهبود ارتباط ایران با دیگر کشورها و همچنین بهبود رابطه کشورهای منطقه با یکدیگر تأثیر مثبت میگذارد.
از طرف دیگر، بهبود روابط ایران و عربستان منجر به بهبود روابط طرفین با دیگر کشورها شده است. اینکه زمزمههای ارتقای روابط تهران - قاهره به گوش میرسد و حتی مصر برای احیای روابط با ایران، ابراز تمایل میکند، نشأت گرفته از همین اتفاق راهبردی سیاسی است. البته بهبود ارتباط با دیگر کشورهای عربی از جمله بحرین نیز در همین مسیر قابل ارزیابی است. بهبود روابط عربستان با سوریه نیز در همین راستا برآورد میشود. تقویت روابط قبلی با دیگر کشورهای عربی نیز از جمله آثار احیای روابط ایران و عربستان است که به اذعان کارشناسان، در ابعاد مختلف مؤثر خواهد شد.
به باور کارشناسان، احیای روابط ایران و عربستان، بر بسیاری از مسائل منطقهای از جمله بحران یمن، اوضاع سوریه و عراق و استقرار امنیت خلیج فارس تأثیر به سزایی خواهد داشت، به شرط اینکه هر دو طرف درک کنند بهبود روابط، منفعت بسیاری دارد تا اینکه در حالت نزاع، جنگ و تهدید به جنگ باشند. بر همین اساس، توافق تهران و ریاض قطعاً بر بهبود روابط همه کشورهای منطقه با یکدیگر از جمله بهبود روابط ایران و مصر تأثیر مثبتی خواهد گذاشت.
کنشگران سیاسی به این نکته نیز تاکید دارند که بازنده اصلی در توافق دو کشور، آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای اروپایی هستند؛ چرا که پس از انعقاد این توافق، ایران کانون توجهات و دیپلماسی کشورهای منطقهای و فرا منطقهای شده است. توافق ایران و عربستان سبب ایجاد دیپلماسی فعال در منطقه نیز شده است.
در گفتوگو با ۱۶ نفر از کارشناسان و کنشگران سپهر سیاسی و سیاست خارجی کشور، به واکاوی احیای روابط تهران- ریاض و آوردههای آن پرداختهایم. با پیگیری خط سیر این گفتوگو، بازندهها و برندههای احیای روابط دو کشور اسلامی ایران و عربستان نیز مشخص میشوند.
همکاری ایران و عربستان نقش تعیین کنندهای در استقرار امنیت در خلیج فارس خواهد داشت
حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به توافق عربستان و ایران، گفت: توافق میان ایران و عربستان بر بسیاری از مسائل از جمله بحران یمن، اوضاع سوریه و عراق و استقرار امنیت خلیج فارس تأثیر به سزایی خواهد داشت به شرط اینکه هر دو طرف درک کنند بهبود روابط، منفعت بسیاری دارد تا اینکه در حالت نزاع، جنگ و تهدید به جنگ باشند.
وی ادامه داد: ایران و عربستان سعودی دو قدرت منطقهای هستند و هیچکدام قادر به حذف طرف مقابل نیست. بنابراین بهترین کار این است که این دو کشور با هم همکاری داشته باشند.
کارشناس مسائل بین الملل افزود: همکاری و توافق بین ایران و عربستان به صلح و ثبات تضمین شده در یمن کمک خواهد کرد و در واقع میتواند توافق آتش بس فعلی را به سمت یک پیمان صلح در یمن ببرد و کمک کند به اینکه دولتی سر کار بیاید که کاملاً یمنی و متکی به قدرت مردم باشد.
بهشتی پور گفت: همکاری ایران و عربستان حتماً نقش تعیین کنندهای در استقرار امنیت در خلیج فارس خواهد داشت و پیمان امنیتی که بین ایران و عربستان در چند سال قبل امضا شده، میتواند احیا شود و به یک پیمان فراگیر در سطح منطقه خلیج فارس تبدیل گردد و کمک کند به اینکه کشورهای دیگر خلیج فارس با یکدیگر یک پیمان امنیتی مشترک ببندند که ضریب تهدید کم شود و موجب سو استفاده اسرائیلیها و آمریکاییها نشود، چون آمریکاییها و اسرائیلیها از تعارضات عربستان و ایران و کشورهای منطقه استفاده کردند برای اینکه اولاً برای رژیم نامشروع اسرائیل، مشروعیت بخشی کنند و ثانیاً سلاح بفروشند، همانطور که کشورهای غربی طی ۵ ساله گذشته بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار سلاح به برخی کشورهای منطقه فروختند.
کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: بهبود روابط ایران و عربستان بر آینده سوریه نیز تأثیرگذار خواهد بود؛ چرا که سوریه عملاً به جهان عرب برگشته و کشورهای عربی سعی کردند روابط خود با سوریه را عادی کنند.
آمریکا و رژیم صهیونیستی بازنده اصلی توافق تهران و ریاض هستند
میر قاسم مؤمنی، کارشناس سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به توافق عربستان و ایران، گفت: در توافق ایران و عربستان دو نکته باید در نظر گرفته شود، یکی اینکه در گام نخست، این توافق در راستای منافع هر دو کشور و ثانیاً در جهت تأمین منافع و امنیت کشورهای منطقه است.
وی با بیان اینکه استراتژی «تفرقه بینداز و حکومت کن» درباره رژیم صهیونیستی و غرب صدق میکند، ادامه داد: توافق تهران و ریاض سبب ایجاد صلح و ثبات، توسعه اقتصادی و امنیت در منطقه غرب آسیا میشود.
کارشناس سیاست خارجی مطرح کرد: همچنین این توافق سبب افزایش حجم تقاضا برای همکاری با ایران شده است.
مؤمنی با اشاره به بازنده توافق میان ایران و عربستان، تصریح کرد: بازنده اصلی در توافق دو کشور، آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای اروپایی هستند؛ چرا که پس از انعقاد این توافق، ایران کانون توجهات و دیپلماسی کشورهای منطقهای و فرا منطقهای شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: توافق ایران و عربستان سبب ایجاد دیپلماسی فعال در منطقه شده است.
بعد از توافق ایران و عربستان شاهد تقریب مذاهب در جهان اسلام خواهیم بود
محسن پاک آئین، سفیر سابق ایران در آذربایجان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به توافق عربستان و ایران، گفت: برنده اصلی توافق ایران و عربستان، هر دو کشور هستند. با توجه به اشتراکات بسیار زیاد میان تهران و ریاض، با کاهش اختلافات میتوانند فضای مثبتی را ایجاد و آینده روشنی را ترسیم کنند.
وی ادامه داد: در آینده نیز میتوان شاهد تقریب مذاهب در جهان اسلام بود.
سفیر سابق ایران در آذربایجان افزود: برخی از کشورهای محوری مثل فلسطین حتماً از دوستی ایران و عربستان بهره خواهند برد.
پاک آئین تصریح کرد: این توافق تأثیر مثبتی بر تعاملات کشورهای مسلمان، چه در منطقه و چه در خارج از منطقه خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه بازنده این توافق در وهله اول رژیم صهیونیستی است؛ چرا که آنها این توافق را بر علیه خود و منافعشان میدانند، افزود: توافق تهران و ریاض میتواند مانعی برای عادی سازی رابطه اسرائیل و عربستان باشد.
سفیر سابق ایران در آذربایجان خاطرنشان کرد: آمریکا و کشورهای اروپایی نیز در تلاشند نارضایتی خود را از این توافق نشان ندهند.
جهان اسلام برنده توافق تهران و ریاض است
شهریار حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بهبود روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان در وهله اول به نفع دو کشور و در ادامه، به نفع جهان اسلام و کشورهای منطقه است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و عربستان دو کشور قدرتمند از لحاظ ژئوپلیتیکی هستند و میتوانند نقش مهم و کلیدی در اتحاد دنیای اسلام داشته باشند.
وی بیان کرد: متأسفانه عربستان سعودی پیشتر تحت تأثیر صهیونیستها و آمریکا بود و بعد از مدتها متوجه شد این کشورها برای وحدت و اتحاد میان کشورهای اسلامی، یک تهدید بزرگ هستند و نباید به آنان اعتماد کرد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر رفتار و رویه عربستان نه تنها نسبت به جمهوری اسلامی ایران، بلکه نسبت به جهان اسلام، کشورهای منطقه و کشورهای حاشیه خلیج فارس تغییر کرده است و آنان به خوبی متوجه شدهاند که نباید به کشورهای فرامنطقهای اجازه دخالت در امور منطقه و ایجاد اختلاف میان کشورهای منطقه را داد.
نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از سرگیری روابط ایران و عربستان به نفع دو کشور، جهان اسلام و کشورهای منطقه است و بازنده آن هم، آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند که چهل سال است تلاش میکنند بتوانند بین کشورهای مسلمان و منطقه تفرقه ایجاد کنند.
حیدری با اشاره به اینکه تلاش رژیم صهیونیستی برای اختلاف افکنی در منطقه ادامه دارد و فقط تاکتیک آنان متفاوت شده است، گفت: آنان حتماً باز هم کارشکنی و تلاش میکنند که روابط بین ایران و کشورهای منطقه را دچار چالش و خدشه کنند. البته خوشبختانه کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی بالاخره متوجه شدند و به این نتیجه رسیدند که هر چقدر تعامل بین کشورهای منطقه بیشتر باشد، به نفع کل منطقه است.
همگرایی ایران و عربستان مانع ایران هراسی میشود
جلیل رحیمی جهان آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره آثار بهبود روابط ایران و عربستان، اظهار داشت: مسئله ایرانستیزی و ایجاد اختلاف در جهان اسلام، پروژه اسرائیلیها بوده و آنان تلاش میکنند از طریق ایران هراسی و آدرس اشتباه دادن به جهان اسلام و جهان عرب، هم پایههای نفوذ خودشان را در منطقه بیشتر کنند و هم از انزوا بیرون بیایند.
وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی بازنده بزرگ بهبود روابط ایران و عربستان است. هر چه صهیونیستها با کمک آمریکاییها تلاش کردند ایران را خطری برای منطقه نشان دهند و اختلافات جهان اسلام را زیاد کنند، اما این پروژه منجر به شکست شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بالاخره سعودیها به این اصل مسلم رسیدند که جمهوری اسلامی ایران دشمن نیست و سیاست خارجی مستقلی دارد. اگر جمهوری اسلامی ایران با غرب هم چالشی دارد، در واقع هزینه مستقل بودنش را میدهد.
نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما زمانی در خاورمیانه از سیاست متوازن و نه شرقی و نه غربی میگفتیم که امروز سعودیها هم به این نتیجه رسیدهاند که به همان میزان که با غرب کار میکنند، با چین و روسیه هم باید کار کنند و مراوده داشته باشند.
رحیمی جهان آبادی اظهار داشت: بهبود روابط ایران و عربستان به همکاری بیشتر در جهان اسلام کمک میکند و کار مهم و فوق العاده ارزشمندی بود. جهان اسلام و کشورهای منطقه، برنده بهبود روابط ایران و عربستان هستند و رژیم صهیونیستی علیرغم همه تلاشهایی که برای ایجاد اختلاف میان کشورهای اسلامی میکند، از این حیث شکست سختی خورد. امیدوارم رابطه ایران و مصر هم رو به بهبود برود و بازگشایی روابط اتفاق بیفتد.
توافق تهران و ریاض نقطه عطفی در تاریخ منطقه است
اصغر زارعی، کارشناس ارشد منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به توافق عربستان و ایران، گفت: روابطی که با میانجیگری دولت چین میان ایران و عربستان منعقد شد، نقطه عطفی در تاریخ منطقه است که قطعاً آثار و پیامدهای مثبتی را خواهد داشت.
وی ادامه داد: این توافق نویددهنده ایجاد یک امنیت منطقهای و تعاملات سازنده میان کشورهاست. با توجه به رویکردی که عربستان اتخاذ کرده، تأثیر مثبتی را در روابط با سایر کشورها از جمله مصر، اردن و یمن شاهد خواهیم بود.
کارشناس ارشد منطقه تصریح کرد: شرایطی که در سرزمینهای اشغالی، سوریه و لبنان ایجاد میشود میتواند متأثر از این توافق باشد، بازنده این همکاریها و تعاملات سازنده قطعاً دولتهای غربی و در رأس آنها، آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند که از شرایط ناخرسندند.
زارعی از دیگر آثار توافق میان تهران و ریاض را کاهش مداخلات بیگانگان در منطقه دانست و گفت: مشکلاتی که در روابط عربستان با آمریکا در خصوص صادرات نفت صورت گرفته و اظهار ناخرسندی آمریکا از این اتفاقات، نشاندهنده این است که رویکرد جدیدی در موضوعات منطقهای در حال شکل گیری است و این موضوعات منطقه قطعاً مورد استقبال عموم کشورها است.
وی اظهار کرد: روابط فزاینده با کشورهای شرق از جمله چین، روسیه و همکاریهای امنیتی و دفاعی مثل ائتلاف دریایی ایران، چین و روسیه نشان دهنده شکل گیری زلزلهای در موضوعات منطقهای است.
کارشناس ارشد منطقه گفت: اسرائیل در چارچوب سرزمینهای اشغالی خود کاملاً محبوس و منزوی شده و نمیتواند کاری انجام دهد.
کارشناس ارشد منطقه خاطرنشان کرد: امروز ایران لنگر ثبات و امنیت در منطقه است و بدون همکاری با آن، هرگونه ترتیبات اقتصادی، امنیتی و سیاسی دچار تزلزل خواهد شد.
تأثیر توافق عربستان و ایران بر همگرایی منطقه
حسن دانایی فر، سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به توافق عربستان و ایران، گفت: هر دو کشور ایران و عربستان، برنده اصلی این توافق هستند.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی که دنیا در آستانه تحول قدرت قرار دارد، انعقاد چنین توافقنامهای بسیار حائز اهمیت است.
سفیر پیشین ایران در عراق درباره تأثیرات توافق ایران و عربستان بر تحولات منطقه، گفت: این توافق قطعاً تأثیر قابل توجهی بر تحولات منطقه خواهد داشت؛ توافق در بحث روابط دو جانبه، تأثیر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خاص خود را دارد، اما در بحث منطقهای، این توافق میتواند تا حدودی باعث کاهش تنش و رقابتهایی که در منطقه وجود دارد، شود.
دانایی فر خاطر نشان کرد: توافق اخیر ایران و عربستان میتواند منجر به همگرایی منطقهای شود که به نوبه خود سیاست واگرایی از آمریکا و دوری از هژمونی این کشور را سبب شود.
«صلح هرمز» با همافزایی ایران و عربستان قابل تحقق است
رضا میرابیان، سفیر سابق ایران در کویت در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به توافق عربستان و ایران، گفت: بازنده اصلی این توافق، رژیم صهیونیستی است.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه آمریکا تلاش میکند حفظ ظاهر کند و بگوید خواستار ثبات در منطقه است؛ اما در رفتارهای آنها میبینیم که از میانجی گری و ابتکار عمل چینیها عصبانی هستند.
سفیر سابق ایران در کویت افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب تا به امروز شعار ما ایجاد امنیت در منطقه با همکاری کشورهای منطقهای است.
وی با بیان اینکه همواره جمهوری اسلامی ایران بر عدم مداخله بیگانگان در منطقه تاکید میکند، افزود: دلیل شکل گیری شورای همکاری خلیج فارس با تلاش آمریکاییها در واقع ایجاد قطب بندی برای مقابله با ایران بود.
سفیر سابق ایران در کویت تصریح کرد: ایجاد مشکل در روابط ایران و عربستان در گذشته، یکی از دلایل شکل گیری قطب بندیها بود.
میرابیان اظهار کرد: این توافق، اتفاق میمونی بود و کشورهای منطقه به این باور رسیده اند که اگر به دنبال صلح و آرامش در منطقه هستند باید با جمهوری اسلامی ایران هم افزایی داشته باشند.
وی ادامه داد: طی سه سال گذشته، طرح «صلح هرمز» را مطرح کردیم و پیام رئیس جمهور وقت مان را به امیر کویت دادیم؛ اما هیچ استقبالی نشد و مهمترین دلیل این عدم استقبال، این بود که رابطهای با عربستان نداشتیم ولی حالا که این ارتباط برقرار شده، بسیاری از گامهای بلند را در آینده شاهد خواهیم بود.
محور مقاومت از همکاری ایران و عربستان منتفع میشود
عباس مقتدایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به توافق عربستان و ایران، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به جهت ملاحظاتی که نسبت به تأمین امنیت ملی خودمان و امت اسلامی دارد، محدوده سیاست خارجی خود را مشخص کرده است و همگرایی میان ملتهای مسلمان یا کشورهای دوست که توسط نظام سلطه مورد ظلم قرار گرفتهاند، در اولویت برنامههای ما در حوزه سیاست خارجی قرار دارد.
وی متذکر شد: مجلس یازدهم و دولت سیزدهم همکاری بسیار خوبی را برای تحقق این امر داشتهاند. تصویب قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای یکی از نمونههای همکاریهای عمیق و قابل توجه میان مجلس و دولت است و نشان میدهد که ما با دولت در زمینه تحقق سیاست تقویت روابط با کشورهای دوست و همسایه، همکاریهای لازم را انجام میدهیم و همراه هستیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین مجلس در زمینههای مختلف از طریق گروههای دوستی پارلمانی کمک کرده است تا مناسبات ایران و کشورهای دوست و منطقه به نحو کامل و مطلوب مورد توجه قرار گیرد و ارتقا یابد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون هم تقویت همکاری میان ایران و عربستان باید مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که منافع آن عاید دو ملت و سایر کشورهای مسلمان میشود. همچنین محور مقاومت از این همکاری و بهبود روابط میان ایران و عربستان منتفع میشود.
مقتدایی تاکید کرد: برنده اصلی همکاری میان ایران و هر کشور دیگری در وهله اول خودمان هستیم؛ چرا که این تعاملات میتواند منجر به تقویت سبد دیپلماسی ایران شود و باعث میشود کشورهای بیشتری در شمار کشورهای دوست ایران قرار گیرند و روابط دیپلماتیک ما با آنان ارتقا یابد.
وی ادامه داد: با همکاریهای رو به افزایش میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان و سایر کشورهای منطقه، قطعاً هیچ کشوری نمیتواند زورگویی یا سلطهگری قبلی خود در منطقه را ادامه یابد. بدیهی است که بهبود روابط ایران و عربستان باعث میشود آمریکا، رژیم اشغالگر قدس و سایر کشورهای بیرون منطقه در این محدوده جغرافیایی محدود شوند و نتوانند مانند قبل به فعالیتهای خود در خاورمیانه ادامه دهند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تقویت روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان منجر به تأمین امنیت ملی طرفین، ثبات منطقهای و حفظ صلح منطقه با مدیریت کشورهای منطقه میشود. ما اکنون روندی را در ارتباطات خود آغاز کردهایم که رژیم اشغالگر قدس و آمریکا از آن ناراضی هستند و همین ناراحتی آنان نشان میدهد که راه را درست رفتهایم.
پروژه ایران هراسی شکست خورد
حسین نوش آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ملتهای ایران و عربستان، برنده بهبود روابط دو کشور هستند، گفت: قطعاً ملتهای منطقه هم از بهبود روابط ایران و عربستان منتفع میشوند. ملتهای مسلمان که در سالهای اخیر از جداییها و افتراق میان برخی از کشورهای منطقه آسیب دیده بودند، حتماً از توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط منتفع میشوند.
وی بیان کرد: ما امت واحده اسلامی هستیم و علی رغم اختلافاتی که در زمینههای مختلف ممکن است بین ما وجود داشته باشد، باید بیشتر روی اشتراکات خود تکیه کنیم. جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده است که در ارتباط با کشورها به ویژه کشورهای منطقه و دوست، روی نقاط مشترک تکیه میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: ممکن است بین کشورهای مختلف منطقه بر سر مسائل گوناگون اختلاف نظر وجود داشته باشد؛ اما بیگانگان و دشمنان ما نباید از این اختلافات سوءاستفاده کنند و به اختلافات میان کشورهای منطقه دامن بزنند.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اولویت ما در عرصه سیاست خارجی، تحکیم روابط با همسایگان است، گفت: قطعاً بازنده از سرگیری روابط بین ایران و عربستان، صهیونیستها و دشمنان مشترک ما هستند. برخی از کشورهای فرامنطقهای و صهیونیستها از تقویت روابط ایران و عربستان برآشفته هستند؛ چرا که آنان همیشه به دنبال ایجاد اختلاف و تنش برای به دست آوردن منافع خودشان در منطقه هستند.
نوش آبادی با تاکید بر اینکه سیطره کشورهای فرامنطقهای در خاورمیانه رو به کاهش است، تصریح کرد: سیاست کشورهای فرامنطقهای و دشمنان جهان اسلام همواره مبتنی بر ایجاد اختلاف بوده، ایران هراسی و شیعه هراسی را دنبال کرده و سعی میکنند به کشورهای منطقه اینگونه القا کنند که ایران برای کشورهای منطقه یک خطر بزرگ است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نشان داده که همواره به دنبال حفظ صلح و ثبات در منطقه است و هیچگاه تهدیدی برای هیچ کشوری نبوده است. اقتدار کشورمان و قدرت بازدارندهای که ما در حوزههای دفاعی و نظامی به دست آوردهایم، در خدمت ملتهای منطقه و حفظ صلح و ثبات منطقه است و کسی حق ندارد به منطقه ما تجاوز کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی متذکر شد: آمریکا و رژیم صهیونیستی به ویژه در دو دهه اخیر تلاش زیادی کردند که ایران هراسی و شیعه هراسی را در کشورهای منطقه جا بیندازند؛ اما کشورهای منطقه خودشان فهمیدند که ایران دنبال کشورگشایی نیست و به دنبال حفظ ثبات منطقه است و پروژه ایران هراسی شکست خورد. کشورهای منطقه به خوبی متوجه شدند که قطع رابطه با جمهوری اسلامی ایران و عدم تعامل با کشورمان به ضررشان است، به همین دلیل به دنبال از سرگیری و تقویت روابط با ایران هستند.
نظر شما