به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد اسحاقی پیش از ظهر پنجشنبه در نشست راهبردی احیای صنعت نوغان با اشاره به جغرافیای ارزشمند و بستر سرمایه گذاری بسیار مناسب استان گیلان اظهار کرد: به استناد مورخین صنعت ابریشم حتی قبل از اینکه در کشور چین رونق یابد، در کشور ما و به ویژه گیلان کشف و مورد بهره برداری قرار گرفت، اما متأسفانه نتوانستیم پویایی را حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه اقتصادی پویاست که دانش محور باشد، افزود: گیلان زنجیره صنعت نوغان اعم از باغات توتستان، نهال اصلاح شده توت، کارخانجات خشک کردن پیله و تبدیل به نخ، امکان بافت فرش را دارد، اما آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد این است که فعالیتهای صنعت نوغان میبایست بر مبنای دانش روز صورت پذیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان ادامه داد: صنعت نوغان دارای زنجیره ارزش بسیار بالایی است که با هم پوشانی استانهای فعال در این صنعت، میتوانیم ضمن اینکه تولید ناخالص ملّی را افزایش دهیم، موجب کاهش فقر در این استانها شویم.
وی با تقدیر از فعالیتهای کمیته امداد که بازوی یاریگر ارکان اشتغال و اقتصاد در استان است، افزود: کمیته امداد به خوبی توانسته به وظایف خود عمل کند و بیشترین ایجاد اشتغال را در سامانه رصد ثبت کند.
اسحاقی ادامه داد: کمیته امداد در حوزه ایجاد اشتغال پایدار، یکی از اصلی ترین محورها است و امید است همچنان در مسیر توانمندسازی محرومین گامهای مؤثر و محکمی برداشته شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان، با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات ابریشم و امکان ۱۱۰ واریته ژن ابریشم در استان گیلان است، گفت: از شما میخواهیم تا ستاد احیای صنعت ابریشم را در کمیته امداد استان تشکیل داده تا اقتصاد استان متأثر از برنامه ریزی ها و اقدامات این ستاد با احیای صنعت ابریشم، رشد یابد.
وی با برشمردن برخی از کاربردهای ابریشم در صنایع گوناگون، گفت: امروزه از فرآوردههای ابریشم در لوازم پزشکی، آرایشی - بهداشتی، هوافضا، مخابرات و بسیاری دیگر از حوزهها استفاده میشود و ضرورت دستیابی به آن بهره مندی از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان است.
گفتنی است؛ در این نشست مدیران کل استانهای گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی نقطه نظرات و دیدگاههای خود را پیرامون احیای صنعت نوغان در کشور بیان کردند.
نظر شما