به گزارش خبرنگار مهر، مسعود پایدار بعد از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته ملی مبارزه با مواد مخدر در سالن جلسات این اداره تشکیل شد، اظهار کرد: اعتیاد مسئله و معضلی است که علاوه بر حوزه مواد مخدر افراد را در زمینه مشروبات الکی نیز گرفتار میکند که در هر ۲ حوزه باید تلاش لازم برای کاهش مصرف و پیشگیریها انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر استان کرمانشاه درگیر سه معضل مهم حوزه مواد مخدر است، افزود: یکی از این چالش و معضلها گرایش به سمت مواد صنعتی است و با وجود اینکه همچنان مواد سنتی بیشترین استفاده را در استان کرمانشاه دارد اما این روند در بین جوانان در حال تغییر بوده و گرایش آنها به سمت مواد صنعتی است.
معاون پیشگیری بهزیستی استان کرمانشاه تصریح کرد: دیگر معضل نگران کننده در استان کرمانشاه میل زنان به اعتیاد است که این آمار در حال افزایش که به ازای هر ۱۰۰ معتاد ۶ تا ۷ نفر از خانم هستند و در نهایت سومین معضل دامن گیر در استان کاهش سن اعتیاد است و هم اکنون به این سن در بین جوانان به ۲۴ سال رسیده است.
پایدار با بیان اینکه تقویت حوزه پیشگیری مهمترین و ضروریترین اقدام برای مبارزه با مواد مخدر است، خاطر نشان کرد: به همین منظور تلاش برای کاهش تقاضا و عرضه مواد مخدر مهمترین عمل خواهد بود و تا زمانی که تقاضا کاهش نیابد در جهت پیشگیری آن اقدامی نمیتوان انجام داد.
وی ادامه داد: زمانی میتوان در زمینه پیشگیریها موفق شد که باورهای غلطی که رایج شده مقابله کرد این باورها شامل توهم قدرت گرفتن جوانان و نوجوانان و کنجکاوی آنها و همچنین دید درمانی داشتن نسبت به برخی از موادهای مخدر که تنها در کوتاه مدت مثبت اما در بلند مدت مخرب و خانمان سوز هستند.
معاون پیشگیری بهزیستی استان کرمانشاه با تاکید بر پرداختن به حوزه پیشگیری، گفت: آنچه که در مهار توسعه اعتیاد در جامعه میشود پیش از هر کاری اقدام به پیشگیری است و باید مقدم بر هر اقدام دیگری به طور ویژه بر این معقوله تمرکز و برنامهریزی داشت.
پایدار با ابراز تأسف در خصوص تبلیغات نادرستی که هیچ بازدارندگی ندارند، بیان کرد: برخی از تبلیغات باوجود اینکه از زیانهای اعتیاد و مواد مخدر سخن میگویند به جای آنکه محتوای آگاهی بخش داشته باشند اما مخاطبان خود را کنجکاوتر میکند.
وی با تاکید بر نمایش اغراق آمیز مصرف مشروبات که مواد مخدر در سریالها، عنوان کرد: در بخش دیگر از تبلیغات که در جهت افزایش گرایش و میل جوانان جهت میدهد فیلم و سریالهای خانگی است که در اکثر آنها اعتیاد و مصرف مشروبات الکی و نمایش سیگار کشیدن بسیار فراوان دیده میشود و پایه و اساس رفاقتها در این سریالها با مصرف مشروبات الکی و کشیدن سیگار نمایش داده میشود.
معاون پیشگیری بهزیستی کرمانشاه ادامه داد: آنچه امروز در سریالهای خانگی و فیلمهای سینمایی به نمایش گذاشته میشود ترغیب و تشویق جوانان به سمت و سوی مصرف دخانیات و مشروبات الکی است که در قسمتهای مختلف فیلم به دفعات بسیار نمایش داده میشود و جوانان را نسبت به مصرف آنها وسوسه میکند.
پایدار در پایان عنوان کرد: علاوه بر نمایش مصرف مواد مخدر در فیلم و سریالها این وسوسه و ترغیب جوانان به مواد مخدر در موسیقیهای رایج محلی نیز به شدت رواج یافته و جوانان را نسبت به این امر وسوسه میکنند که با این اوصاف برای پیشگیری از این بلای جانسوز در بین جوانان باید بر محتواهای فرهنگی در فیلمها و موسیقی توجه بیشتری صورت گیرد.
نظر شما