خبرگزاری مهر، استانها: استان همدان اگرچه این روزها رتبه هفتم سالمندی را دار است و روند کاهشی جمعیت را طی میکند، اما در این مسیر جوانان بسیاری هم وجود دارند که چشم انتظار حمایت اند. تسهیلات ازدواج، فرزندآوری، ودیعه مسکن و غیره از جمله حمایتهایی است که تسریع در روند آن میتواند زندگیهای بسیاری را دچار تغییرات سازد.
خبرگزاری مهر در استان همدان به صورت ویژه در روند اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وارد شده و از آنجا که موضوع خانواده و جمعیت اولین اولویت مسائل فرهنگی در استان همدان قلمداد میشود، به این مهم به صورت پروندهای میپردازد.
مباحثی چون همدان رتبه دار جمعیت سالمندی، کاهش ۱۸.۵ درصدی ازدواج در استان همدان طی سال ۱۴۰۲، برای جوانی جمعیت باید مشکلات ازدواج و مسکن جوانان حل شود، چالش تعطیلی مهدکودک نوزادان برای خانوادههای همدانی، همدان جزو اولین استانها در سالمندی / قانون جوانی جمعیت اجرایی شود و ضرورت اجرای ماده ۷ قانون جوانی جمعیت در دانشگاه بوعلی سینا همدان از جمله مطالبه گری های خبرگزاری مهر در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان همدان در قالب ۹ پرونده خبری است.
چند روز پیش بود که رئیس جمهور به بانک مرکزی دستور داد که صف وام ازدواج تا پایان تابستان صفر شود و در متن آن قید شد که «مقتضی است به منظور رفع مشکلات جوانان، برنامهریزی و اقدام عاجل معمول و نتیجه جهت استحضار ارسال شود.»
حال جوانان همدانی که در صف وامهای ازدواج در مسیر پیر شدن هستند، چشم امیدشان به گشایش در این مسیر و البته ودیعههای مسکنی است که بارها قول مساعد در همدان در این خصوص داده شده است.
بارها به بانک مربوطه رفتیم اما نتیجهای نگرفتهایم
یک جوان همدانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ماهها است که تسهیلات ازدواجمان را دریافت نکردهایم، عنوان کرد: میخواستیم با این وام، بخشی از وسایل خانه و جهیزیه مان را خریداری کنیم.
وی با بیان اینکه با تغییرات قیمتی، پس از این مدت اگر واممان را هم بدهند، خیلی از وسایلی که مدنظرمان بود، گران شده است؛ اظهار کرد: بارها به بانک مربوطه رفتیم اما نتیجهای نگرفتهایم، امیدواریم مسئولین همدان نسبت به این موضوع چارهای بیندیشند.
بانکهای خصوصی همدان در پرداخت تسهیلات کم کاری کردهاند / اتمام حجت کردهایم
سیدمجتبی حسینی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر موضوع عملکرد بسیار ضعیف بانکهای خصوصی در پرداخت تسهیلات، گفت: وام ازدواج را همه بانکها ندارند، تسهیلات ازدواج جز تکالیف بانکها هست اما صددرصدی نیست، یعنی از ۲۷ بانک خصوصی و دولتی استان همدان، در بخش دولتی تمامی بانکها مشمول این قضیه نیستند اما بانکهایی که تکالیفی دارند، باید تسهیلات ازدواج خود را به نحو مناسبی پرداخت کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با بیان اینکه ضرب آهنگ پرداخت تسهیلات ازدواج در استان همدان کند بوده اما طی سال جاری، عموم بانکها پرداختیهایی را در این زمینه داشتهاند، اظهار کرد: در گذشته، تعداد متقاضیان تسهیلات ازدواج زیاد بوده و صف دریافت این تسهیلات نیز طولانی بوده است.
وی با تصریح بر اینکه بانک مرکزی با وضعیت صفوف هر بانک، در سامانه دسترسی آن بانک را باز میکند و توزیع متوازنی را انجام میدهد و آن را مدیریت میکند؛ گفت: در خصوص اعطای تسهیلات در استان همدان نمیتوان از ترک فعل سخن گفت ما در این زمینه کمک کاری صورت گرفته است.
حسینی یادآور شد: در این زمینه با بانکهای مربوطه اتمام حجت کردهایم که اگر شرایط را اصلاح نکنند، حتماً با آنها برخورد میکنیم.
ترک فعلها بررسی میشود
در این خصوص، حسن خانجانی در گفتگو با خبرنگار مهر و عدم پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و تسهیلات ازدواج در شهرستانهای استان عنوان کرد: اگر این تسهیلات جز موارد تکلیفی بانکها باشد، باید نسبت به اعطای آنها اقدام کنند.
دادستان همدان در پاسخ به اینکه آیا تاکنون این موضوع بررسی و زمینههای ترک فعل مشخص شده است یا خیر؟ اظهار کرد: تاکنون در این زمینه بررسی نداشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: ان شاالله پیگیر این موضوع خواهیم شد.
وقتی دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان همدان پاسخی نمیدهد
اما نکته قابل تأمل در این بین، عدم پاسخگویی محمد طوماسی؛ دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان همدان به خبرنگاران خبرگزاری مهر است. روندی که بیش از ۶ ماه است به طول انجامیده و نتیجه پیگیریهای مداوم، عدم پاسخگویی این مسئول بوده است.
نظر شما