۱۰ تیر ۱۴۰۲، ۱۶:۳۲

احضار سفیر فرانسه به وزارت خارجه جمهوری آذربایجان

احضار سفیر فرانسه به وزارت خارجه جمهوری آذربایجان

سفیر فرانسه در باکو پس از دیدار «امانوئل ماکرون» با جامعه ارامنه به وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان احضار شد.

به گزار خبرگزاری مهر به نقل از نیوز آرمنیا، رسانه های جمهوری آذربایجان امروز شنبه گزارش دادند که «آن بویلون» (Anne Boillon) سفیر فرانسه در باکو پس از دیدار «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه با جامعه ارامنه به وزارت امور خارجه این کشور احضار شده است.

براساس اعلام این رسانه، از سفیر فرانسه در جمهوری آذربایجان خواسته شده است تا درباره دیدار اخیر ماکرون با نمایندگان حزب «داشناکسوتون» و لابی ارمنی در فرانسه و نیز برخی سخنان منتشر شده در مطبوعات که رئیس‌ جمهور فرانسه در این دیدار گفته است، توضیح دهد.

گزارش وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در این خصوص حاکیست: به سفیر فرانسه اطلاع داده شد که طرف فرانسوی باید در مورد اظهارات ماکرون توضیح دهد.

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در دیدار با لابی ارمنستان بر تعهد پاریس به حمایت از موضع ارمنستان در قبال قره باغ کوهستانی تأکید کرده بود.

این در حالیست که فرانسه پیشتر هم در جریان جنگ در قره باغ از ارمنستان حمایت کرده بود.

مجلس سنای فرانسه سال پیش به اتفاق آراء، قطعنامه ای را تصویب کرد که در آن از دولت این کشور خواسته شده بود تا جمهوری آذربایجان را به دلیل حملات علیه ارمنستان در سپتامبر سال ۲۰۲۲ تحریم کند.

بر اساس اعلام این خبرگزاری، این قطعنامه با ۲۹۵ رأی موافق به تصویب رسید.

در قطعنامه مذکور بر لزوم به رسمیت شناختن قره باغ و به کارگیری آن به عنوان ابزار مذاکره جهت برقراری صلح پایدار در منطقه تاکید شده بود.

این قطعنامه همچنین از جمهوری آذربایجان می خواست تا نیروهای خود را از ارمنستان خارج کرده، تضمین کند که وضعیت کریدور «لاچین» که منطقه را به ارمنستان متصل می کند، بدون تغییر باقی خواهد ماند.

این قطعنامه با استقبال مقامات ارمنستان مواجه شد.

رهبران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان در نهم نوامبر ۲۰۲۰، برای برقراری آتش بس کامل در قره‌ باغ بیانیه‌ ای مشترک را امضا کردند. در ادامه روند مذاکرات صلح، آنها در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ گرد هم آمده و بیانیه مشترک دیگری که به طور مشخص با هدف رفع انسداد ارتباطات اقتصادی و ترابری در منطقه تدوین شده بود را امضا کردند.

در ادامه نیز، توافق دیگری برای تشکیل یک کارگروه سه جانبه به ریاست مشترک نخست وزیران کشورهای مذکور حاصل شد و در ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱ نیز، رهبران سه کشور در سوچی با امضای توافقی، بر سر اتخاذ تدابیری در راستای تقویت ثبات و امنیت در مرزهای جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان و همچنین ایجاد یک کمیسیون دوجانبه برای مرزبندی به توافق رسیدند.

پیش از این نیز، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در سخنانی اعلام کرده بود که سران روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان شخصاً در حل مسئله قره باغ درگیر هستند.

وزیر خارجه روسیه در این باره گفت: این یک کار یک روزه نیست و سران ۳ کشور شخصاً درگیر آن هستند؛ همچنین ارتش ما که بخشی از نیروهای حافظ صلح روسیه در قره باغ به شمار می‌رود (هم درگیر این موضوع است).

«سرگئی لاوروف» افزود: ارمنستان متحد ماست.

کد خبر 5824608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha