۱۱ تیر ۱۴۰۲، ۹:۰۷

مهر گزارش می‌دهد؛

«نایسر» شهری که حتی یک متر مربع فضای سبز ندارد

«نایسر» شهری که حتی یک متر مربع فضای سبز ندارد

سنندج - ناحیه منفصل شهری «نایسر» با ۷۰ هزار نفر جمعیت یکی از پرجمعیت ترین مناطق حاشیه نشین شهری در کشور بوده و ساکنان آن با انواع محرومیت ها دست و پنجه نرم می کنند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - «نایسر» تا سال ۱۳۷۵ روستایی با جمعیت کمتر از هزار نفر بود اما از اواخر دهه ۱۳۷۰ با افزایش سرسام‌آور اجاره‌بها در سنندج روند افزایش جمعیت در نایسر نیز آغاز شد.

طی سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۳ متوسط نرخ رشد جمعیت در روستاهای پیرامون شهر سنندج ۲۱ درصد بوده و نایسر با ۳۶/۷ درصد بیشترین نرخ رشد جمعیت را در این بازهٔ زمانی داشته‌است.

در این دوران نایسر ویژگی‌های روستایی خود را از دست داده و زمین‌های آن تغییر کاربری پیدا کرده و به محل ساخت و ساز عمدتاً غیرقانونی واحدهای مسکونی بی‌کیفیت و غیراستاندارد تبدیل شد.

شهرداری سنندج در سال ۱۳۸۴ به پژوهش بر روی روستاهای حاشیه شهر می‌پردازد و در سال ۱۳۸۵ طرح مطالعاتی دیگری را با عنوان «طرح توسعه و عمران جامع سنندج» به انجام می‌رساند.

در نتیجه این طرح‌های پژوهشی و به ویژه مرحله دوم «طرح توسعه و عمران جامع سنندج»، روستای نایسر در سال ۱۳۸۸ با مصوبهٔ «شورای برنامه‌ریزی و توسعه‌ی استان کردستان» به عنوان «ناحیهٔ منفصل شهری» شناخته شده و در سال ۱۳۸۹ برای نخستین بار در این ناحیه شهرداری تأسیس شد.

جمعیت ناحیه منفصل شهری نایسر بیش از ۷۰ هزار نفر تخمین زده شده‌است که در فصل‌های پاییز و زمستان به دلیل بازگشت روستاییان از روستاهایشان افزایش یافته و تا ۸۰ هزار نفر نیز می‌رسد.

جمعیت نایسر در در سرشماری ۱۳۸۵ برابر با ۲ هزار و ۴۸۰ نفر با ۶۲۱ خانوار بوده‌است و این در حالی است که طرح تفصیلی سنندج مصوب ۱۳۹۰ پیش‌بینی کرده بود که جمعیت نایسر با نرخ رشد ۳،۶ درصدی در سال ۱۴۰۰ به ۱۵ هزار و ۲۷۵ نفر برسد که نشان از اشتباه محاسباتی فاحش در این طرح دارد.

«نایسر» شهری که حتی یک متر مربع فضای سبز ندارد

نایسر از نظر امکانات شهری و خدمات اجتماعی و رفاهی یکی از مناطق محروم سنندج است. ساخت و ساز بدون مجوز، کوچه‌ها و خیابان‌های خاکی و پر از چاله، نبود امکانات تفریحی و ورزشی، نبود ایستگاه و تجهیزات آتش‌نشانی و … از جمله مشکلات این سکونتگاه به شمار می‌آید.

مشکلات بهداشتی و زیست محیطی نایسر پس از دو دهه هنوز پابرجاست

برای دفع فاضلاب این ناحیه پرجمعیت تاکنون تمهیدی اندیشیده نشده و جوی روباز فاضلاب در نایسر جریان دارد که مشکلات بهداشتی و زیست‌محیطی زیادی را برای اهالی پدید آورده است.

«نایسر» شهری که حتی یک متر مربع فضای سبز ندارد

کمبود امکانات آموزشی در نایسر

در ناحیه منفصل شهری نایسر هم اکنون ۹ مرکز آموزشی وجود دارد که در این مراکز ۴ هزار دانش‌آموز در مقطع ابتدایی تحصیل می‌کنند.

این تعداد مرکز آموزشی و فقدان امکانات آموزشی مشکلات زیادی را در نایسر به‌وجود آورده است.

شهری ۷۰ هزار نفری بدون یک متر مربع فضای سبز

در ناحیه منفصل شهری نایسر حتی یک متر مربع فضای سبز وجود ندارد و طرح‌های ایجاد فضای سبز در این منطقه تاکنون به بهره برداری نرسیده است.

طرح ایجاد کمربند سبز به مساحت ۴۲ هکتار در اطراف ناحیه نایسر در حال اجرا قرار دارد و در ورودی نایسر زمینی به مساحت تقریبی ۲ هکتار متعلق به شهرداری برای احداث نخستین پارک شهری نایسر اختصاص داده شده‌است.

«نایسر» شهری که حتی یک متر مربع فضای سبز ندارد

رشد آسیب‌های اجتماعی در نایسر

متأسفانه اعتیاد در نایسر شیوع دارد و این ناحیه به یکی از مراکز فروش مواد مخدر در سنندج تبدیل شده‌است.

همچنین بخشی از سکونتگاه نایسر به دلیل مسائل اقتصادی در فقر کامل به سر می‌برد و آسیب‌های اجتماعی متعددی از این منظر گریبانگیر ساکنان آن شده است.

نایسر در ابتدا روستا بود و توسط دهیاری اداره می‌شد و از سال ۱۳۸۹ در نایسر شهرداری تأسیس شده که به عنوان یکی از نواحی ۴ گانه شهرداری سنندج مدیریت شهری نایسر را بر عهده دارد لذا انتظار می‌رود طرح‌ها و پروژه‌های بیشتری در حوزه عمران شهری و ارتقای خدماتی فرهنگی و اجتماعی در این منطقه اجرا شود.

کد خبر 5824433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha