دکتر غلامرضا حسن زاده دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به انتقاد محمدامین غفارزاده معاون امور دانشجویان و مدارس ایرانی خارج از کشور وزارت امور خارجه از سختگیری وزارت بهداشت در انتقال دانشجویان گروه پزشکی به دانشگاههای داخل گفت: در پاسخ به این موضوع چند نکته لازم است گفته شود.
وی افزود: کسانی که برای تحصیل در رشته های علوم پزشکی به دانشگاههای خارج از کشور میروند عمدتاً به رشته دندانپزشکی و پس از آن پزشکی و تعداد کمتری داروسازی و تعداد خیلی کمتری فیزیوتراپی میروند، عمده این افراد کسانی هستند که در کنکور سراسری نتوانستند نمره کافی را برای ورود به این رشتهها در داخل کشور کسب کنند. در واقع این افراد به نوعی کنکور را دور زده اند.
حسن زاده اظهار داشت: دلیل اینکه دوستان وزارت امور خارجه به شرایط انتقال انتقاد میکنند این است که برخی از این افراد هم درگیر و دخیل در فرآیند این نقل و انتقال دانشجویان هستند. برخی از آنها در محل مأموریت شأن با این موضوع بسیار مواجه میشوند و برخی از آنها ممکن است به دلیل مأموریتهای کاری شأن فرزندان شأن با این مسئله مواجه شده باشند.
وی یکی از مهمترین دلایل سختگیری وزارت بهداشت برای عدم انتقال همه دانشجویان متقاضی انتقال را دور زدن کنکور برشمرد و گفت: افرادی که در کنکور نمره نمیآورند به خارج از کشور میروند. عمدتاً این افراد به رشتههای پرمتقاضی و پرطرفداری میروند که قبول شدن اش در ایران بسیار سخت است. در کنکور سراسری داخل کشور افرادی در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی قبول میشوند که نمرههای بالا و رتبههای خیلی خوب دارند و به خاطر این نمره و رتبه زحمت می کشند و تلاش میکنند و در دانشگاهها قبول میشوند.
این مقام مسئول وزارت بهداشت گفت: اما در مقابل عدهای هستند که بعد از اینکه هیچ جا قبول نشدند میروند به خارج و پس از اینکه در رشتهها و دانشگاهه