۱۳ تیر ۱۴۰۲، ۱۳:۲۲

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

پارچه‌هایی که «مکبث» را جادو کرد!/ برکت «مبارک» برای تئاتر ایران

پارچه‌هایی که «مکبث» را جادو کرد!/ برکت «مبارک» برای تئاتر ایران

آژمان بیژنی‌نسب کارگردان نمایش «مکبث جادویی» که در بخش بزرگسال جشنواره عروسکی تهران - مبارک حضور دارد، عنوان کرد در این اثر نمایشی داستان «مکبث» را در بستری از خیال و جادو روایت کرده‌است.

به گزارش خبرنگار مهر، آژمان بیژنی‌نسب کارگردان نمایش «مکبث جادویی» هنرمند اهل شهرستان فسا است که روز پنجشنبه هشتم تیر این اثر نمایشی را در قالب نوزدهمین جشنواره نمایش‌های عروسکی تهران - مبارک در تالار اصلی مولوی روی صحنه برد. بیژنی‌نسب که پیش‌تر آثاری از ویلیام شکسپیر را کارگردانی کرده است، در این نمایش به سراغ یکی از نمایشنامه‌های شناخته شده این درام‌نویس بزرگ و انتخاب شخصیت مهیب و قدرت‌طلب «مکبث» رفته و روایت برآمدن و سقوط او و تاریک و روشن درونش را بر بستری از خیال و جادو روایت کرده است.

کارگردان نمایش «مکبث جادویی» درباره این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: به آثار ویلیام شکسپیر بسیار علاقه‌مند هستم، خصوصاً «مکبث» که پتانسیل بصری زیادی دارد و با روحیات من در طراحی و کارگردانی سازگار است.

پارچه‌هایی که «مکبث» را جادو کرد!/ برکت «مبارک» برای تئاتر ایران

این کارگردان اهل فسا ادامه داد: نمایش «مکبث جادویی» همان داستان اصلی «مکبث» است و تنها چیزی که من به این نمایش اضافه کردم، جادویی شدن این داستان است که با حضور جادوگرها و ساحره‌ها در نمایش رقم می‌خورد و از آنجایی که متریال ما پارچه است سعی کردیم با این موضوع جادویی برخورد کنیم و من پارچه‌ها را باعث این جادویی بودن می‌دانم.

بیژنی نسب درباره تکنیک استفاده شده در این نمایش یادآور شد: تکنیکی که من در این نمایش عروسکی استفاده کردم، حضور بازیگر همراه با ماسک و عروسک و پارچه بود و بازی بازیگران با پارچه که رنگ و فضایی عجیب برای مخاطب رقم می‌زند. از انتخاب‌هایی که در استفاده و ساخت عروسک داشتم این بود که عروسک‌ها با فرهنگ، آیین و سنت ما سازگار و ایرانی باشند.

پارچه‌هایی که «مکبث» را جادو کرد!/ برکت «مبارک» برای تئاتر ایران

این کارگردان تئاتر درباره بازیگران و انتخاب ترجمه نمایشنامه گفت: بازیگران و عوامل نمایش از فارس، جهرم، شیراز و فسا هستند که بسیار خوشحالم در این اجرا کنار من بودند و به من انرژی بسیاری دادند. ما ترجمه داریوش عاشوری را برای اجرا انتخاب کردیم که البته برای متناسب کردن از متن کاسته‌ام اما سعی کردم فضای بصری «مکبث» را حفظ کنم تا مخاطبانم گمراه نشوند.

وی درباره شرکت در جشنواره نمایش عروسکی گفت: هر سال سعی کردم در این جشنواره حضور فعالی داشته باشم و اجرایی را روی صحنه ببرم. از نظر من جشنواره «مبارک» باکیفیت‌تر از بقیه جشنواره‌ها برگزار می‌شود و این یک نقطه قوت برای تئاتر و جشنواره‌های تئاتری ما در ایران است.

پارچه‌هایی که «مکبث» را جادو کرد!/ برکت «مبارک» برای تئاتر ایران

بیژنی‌نسب در پایان از آرزوی گروه «مکبث جادویی» برای اجرای عمومی گفت و عنوان کرد: همه بچه‌های گروه آرزو و علاقه دارند تا با این اثر در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه بروند و مورد حمایت قرار بگیرند که امیدوارم این اتفاق عملی شود.

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران - مبارک به دبیری هادی حجازی‌فر هشتم تا هفدهم تیر در حال برگزاری است.

کد خبر 5826387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha