خبرگزاری مهر، گروه استانها_ پژمان امیدی: بن بست واژهای است که تا سالها بر تاریخ کهگیلویه و بویراحمد پیوند خورده بود و استانی پر ظرفیت تا سالها راهی به جایی نداشت.
استانی با مردمانی عشایری و خونگرم کمبودهای زیرساختی را با تمام وجود حس میکرد.
با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، روشنایی از حوالی کوههای سر به فلک کشیده زاگرس پدیدار شده و سرزمین آبها و آبشارها امید را بر قلب مردمان خود لمس کرد.
دهها پروژه کلان در طول سالها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد تعریف شد.
خروج یک استان از بن بست
در این میان پروژه ملی راه پاتاوه به دهدشت که از مصوبات سفر پر برکت رهبر معظم انقلاب به کهگیلویه و بویراحمد است، در سال ۱۳۷۴ توسط دولت ششم کلنگ زنی شد.
پروژهای سنگین که با تحقق آن کهگیلویه و بویراحمد از بن بست خارج و کریدوری چند جانبه خوزستان، بوشهر، اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد را با مسیری جدید به شمال متصل میکرد.
این پروژه با عبور دولتهای مختلف به علتهای متعدد به پایان نرسید تا دولت سیزدهم گام نهایی را با عزمی راسخ برای تکمیل پروژه بردارد.
مدیر کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۹۹ درصد محور ارتباطی پاتاوه به دهدشت زیر بار ترافیک رفته است.
محمد راستا شامگاه دوشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ۹۹ درصد از طول مسیر ۱۳۶ کیلومتری جاده یاسوج-پاتاوه-دهدشت زیر بار ترافیک رفته است.
بازگشایی آخرین تونل مسیر
راستا تصریح کرد: تونل شماره ۴ جاده یاسوج به دهدشت از جمله موارد تأخیر در تکمیل پروژه بوده و با تلاش شکل گرفته این تونل بازگشایی شد.
راستا این طرح ملی راهسازی را از دستاوردهها سفر سال ۷۳ رهبر معظم انقلاب به کهگیلویه و بویراحمد دانست و گفت: با هدف اتصال شبکه راههای اصلی مرکز به بنادر جنوبی و خروج نیمه غربی، استان از بن بست ارتباطی خارج شد.
وی افزود: با احداث این راه، طول سفر ۲۰۰ کیلومتر کوتاه و زمان تردد ۲ ساعت کمتر میشود.
ایجاد ۱۷ دستگاه تونل
کارشناس حوزه طرحهای ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۷ دستگاه تونل در پروژه ملی راه پاتاوه به دهدشت ایجاد شد.
صمصام آقایی در گفتگو با خبرنگاران، افزود: در طول راه ارتباطی پاتاوه به دهدشت، ۱۷ دستگاه تونل به طول ۱۰ کیلومتر و ۲۲ دستگاه پل بزرگ به طول ۲ کیلومتر احداث شد.
وی ابراز داشت: همچنین ۲۵ میلیون متر مکعب خاکبرداری، خاکریزی، بتون و آسفالت ریزی در این مسیر انجام شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: پروژه ملی راه پاتاوه به دهدشت در سفر رئیس جمهوری به کهگیلویه و بویراحمد افتتاح میشود.
محسن منصوری شامگاه دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران، افزود: این طرح به طول ۱۳۶ کیلومتر طراحی شده، در زُمره طرحهای ملی است که کلنگ آن در سال ۷۴ و در دولت ششم به زمین زده شد.
برخورداری ۴٠٠ روستای محروم
وی با بیان اینکه پروژه ملی پاتاوه به دهدشت شمال و جنوب ایران را به هم متصل کند، اظهار کرد: این جاده جز مهمترین طرحهای راهسازی کهگیلویه و بویراحمد است.
منصوری گفت: با افتتاح پروژه علاوه بر کوتاهتر شدن مسیر اصفهان به بنادر جنوبی کشور، بیش از ۴۰۰ روستای محروم در دو شهرستان بویراحمد و کهگیلویه با جمعیتی افزون بر ۱۰۰ هزار نفر از نعمت راه مناسب برخوردار خواهند شد.
زمان سفر هیئت دولت به استان
وی با اشاره به زمان سفر هیئت دولت به کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: آیتالله رئیسی و هیأت دولت در دور دوم سفرهای استانی روزهای ۲۲ و ۲۳ تیر ماه به کهگیلویه و بویراحمد سفر میکند.
معاون اجرایی رئیس جمهور به تشریح برنامههای سفر استانی رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد و بهره برداری چندین طرح پرداخت و گفت: طرح پتروشیمی گچساران که ۱۹ سال از کلنگزنی آن میگذرد و دولت سیزدهم در دو سال اخیر توانست با تخصیص اعتبارات بهموقع از زیر ۵۰ درصد پیشرفت به مرحله بهره برداری برساند، با حضور رئیس جمهور و با اشتغالزایی ۷۰۰ نفری به بهره برداری میرسد.
منصوری دیدارهای مردمی، دیدار با نخبگان و علما و همچنین دیدار با عشایر استان را از دیگر برنامههای رئیس جمهور در سفر به استان کهکیلویه و بویراحمد دانست و اظهار کرد: همچنین از دیگر برنامهها حضور رئیس جمهور جشن احیا ی واحدهای صنعتی این استان است.
سفر دور دوم هیئت دولت به کهگیلویه و بویراحمد و بهره برداری از پروژه ملی راه پاتاوه به دهدشت میتواند نوید بخش اشتغال و توسعه روستاها و شهرهای مسیر این پروژه ملی با خروج یک استان از بن بست ارتباطی باشد.
نظر شما