به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی جوادیان زاده ظهر دوشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان مروست که به مناسبت هفته صرفه جویی و در راستای رویداد آبی این شهرستان برگزار شد، گفت: نصب کنتور هوشمند و مدیریت هوشمند مصرف آب در شهرستان مروست به صورت پایلوت اجرا شد و کم کم به تمامی شهرستانهای استان رسید.
وی با بیان اینکه در ۷ سال گذشته تمهیدات لازم برای مدیریت مصرف و افت سفرههای آب زیرزمینی انجام شده است، افزود: در یکی از دشتهای شهرستان مروست به میزان یک متر و در دشت دیگر این شهرستان به میزان ۶۰ سانتی متر افت آب وجود دارد.
جوادیان زاده با اشاره به اینکه سیاست مدیریت مصرف در سراسر کشور یکسان است، ابراز کرد: استانهای مجاور به دلیل تعداد زیاد چاهها مدیریت آنها به کندی صورت میگیرد. به همین دلیل احتمال برداشت غیر اصولی و غیر مجاز از چاههای شهرستانهای استانهای همجوار اتفاق میافتد.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد با بیان اینکه موضوع برداشت غیر اصولی و غیر مجاز چاههای دشتهایی که در همسایگی شهرستانهای استان هستند در سطح ملی در حال پیگیری است، گفت: جریانهای آبهای زیر زمینی از دشتهای استانهای مجاور به سمت دشتهای استان یزد در جریان است و با برداشت غیر اصولی استانهای همسایه و استان یزد سفرههای آب زیرزمینی استان متحمل خسارتهای جبران ناپذیری خواهد شد.
وی بیان کرد: کاهش ظرفیت چاههای افراد و افزودن آن به چاههای موقوفات و آستان قدس از لحاظ قانونی امکان پذیر نیست و این موضوع با رضایت و درخواست اشخاص جریان پیدا میکند.
فرماندار شهرستان مروست نیز در این نشست با اشاره به سرما زدگیهای پیاپی محصولات کشاورزان این شهرستان گفت: به دلیل آینده نگری مردم شهرستان بیش از ۹۹ درصد چاههای کشاورزی این شهرستان به کنتور هوشمند مجهز شدند.
دانشور افزود: در سیل سال گذشته بیش از ۶ میلیون متر مکعب آب در شهرستان مروست با کمک مردم ذخیره شد که اتفاق بزرگی بود.
در ادامه رویداد آبی شهرستان مروست، مدیرعامل و معاون حفاظت از منابع آب شرکت سهامی آب منطقهای یزد با کشاورزان این شهرستان دیدار و دستوراتی در راستای رفع مشکل کشاورزان صادر کردند.
نظر شما