۱۱ تیر ۱۴۰۲، ۱۳:۳۷

آتش و خشم در قلب اروپا؛

بخشنامه تهدیدآمیز وزارت دادگستری فرانسه علیه معترضان ابلاغ شد

بخشنامه تهدیدآمیز وزارت دادگستری فرانسه علیه معترضان ابلاغ شد

اعتراضات گسترده و خشونت‌آمیز مردم فرانسه به قتل یک نوجوان ۱۷ ساله به دست پلیس این کشور، همزمان با مراسم خاکسپاری وی، وارد پنجمین روز شد.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: در ادامه اعتراضات مردم فرانسه به کشته شدن یک نوجوان ۱۷ ساله به دست پلیس این کشور، اواخر روز شنبه صدها نفر مقابل مسجدی در حومه شرقی شهر نانتر، زادگاه این نوجوان که «نائل» نام دارد، حاضر شده و در مراسم خاکسپاری او شرکت کردند.

با وجود جو شدید امنیتی، مسجد محل برگزاری مراسم مملو از معترضان و مردمی بود که حالا پنج روز است شبانه‌روز در اعتراض به خشونت پلیس، خیابان‌های شهرهای مختلف فرانسه را به تسخیر درآورده‌اند. رسانه‌های انگلیسی جمعیت حاضر در مراسم خاکسپاری این نوجوان را «هزاران نفر» اعلام کرده‌اند.

در اطراف مسجد، ظاهراً نیروی پلیس یونیفرم‌‏پوش دیده نمی‏‌شد اما مأموران امنیتی با لباس شخصی حضور فعال داشته و چندین نفر از افراد حاضر در مراسم نیز به عنوان میانجی بین در نقش انتظامات، مسئولیت تأمین امنیت مراسم را به عهده داشتند. رادیو ملی آمریکا نوشته که مردم شهر نانتر که غالباً کارگر هستند، به‌رغم تداوم اعتراضات، خشونت‌ها را محکوم کرده‌‏اند.

به گفته ژرالد دارمانیان، وزیر کشور فرانسه میانگین سنی معترضان ۱۷ سال بوده و در میان بازداشت‌شدگان حتی نوجوانان ۱۳ ساله هم دیده می‌شود. به گفته وی در واقع ۳۰ درصد بازداشت‌شدگان را نوجوانان زیر ۱۸ سال تشکیل می‌دهند.

بخشنامه تهدیدآمیز وزارت دادگستری فرانسه علیه معترضان ابلاغ شد

وزارت کشور فرانسه اعلام کرده که از شب شنبه تا روز یکشنبه ۱۰۱۹ نفر در سراسر این کشور بازداشت شدند که از این تعداد فقط ۲۰۰ بازداشتی در پایتخت بوده است. همچنین بنا به اعلام مقامات تاکنون ۲۰۰ پلیس هم در اعتراضات زخمی شده و ۷۰۰ بانک، رستوران یا فروشگاه نیز هدف حمله یا غارت قرار گرفته است.

یکی از شهروندان نانتر به نام ماری که ۶۰ سال دارد، به خبرگزاری رویترز گفته که ۵۰ سال در این شهر زندگی کرده و «همیشه در نانتر مشکلاتی با پلیس وجود داشته است. این روند باید به طور کامل متوقف شود. دولت کاملاً از واقعیت زندگی ما جدا شده است.»

ادامه تظاهرات و دستگیری‌‏ها

اعتراضات بعد از انتشار فیلم قتل نائل مرزوقی، به دست مأمور پلیسی شروع شد که ادعا کرده این نوجوان به فرمان ایست او توجهی نکرده است. اعلام بازداشت این مأمور و متهم شدن او به قتل شبه عمد نیز نتوانست جلوی خشم عمومی را بگیرد. روزهای پنجشنبه و جمعه هفته گذشته اوج اعتراضات بود.

به رغم تداوم جو امنیتی، معترضان در سراسر فرانسه به روال شب‌های گذشته، دیشب هم به خیابان آمدند. با این حال وزیر کشور فرانسه در توییتی مدعی شد که «به لطف اقدام قاطع نیروهای امنیتی شب شنبه آرام از شب‌های قبل بود.»

وزارت کشور فرانسه روز شنبه اعلام کرده بود که ۱۳۱۱ نفر در جمعه شب دستگیر شده‌‏اند و شب قبل از آن نیز ۸۷۵ نفر دستگیری شده بودند.

بالگرد در آسمان و خودروی زرهی روی زمین!

در مارسی دومین شهر بزرگ فرانسه کار پلیس برای سرکوب معترضان به استفاده از بالگرد رسید. تاتیانا، ۷۹ ساله که در مرکز مارسی زندگی می‌کند، به رویترز گفته است: «بسیار ترسناک است. صدای یک بالگرد را می‌شنیدیم و از خانه بیرون نمی‏‌رفتیم.»

بخشنامه تهدیدآمیز وزارت دادگستری فرانسه علیه معترضان ابلاغ شد

همچنین گزارش‌ها از استقرار خودروهای زرهی و یک بالگرد در لئون، سومین شهر بزرگ فرانسه حکایت دارد. در این چند روز، بیش از ۲۵۰۰ مورد آتش‌‏سوزی در امکان عمومی و خیابان‏‌های شهرهای مختلف فرانسه روز گزارش شده است.

به گزارش رسانه‌های فرانسوی در ۲۰ شهر حومه پاریس مقررات منع آمد و شد وضع شده است.

بخشنامه وزارت دادگستری فرانسه با طعم تهدید والدین

اریک دوپوند مورتی، وزیر دادگستری فرانسه درباره این اعتراضات خشونت‌آمیز گفت: والدینی که به فرزندان‌شان علاقه‌ای ندارند و اجازه می‌دهند تا دیروقت در خیابان پرسه بزنند، بدانند که مقصدشان کجاست… آنها با دو سال زندان و جریمه ۳۰ هزار یورویی روبه‌رو هستند.

مورتی یک روز پیش با صدور بخشنامه‌ای، جزئیات پاسخ کیفری «سریع، قاطع و نظام‌مند» مورد نظر خود برای مقابله با شرکت‌کنندگان در خشونت‌های خیابانی اخیر فرانسه را به مراجع ذی‌ربط منعکس کرد. در این بخشنامه اشاره شده که برای ممانعت از حضور در صحنه اعتراضات و تظاهرات، تدابیری اندیشیده شده است و همچنین والدین ملزم به پرداخت جریمه خسارت‌هایی هستند که فرزندان‌شان به بار می‌آورند.

وزیر دادگستری فرانسه همچنین تاکید کرد که از دادستانی عمومی خواسته تا اسنپ‌چت و اپراتورهای مشابه آن را توقیف کند؛ اپراتورهایی که به گفته وی «جوانان را تحریک کرده و آنها را قادر می‌سازند تا زمان و مکان قرار برای آشوب را تعیین کرده و با یکدیگر به اشتراک بگذارند.»

مورتی همچنین یادآور شد که مقامات ذی‌ربط قادرند تا هویت کاربران اینترنتی که ویدئوی آشوب‌ها را در فضای مجازی منتشر می‌کنند را شناسایی کرده و تحویل مراجع قضائی دهند.

خانه شهردار منطقه جنوب پاریس به آتش کشیده شد

در ادامه ناآرامی‌ها و اعتراضات سراسری مردم فرانسه، وینسِنت ژونبرن، شهردار منطقه جنوبی پاریس امروز یکشنبه با انتشار پیامی در توئیتر اعلام کرد که معترضان با کوبیدن یک خودرو به دیوار خانه‌اش، فرزند و همسرش را مصدوم کردند و در نهایت نیز خانه‌اش را آتش زدند.

جنگ داخلی در فرانسه آغاز شده است

اریک زمور، روزنامه‌نگار، سیاست‌مدار و از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری پیشین فرانسه هم در واکنش به تظاهرات و اعتراضات مداوم می‌گوید ناآرامی‌ها و اعتراضات کنونی نشان می‌دهد که جنگ داخلی و قومیتی در فرانسه آغاز شده است.

خشونت مشکلی را حل نمی‌کند

کیلیان امباپه، ستاره جوان تیم ملی فرانسه که به همراه این تیم جام جهانی را نیز فتح کرده است، در واکنش به اعتراضات و آشوب‌های اخیر در این کشور، خواستار توقف خشونت‌ها شد.

بخشنامه تهدیدآمیز وزارت دادگستری فرانسه علیه معترضان ابلاغ شد

امباپه با انتشار پستی در فضای مجازی نوشت: خشونت هیچ مشکلی را حل نمی‌کند به ویژه وقتی که این (خشونت) به طور اجتناب‌ناپذیر به سمت همان‌هایی برگردد که در حال ابراز آن هستند.

در ادامه پیام امباپه که به نمایندگی از تیم ملی فرانسه در فضای مجازی منتشر شده، آمده است: «ما هم مثل همه مردم فرانسه، از مرگ نائل جوان باخبر و شوکه شدیم.»

ضربه‌‏ای مهلک به فرانسه در فاصله یک‌سال تا میزبانی از رویدادی به وسعت «المپیک»

اعزام و استقرار ۴۵ هزار نیروی پلیس و امنیتی در شهرهای پاریس، مارسی، تولوزو، اختلال و قطع سیستم حمل و نقل عمومی شهرهای درگیر اعتراضات، دستگیری هزاران نفر، دستور درخواست‏‌گونه امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه که از والدین نوجوانان خواست آنها را در خانه نگه داشته و کنترل کنند و همینطور اینکه او تهدید شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها و پلتفرم‌های فضای مجازی به مسدودسازی، از جمله راهکارهای دولت فرانسه برای خاموش کردن شعله اعتراضاتی‌ست که از سه‌شنبه هفته گذشته خیابان‌های این کشور را درنوردیده است.

بخشنامه تهدیدآمیز وزارت دادگستری فرانسه علیه معترضان ابلاغ شد

اعتراضات به حدی شدت یافته که اعضای مجلس فرانسه از خروج از کشور منع شدند و حتی ماکرون نیز سفر خود به آلمان را به تعویق انداخت.

خبرگزاری رویترز در تحلیلی درباره آثار ناشی از این تحولات نوشت: ناآرامی‌ها ضربه‌ای بود به وجهه جهانی فرانسه که تنها یک سال تا میزبانی از بازی‌های المپیک فاصله دارد، و این فشار سیاسی بر ماکرون را افزایش خواهد داد.

سه‌شنبه خاکستری فرانسه

روز سه شنبه هفته گذشته یک نوجوان ۱۷ ساله مراکشی‌-الجزایری در حومه پاریس به ضرب گلوله نیروهای پلیس فرانسه به قتل رسید. پلیس مدعی شد که او نسبت به فرمان ایستِ مأمور پلیس بی‏‌توجهی کرده و به همین دلیل هدف گلوله قرار گرفته است. با انتشار تصاویر و نحوه قتل این نوجوان، موجی از انزجار بین مردم فرانسه به خصوص جوانان رنگین‌‏پوست شعله کشید و آنها را به خیابان کشاند. به نوشته رویترز این «بدترین بحران ماکرون پس از اعتراضات جلیقه زردها در سال ۲۰۱۸» است.

بنا بر گزارش‌ها، علی‌رغم بازداشت عامل اصلی قتل این نوجوان، اعتراضات خیابانی به‌سرعت به شهرهای مختلف فرانسه سرایت کرد. تصاویر رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی فرانسوی نشان می‌دهد که درگیری‌ها و اعتراضات خشونت‌آمیز بین معترضان و نیروهای پلیس بعد از گذشت ۵ روز از آغاز این بحران، همچنان به قوت خود باقی است.

کد خبر 5825318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha