۳ تیر ۱۴۰۲، ۱۸:۱۰

از سوی کارشناس گروه سلامت مدارس مرکز بهداشت خوزستان؛

گام‌های هشت‌گانه مهم در مسئله ازدواج موفق و پایدار تشریح شد

گام‌های هشت‌گانه مهم در مسئله ازدواج موفق و پایدار تشریح شد

اهواز- کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: توجه به گام‌های هشت‌گانه می‌تواند در مسئله ازدواج و ابعاد آن تأثیر زیادی داشته باشد.

شهره دشت پیما در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: ازدواج مهمترین اتفاق زندگی برای انسان‌هاست و اصلی‌ترین کارکرد آن احساس خوشبختی است که همه با ازدواج به‌دنبال آن هستند.

کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه «ازدواج موفق» بهترین فرصت برای تجربه ماندگار و پایدار خوشبختی است، افزود: این احساس زمانی برای فرد ایجاد می‌شود که با تصمیم درست بتواند فرد مناسبی را برای همسری انتخاب کند.

وی اظهار کرد: چند عامل مهم و اساسی در ازدواج موفق نقش دارد که توجه به آنها موجب اعتماد و اطمینان بیشتر برای انتخاب همسر و ازدواج موفق می‌شود؛ البته هرچه نقش این عوامل در انتخاب فرد مناسب به عنوان همسر بیشتر باشد، احتمال موفقیت در امر ازدواج بیشتر می‌شود و برعکس این قضیه صدق می‌کند.

دشت پیما در ادامه برای ازدواج موفق هشت گام را ضروری دانست و تشریح کرد: آگاهی از ازدواج و انگیزه داشتن دو اصل مهم در گام اول ازدواج هستند، هر چه فرد آگاهانه ازدواج کند یعنی بداند با ازدواج به دنبال چه اتفاقی در زندگی خود و دیگران است و از انگیزه مناسب نیز برای این اتفاق برخوردار باشد، گام اول ازدواج را به خوبی بر می‌دارد.

وی، گام دوم را «داشتن شرایط مناسب برای ازدواج» را اعلام کرد و افزود: لازمه ازدواج موفق، داشتن شرایط مناسب برای ازدواج است. هر فردی که از سه شرط مناسب برای ازدواج برخوردار باشد، می‌تواند گام دوم ازدواج موفق را به خوبی بردارد. داشتن تمامی شرایط مناسب توأم با هم برای ازدواج موفق، ضروری است.

تشریح شرایط مناسب برای ازدواج

کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان در تشریح شرایط مناسب برای ازدواج گفت: اولین عامل داشتن شرایط لازم است؛ شرایط لازم به معنای داشتن سلامت روانی و شخصیتی و به عبارتی داشتن شرایط ابتدایی، بدیهی و اصلی برای ازدواج است، فرد باید از لحاظ شخصیتی، مالی، شغلی و رفتاری از آمادگی برخوردار باشد.

وی اضافه کرد: دومین گام برای شرایط مناسب ازدواج شرایط کافی است؛ شرایط کافی به معنای توجه به معیارهای شخصی، علایق و ایده آل ها برای انتخاب همسر است. ممکن است فرد مقابل، حائز شرایط لازم بوده ولی دارای شرایط کافی نباشد، شرایط کافی به معنای تمایل عاطفی و احساسی به طرف مقابل است؛ بنابراین با توجه به احساسات، عواطف فرد و بررسی تمایل متقابل عاطفی صورت می‌گیرد. شرایط کافی مانند جذابیت‌های ظاهری و شخصی بوده که از شخصی به شخص دیگر متفاوت است.

دشت پیما در خصوص سومین عامل شرایط مناسب ازدواج بیان کرد: شرایط درست نیز لازمه شرایط مناسب ازدواج به شمار می‌رود؛ دلایل درست شامل شرایط لازم، شرایط کافی و مجموعه شرایط مانند آمادگی شخصی، آگاهی از ازدواج و زندگی زناشویی، تفکر، ارزیابی درست و برنامه‌های زندگی که بر اساس واقع بینی بوده است؛ بنابراین شرایط درست، ارزیابی همه جانبه شرایط لازم و شرایط کافی بر اساس درستی وجود آن شرایط است.

وی با اعلام اینکه داشتن دلایل درست و منطقی برای ازدواج سومین گام برای ازدواج موفق است، اضافه کرد: شروع و انجام هر کار مهمی نیاز به دلایل درست و منطقی برای رسیدن به نتیجه مورد نظر دارد، دلایل درست یکی از مراحل مهم برای ازدواج است.

کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: زمانی که فرد از دلایل درستی برای ازدواج برخوردار باشد در مسیر انتخابی درست و یافتن فردی شایسته قدم برمی‌دارد؛ بنابراین توجه به دلایل افراد در ازدواج پیش‌بینی خوبی از انتخاب درست یا نادرست و ازدواجی موفق یا ناموفق است.

دشت پیما در ادامه «آمادگی فردی» را گام چهارم برای ازدواج موفق برشمرد و گفت: آمادگی فردی یکی از عوامل مهم در ازدواج موفق بوده که منجر به توان انتخاب و تصمیم‌گیری درست می‌شود.

کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: کسی که از آمادگی برخوردار بوده در مسیر و گام درست قرار خواهد داشت. مهم‌ترین آمادگی‌ها در آمادگی فردی شامل آمادگی جسمی، فکری، جنسی، مالی، ارتباط اجتماعی، عاطفی و هیجانی است.

وی با بیان اینکه آمادگی خانوادگی دارای اهمیت است و پنجمین گام برای ازدواج موفق به شمار می‌رود، اضافه کرد: با توجه به اینکه ازدواج در بطن خانواده صورت می‌گیرد و افراد در فرآیند ازدواج و بعد از ازدواج ارتباطات زیادی با خانواده‌های یکدیگر دارند، نقش و آمادگی خانواده در کمک به ایجاد و شکل‌گیری ازدواجی موفق بسیار مؤثر است.

کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: آمادگی خانوادگی از جنبه‌های وضعیت مالی خانواده، رضایت و پذیرش خانواده و نبود تنش در فضای خانواده دارای اهمیت خاصی است.

لزوم کسب مهارت‌های لازم و پایه برای همسر داری

دشت پیما تصریح کرد: انتخاب فردی مناسب برای همسری ششمین گام برای ازدواج موفق و پایدار به حساب می‌آید که شامل ۲ عامل مهم است؛ اولین عامل کشش و تمایل فرد است که شامل تمایل عاطفی و هیجانی، کشش جسمی، تمایل جنسی و تمایل به ارتباط است.

کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: «شناخت» دومین عامل در زمینه انتخاب همسری مناسب است که شامل شناخت خود و شناخت طرف مقابل است.

وی، داشتن یا کسب مهارت‌های لازم و پایه همسر داری را هفتمین گام برای ازدواج موفق دانست و تاکید کرد: لازمه ازدواج موفق این است که فرد از یکسری مهارت‌های پایه همسر داری، برای شروع و تداوم زندگی زناشویی برخوردار باشد.

دشت پیما افزود: در ابتدای زندگی مشترک به دلیل وجود تفاوت‌ها و نبود شناخت کامل دو طرف از یکدیگر، تنش‌های کوچک و بزرگ پیش خواهد آمد، کسانی که از مهارت‌های همسر داری برخوردار هستند، این موقعیت‌های چالش برانگیز را به خوبی مدیریت کرده و آن را به فرصتی برای ایجاد دلبستگی و علاقه بیشتر بین خود و همسرشان می‌کنند.

وی در خصوص اهمیت هشتمین گام برای ازدواج موفق بیان کرد: بزرگان، ریش سفیدان، معتمدان و مشاوران متخصص در زمینه پیش از ازدواج با توجه به تجربه و تخصصی که دارند، ابعاد و ویژگی‌های شخصیتی افراد را ارزیابی می‌کنند.

دشت پیما اضافه کرد: این بررسی‌ها می‌تواند در فرآیند ازدواج بخش مهمی از شناخت طرفین را از یکدیگر بیشتر کند؛ بنابراین بخش مهمی از شناخت انسان‌ها از جنبه پنهان، آشکار، ساده یا پیچیدگی‌های روانشناختی و شخصیتی از این طریق مشخص می‌شود.

وی با یادآوری اینکه مسیر ازدواج موفق پر از مسیرهای اشتباه و بیراهه است، تصریح کرد: اگر در راستای اشتباه حرکت کنیم به انتخابی نادرست خواهیم رسید و فردی را انتخاب می‌کنیم که همسری نامناسب خواهد بود و نمی‌توانیم موجب آرامش و احساس خوشبختی برای یکدیگر شویم.

کارشناس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت خوزستان افزود: برای یافتن همسری شایسته به نقشه راهی کامل و ارزشمند داریم. قطب نمایی که راه درست را نشان دهد تا افراد به بیراهه نروند؛ بنابراین توجه به گام‌های هشت گانه می‌تواند در ایجاد انگیزه برای ازدواج، اطمینان برای یافتن همسری شایسته، ازدواج پایدار، موفق و پیشگیری از ازدواج‌های شکست خورده تأثیر زیادی داشته باشد.

کد خبر 5818728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha