عمار حکیم:

نخبگان مسلمان در مراکز تصمیم‌گیری آمریکا مؤثر باشند

نخبگان مسلمان در مراکز تصمیم‌گیری آمریکا مؤثر باشند

رئیس جریان حکمت ملی عراق تأکید کرد که نخبگان مسلمان باید در مراکز تصمیم‌گیری اجتماعی و سیاسی آمریکا مؤثر باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جریان حکمت ملی عراق، عمار حکیم رئیس جریان حکمت ملی عراق، در سخنرانی هجدهمین کنفرانس اتحادیه جهانی مسلمانان در آمریکا که به‌صورت مجازی انجام شد، تأکید کرد که امت اسلامی که در قرآن از آن به «امت میانه» یاد شده در شرایطی تاریخی حساسی با شعار توحید الهی و عدالت انسانی و ترویج صلح و تثبیت مودت و رحمت میان انسان‌ها شکل گرفت.

وی افزود که ریشه کلمه «اسلام» هم به روشنی نشان می‌دهد که این دین سرشار از رحمت و صلح و عدالت و خیرخواهی است و به پیروانش اجازه خصومت و تعدی به دیگران را چه مسلمان باشند و چه غیر مسلمان نمی‌دهد.

رئیس جریان حکمت ملی عراق تأکید کرد که مسلمانان لازم است در مشارکت مؤثر در فعالیت‌های علمی در کنار دیگر انسان‌ها این ویژگی‌های اسلامی را تجلی بخشند.

حکیم با بیان اینکه فرد مسلمان فردی معتدل در مواضع خود است که در گذشته نمانده و به امروز و فردا توجه دارد و مسئولیت‌هایش را می‌شناسد، گفت: فرد مسلمان لازم است که در پایبندی‌های دینی و دنیایی و معنوی خود تعادل برقرار کند و به نیازهای مادی و جسمی و روحی و معیشتی خود نیز بپردازد که در اسلام «رهبانیت» وجود ندارد و فرد مسلمان حق ندارد که خود را از لذت‌های دنیایی محروم کند.

وی در ادامه سخنان خود مسلمانان جهان به‌خصوص ساکنان ایالات متحده را به برادری و وحدت و هم‌بستگی به دور از چارچوب‌های تنگ فرقه‌ای فراخواند و تأکید کرد که کسانی که از بیرون نگاه می‌کنند مسلمانان را یک گروه واحد با عقیده‌ای واحد می‌بینند.

رئیس جریان حکمت ملی عراق همچنین خواستار معرفی اسلام اصیل و زدودن آن از اوهامی شد که اقلیتی افراطی و دیگرانی با نقشه‌ای بدخواهانه وارد اسلام کرده‌اند.

حکیم در ادامه خواستار استفاده از آزادی‌ها و فرصت‌ها و امکانات آمریکا به نفع مسلمانان شد و تأکید کرد که نخبگان مسلمان باید در مراکز تصمیم‌گیری اجتماعی و سیاسی آمریکا مؤثر باشند.

وی همچنین خواستار حفاظت از هویت اسلامی مسلمانان در آمریکا شد و گفت که سلب هویت به معنای بی ریشه شدن و از دست رفتن احترام افراد است.

رئیس جریان حکمت ملی عراق با اشاره به تجربه عراق در مبارزه با افراط‌گرایی و دیکتاتوری گفت که مردم عراق توانستند روند سیاسی‌ برپا کنند که همه طیف‌های جامعه با همه اختلافاتشان در آن حضور دارند و این روند سیاسی بر اساس اعتدال و میانه‌روی و گفت‌وگو با مخالف پیش می‌رود.

حکیم خواستار توجه جدی و بررسی تجربه عراق به خصوص در عرصه جامعه‌شناسی سیاسی شد و تأکید کرد که عراق توانست تبعیض‌های به جامانده از دوره دیکتاتوری را پشت سر گذارد و اصل شهروندی را با رعایت مفاهیم اسلامی تثبیت کند.

کد خبر 5825371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha