۱۶ آبان ۱۳۸۶، ۱۳:۲۷

حداد عادل در جمع خبرنگاران:

فضای آزاد مطبوعاتی در تضاد با منافع ملی نیست

فضای آزاد مطبوعاتی در تضاد با منافع ملی نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجموعا فضای آزاد مطبوعاتی کشور را در مسیر منافع ملی می بینم و اگر گاهی اشکالاتی در گوشه وکنار دیده می شود به اندازه ای نیست که فضای مطبوعاتی کشور را در تضاد منافع ملی قرار دهد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، غلامعلی حداد عادل در حاشیه افتتاح نمایشگاه و جشنواره بین المللی مطبوعات در یک  مصاحبه مطبوعاتی شرکت کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص ایجاد کنسرسیوم برای غنی سازی اورانیوم در خارج از منطقه خاورمیانه گفت: هنوز در مجلس این موضوع مورد بحث دقیق قرار نگرفته و نظر رسمی کشور در این مورد اغلام نشده است اما برخی از همکاران من در مجلس به این پیشنهاد انتقاد دارند.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار خارجی که از آزادی مطبوعات در ایران جویا شد، گفت: اساس کار ما آزادی مطبوعات است و از این آزادی حمایت می کنیم. اما معتقدیم برای آزادی باید حدودی وجود داشته باشد و اگر حدود و قوانین رعایت نشود به خود آزادی صدمه وارد می شود.

رئیس مجلس افزود: مطبوعات در ایران آزاد است و گواه آن انتقاداتی است که به شخص رئیس جمهور، دولت، بنده و ... می شود. چنین آزادی را در هیچ یک از کشورهای منطقه نمی بینیم.

وی  تاکید کرد: فضای کلی مطبوعات در ایران آزاد است و این آزادی به برکت انقلاب اسلامی ایجاد شده است.

حداد عادل گفت: مجموعا فضای مطبوعاتی کشور را در مسیر منافع ملی می بینم و اگر گاهی اشکالاتی در گوشه وکنار دیده می شود به اندازه ای نیست که فضای مطبوعاتی کشور را در تضاد منافع ملی قرار دهد.

وی در پاسخ به این سئوال که حضور وزیر دفاع آمریکا در کشور چین و پیشنهاد همکاری در مورد پرونده هسته ای ایران با این کشور چه تاثیری در روابط ایران و چین دارد، گفت: چین را بزرگتر از این می بینم که دنباله روی آمریکا باشند چینی ها هم این مطلب را به اثبات رسانده اند و امیدوارم از این به بعد هم به این نحو عمل کنند. چین سیاست مستقل از آمریکا دارد و دنباله روی این کشور نیست اگر چین در این مسیر باشد بازدید وزیر دفاع آمریکا از چین تاثیر منفی در روابط ایران و چین نخواهد داشت.

رئیس مجلس در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از اقدام مجلس در خصوص کمک به بخش فرهنگی کشور پرسید، تصریح کرد: مجلس از راه های مختلف می تواند به تقویت کارهای فرهنگی در کشور کمک کند که از جمله آن قانونگذاری خوب، نظارت و تصویب بودجه است. تلاش می کنیم در حد امکان به برخی موسسات فرهنگی که خوب کار کرده اند و جا دارد از آنها حمایت شود بودجه بیشتری اختصاص داده شود.

وی در پاسخ به این سئوال که جایگاه اصحاب رسانه و خبرگزاری های خصوصی با توجه به اجرای اصل 44 قانون اساسی کجاست، یادآور شد: کار خبرگزاری فعالیتی است که بعد اقتصادی و تخصصی دارد از لحاظ اقتصادی سالهاست که با صدور مجوز برای خبرگزاری های خصوصی اقداماتی صورت گرفته که این اقدامات در مسیر اجرای اصل 44 قرار دارد.

رئیس مجلس گفت: معتقدیم فعالیت خبرگزاری های خصوصی به غنای خبر در کشور کمک می کند.

وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار خارجی که پرسید برای همکاری با روزنامه ها و رسانه های منطقه ای چه برنامه ای دارید گفت: مسئولان نمایشگاه و معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد از فرصت حضور نمایندگان رسانه های دیگر کشورها برای افزایش ارتباط با شما و همکارانتان در سایر کشورها استفاده خواهند کرد و یکی از دلایل حضور مطبوعات غیر ایرانی ارتباط بیشتر با رسانه های کشورهای منطقه است.

حداد عادل در پاسخ به این سئوال که نقش مطبوعات کشور در عرصه فرهنگی کشور و مقابله با تهاجم فرهنگی چیست، تصریح کرد: این خطری است که نه فقط ایران را تهدید می کند بلکه هر کشوری که دارای فرهنگ مستقل باشد و در برابر سلطه غرب و آمریکا سر فرود نیاورد مورد تهدید و تهاجم فرهنگی واقع می شود و این هجوم به فرهنگ صرفا خواست کشور ایران نیست بلکه هجوم به فرهنگ همه کشورهاست و ایران در صف اول این هجمه است بنابراین مطبوعات وظیفه دارند از فرهنگ خودی پاسداری کنند. 

رئیس مجلس در خصوص ارزیابی خود از جشنواره چهاردهم نسبت به سایر جشنواره های قبلی نیز گفت: در حال حاضر در شرایطی نیستم که ارزیابی سنجیده ای از جشنواره چهاردهم نسبت به سایر جشنواره ها داشته باشم شاید زمان مناسب این ارزیابی در زمان اختتامیه باشد.

وی افزود: به هر حال شور و شوقی که دیدم قابل توجه بود و یک نشاط و سرزندگی در جامعه مطبوعاتی احساس می کنیم و امیدواریم این استقلال جشنواره مقدمه ای برای کارهای تخصصی بیشتر به این جشنواره باشد.

حداد عادل در پاسخ به این سئوال که لایحه مدیریت خدمات کشوری از چه زمانی اجرایی می شود ، گفت: در این لایحه زمان اجرا قید شده و اختلاف نظری وجود داشت مبنی بر اینکه آیا زمان اجرا، زمان تصویبش یا زمان آن از ابتدای سال باشد. بنابراین قرار شد کمیسیون مشترکی که این لایحه را به تصویب رساند جلسه ای داشته باشد که هفته آینده این جلسه تشکیل می شود تا وحدت نظری حاصل شود و دولت خود را آماده اجرای این قانون نماید.

رئیس مجلس در پاسخ به این سئوال که روزنامه های کشور تا چه میزان توانسته اند اعتماد مردم را جلب کنند و اینکه علت کمبود شمارگان روزنامه در کشور چیست، گفت: روزنامه ها توانسته اند کمی تا قسمتی اعتماد مردم را جلب کنند البته راهکارهایی وجود دارد از جمله آنکه باید سعی کنند بر حقیقت پا نگذارند و این اولین تعهد کسی است که در عالم رسانه وظیفه اطلاع رسانی دارد.

وی در خصوص کمبود شمارگان روزنامه در کشور نیز گفت: این کمبود به مشکل ضعف مطالعه در کشور بر می گردد که شامل کتاب هم می شود این یک عادت منفی است که باید با تلاش و تربیت دانش آموزان و نوجوانان با مطالعه آن را در آینده علاج کنیم عشق به مطالعه عادت پسندیده ای است که در سنین نوجوانی روی آن باید کار کرد.

خبرنگار روزنامه قدس از حداد عادل خواست تا پیامی برای مردم فلسطین داشته باشد که حداد عادل پاسخ داد: به ملت فلسطین درود می فرستیم و اطمینان می دهیم که ملت ایران با پشتیبانی رهبر معظم انقلاب پشتیبان آرمان های فلسطین است و توصیه ما وحدت گروه های فلسطینی در مقابل رژیم صهیونیستی است.

رئیس مجلس همچنین از موضع گیری های مطبوعات کشور در مسئله فلسطین تشکر و نمونه بارز آن را انعکاس وسیع خبری روز قدس خواند.

وی در پاسخ به این سئوال که نظر شما از پیشنهاد عربستان بر ایجاد یک کنسرسیوم برای تامین اورانیوم غنی شده در خارج از منطقه خاورمیانه چیست، گفت: این پیشنهاد در دست بررسی است اما برخی از همکاران از جمله رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس طی اظهار نظری که داشتند این طور عنوان کردند که دلیلی وجود ندارد غنی سازی در کشوری غیر از ایران صورت گیرد.

حداد عادل افزود: هنوز مجلس در این موضوع به طور دقیق بحث نکرده و نظر رسمی کشور هنوز اعلام نشده است اما به طور کلی برخی از همکاران من به این پیشنهاد انتقاد داشتند.

رئیس مجلس در مورد ارزیابی خود در مورد نشریات ورزشی ،این نشریات را خیلی پر جاذبه خواند و تصریح کرد: اصول وجود نشریات ورزشی از لحاظ رساندن اخبار ورزشی به دست جوانان و روزنامه خوان کردن جوانان دارای ارزش است.

وی در توصیه به نشریات ورزشی یادآور شد: نشریات ورزشی باید از زبان فارسی پاسداری کنند، ضعف و اشکالی می بینم که مبالات لازم در استفاده از کلمات فارسی در اینگونه نشریات نمی شود و گاهی کلمات خارجی به کار می برند.

حداد عادل گفت: داد و فریاد هایی که به درد میدان های ورزشی می خورد را تیتر نکنید.

رئیس مجلس در خصوص خبرگزاری دانش آموزی (پانا) نیز گفت: فعالیت یک خبرگزاری مخصوص دانش آموزان جای خوشبختی دارد و اگر دانش آموزان در سطح کشور با عالم رسانه آشنا شوند مقدمه ای برای گسترش ارتباط مردم و رسانه ها می شود.

در پایان این مصاحبه مطبوعاتی صفار هرندی وزیر ارشاد در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از چگونگی تعلق سهام عدالت به اصحاب رسانه و مطبوعات جویا شد گفت: این طرح مورد توافق و استقبال رئیس جمهور قرار گرفته و در حال بررسی است زمانی که مشخص شود موج اول چه کسانی از اهالی فرهنگ به خصوص رسانه ها که پیشقدم بودند خواهند بود آن را خدمت رئیس جمهور می فرستیم و این طرح هم به مرحله اجرا خواهد رسید.

کد خبر 582191

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha