۴ تیر ۱۴۰۲، ۱۵:۱۹

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی:

حوزه‌های علمیه برای حل مسائل کشور ایده‌های نو ارائه کنند

حوزه‌های علمیه برای حل مسائل کشور ایده‌های نو ارائه کنند

اصفهان- دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی به ایده‌های نو نیاز دارد، گفت: حوزه‌های علمیه باید به مسائل کشور ورود و به نظام تصمیم‌سازی پیشنهاد ارائه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام و المسلمین علی کشوری در نشست تبیین اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه در مقایسه با اهداف هفده‌گانه سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ که ظهر یکشنبه در تالار شهروند شهر اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی بشدت به نظرها و ایده‌های جدید نیاز دارد اظهار داشت: لازم است که حوزه‌های علمیه به مسائل جدید ورود پیدا کرده و به نظام تصمیم‌سازی کشور پیشنهاد ارائه دهند.

وی با بیان اینکه با تبیین الگوها و اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه باید دستگاه کارشناسی کشور را تغییر دهیم و براساس الگوی توسعه غربی تصمیم سازی نکنیم، افزود: رهبر معظم انقلاب ایده الگوی ایرانی اسلامی را از سال ۱۳۶۵ مطرح کردند که جایگزینی برای الگوی غربی باشد اما برنامه‌ها همچنان براساس الگوی توسعه غربی است و فقط عنوان آن تغییر کرده است.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی ادامه داد: شرایط موجود حاصل نادیده گرفتن توصیه‌های رهبری در ۲۰ سال پیش است.

وی با اشاره به اینکه آیا روحانیون در روز عیدغدیر باید پرده خوانی کنند یا ۱۰ مسئله محرومیت زدایی را با مردم در میان بگذارند؟ افزود: چرا مدل محرومیت زدایی امام علی (ع) را الگو قرار ندهیم؟ و یا چرا عملیات اصلی محرم تبیین راه حل برای مسائل نباشد؟ در حالی که اگر حوزه ورود پیدا کند و راه حل بدهد خیلی زودتر به سمت حل مشکلات خواهیم رفت.

روابط انسانی باید بهینه شود

وی با بیان اینکه ما معتقدیم پیشرفت یک کشور مبنی بر روابط انسانی است، خاطرنشان کرد: اگر کشور می‌خواهد پیشرفت کند روابط انسان‌ها باید بهینه شود و در جامعه‌ای که انسان‌ها دائم با هم‌نزاع می‌کنند هیچ زمینه‌ای برای پیشرفت وجود ندارد.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با اشاره به اینکه اختلال در روابط انسانی در آمریکا و برخی کشورهای غربی بسیار شدید است، افزود: باید توجه داشت که روابط انسانی در کشور ما نیز دارد مانند غرب می‌شود و دغدغه اصلی این است که باید میزان اختلافات را کاهش دهیم.‌

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با بیان اینکه باید تلاش کنیم روابط انسانی پیوسته شود زیرا گسستگی روابط همان لیبرالیسم است، اضافه کرد: ۱۳ عنوان روابط انسانی بسیار مهم در آیات و روایات وجود دارد که شامل رابطه انسان با امام، با خانواده، همسایه، معلم، دوست، دشمن، فقیر، یتیم، ابن السبیل، طرف معامله، شریک شغلی، مهمان و همسفر است.

اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه زیرساخت پیشرفت اسلامی است

حجت‌الاسلام کشوری با تاکید بر مبنای برنامه ریزی برای تنظیم روابط انسانی در حوزه سیزده‌گانه، به طرح سوالی مبنی بر چگونگی ایجاد زیرساخت‌های توسعه روابط انسانی پرداخت و گفت: اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه عامل زیرساخت برنامه ریزی و الگوی پیشرفت اسلامی است.

دولت از محل زمین‌های موات برای مستأجران زمین تأمین کند

حجت‌الاسلام کشوری افزود: اگر خانه را درست نکردید صله رحم حداقلی می‌شود و باید در منبرها موضوع خانه ویلایی را مطرح کنید، گرچه سریعاً اشکال می‌گیرند که زمین خیلی گران است اما دولت موظف است از محل زمین‌های موات زمین مورد نیاز همه مستأجران را تأمین کند.‌

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی اظهار داشت: به ۱۰ میلیون مستأجر ایرانی یکهزار متر زمین داده شود یا به کسانی که برای باغ و کشاورزی نیاز دارند؛ ۸۶ درصد زمین‌های ایران تحویل یک اداره به نام منابع طبیعی است و ما نمی‌رویم این زمین‌ها را بگیریم و مشکل را حل کنیم.

حجت‌الاسلام کشوری، تغییر کتب درسی آموزش و پرورش، تدابیر پیشگیری از بیماری بر اساس آموزه‌های اسلامی، محله محوری، روش خود کنترلی در دیدگاه دستگاه‌های امنیتی، عمومی شدن تجارت، محرومیت‌زدایی و روایت میراث فرهنگی را از دیگر راهکارها و اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه برشمرد و افزود: در محله محوری مساجد محوریت تنظیم روابط انسانی است؛ اصفهان باید به ۵۰۰ محله تبدیل و تقسیمات شهری تغییر کند مانند محله علی قلی آقا یا محله مسجد سید که هیچ فاصله بین آنها نیست و آنها را علمای صفوی کوچک کردند.

وی درخصوص عمومی شدن تجارت، گفت: در ساخت بازارهای موقت حکومت اسلامی موظف است که بازار رایگان برای مردم بسازد که هیچ مالیاتی از فروشندگان در این بازارها گرفته نمی‌شود.

وی با بیان اینکه روش‌های نوین نگهبانی از نظام مقدس جمهوری اسلامی باید تدوین شود، ابراز داشت: حوزه علمیه باید در بودجه ریزی حساس بوده و توزیع بودجه ریزی بر اساس روش‌های فقهی باشد.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی همچنین تصویب قوانین کارآمد را از اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه دانست و افزود: الگوسازی و برجسته سازی تمدن دوازده‌گانه و دوری از دو قطبی شدن جامعه مستلزم مدیریت اخبار و اطلاع رسانی، برگزاری نشست‌ها و مدیریت گفتگو و جدال احسن، مدیریت مکتوبات و نمونه سازی بر اساس نظریه‌ها است و اطلاع رسانی باید از طریق رسانه‌ها و افراد نخبه صورت گیرد.

کد خبر 5819602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha