خبرگزاری مهر - گروه استانها- علی اصغر حسینی: رهبر معظم انقلاب مهمترین مسئله کشور در سال گذشته را موضوع اقتصاد و معیشت مردم دانستند و با تاکید بر اینکه امسال نیز اقتصاد، مسئله اصلی کشور است، شعار سال ۱۴۰۲ را «مهار تورم و رشد تولید» اعلام کردند. رهبر انقلاب در تشریح شعار سال ۱۴۰۲، حل مشکلات مردم را در گرو فعالیتهای بنیانی و اساسی اقتصادی همچون تولید و کارهای انسانی همچون مواسات و همیاریهای مردمی و کمک به طبقات ضعیف جامعه برشمردند و خاطرنشان کردند: از دیگر کارهای اساسی در کنار تولید، موضوع مهم سرمایهگذاری است که باید مسئولان دولتی و بخش خصوصی توجه ویژهای به آن داشته باشند.
به گفته بختیار خلیقی رئیس فعلی سازمان صمت کردستان، در حال حاضر ۹۹۶ واحد صنعتی در استان کردستان وجود داشته که از این تعداد ۶۵۸ واحد فعال، ۱۶۵ واحد غیر فعال و مابقی به صورت نیمه فعال فعالیت خود را ادامه میدهند.
اما نکته قابل تأمل در اینجاست که وقتی به آمارهای بخش صنعت در سالهای گذشته مینگریم در میابیم که وضعیت این بخش نه تنها بهبود نداشته، حتی بعضاً روند نزولی داشته است.
بر اساس آماری که از سوی محمد دره وزمی رئیس وقت سازمان صمت کردستان در سال ۱۴۰۰ منتشر شده است، در آن سال، ۹۵۰ واحد تولیدی در بخش صنعت استان کردستان وجود داشته که ۷۷۰ واحد آن فعال و ۱۷۴ واحد تعطیل است.
این آمارها یعنی اینکه ۷۷۰ واحد تولیدی فعال در دوره دره وزمی به ۶۵۸ واحد در دوره ریاست بختیار خلیقی نزول یافته است!
بسیاری عقیده دارند وضعیت فعلی بخش صنعت کردستان در تناقض با مطالبه گری رئیس کل دادگستری استان از این حوزه است، براین اساس حجت الاسلام حسینی تأکید کرده است، «در سال جدید و با مدیریت و نظارت دقیقتر رؤسای دادگستری و دادستانهای حوزههای قضائی استان به هیچ وجه نباید حتی یک واحد تولیدی در استان تعطیل شود و یا کارگر و کارگرانی بیکار شوند».
به رغم آنکه استان کردستان در بخش معدن نیز یکی از قطبهای کشور است، تا بحال از این ظرفیت بزرگ برای رفع بیکاری استان استفاده درستی نشده است. آنگونه که به گفته رئیس سازمان صمت کردستان ۳۵۵ واحد معدنی در استان وجود داشته که ۲۰۲ واحد آن فعال و ۷ واحد در حال تجهیز و بقیه هم غیر فعال است.
هرچندکردستان بیشتر به عنوان استانی کشاورزی و تجاری به واسطه مرزی بودن و همچنین تا حدی گردشگری شناخته شده است، اما در بخشهای دیگر آن مانند صنعت و معدن دارای ظرفیتهای فراوانی است که البته آنگونه که باید تاکنون معرفی نشده است.
کردستان به لحاظ تولید طلا رتبه اول کشور و از نظر ذخایر معدنی دومین استان در ایران است و از نظر ذخیره سنگ آهن هم رتبه پنجم کشوری را دارد.
کردستان دارای ذخایر غنی و متنوع معدنی اعم از فلزی و غیرفلزی به ویژه طلا، سنگ آهن، سنگهای تزئینی و سلیس است و با ایجاد واحدهای فرآوری در آن امروزه به عنوان یکی از استانهای معدنی کشور شناخته شده است.
این در حالی است که بررسی استانی نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۱ نشان میدهد، طی سال گذشته نرخ بیکاری در ۲۳ استان تک رقمی شده و پایینترین نرخ بیکاری در استان سمنان با نرخ ۶.۴ درصد ثبت شده است. اما نرخ بیکاری در استانهایی همچون سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، لرستان و هرمزگان بالای ۱۰ درصد گزارش شده و استان کردستان از این حیث جزو استانهای پایین جدول است.
با این حال بر کسی پوشیده نیست که کردستان یکی از استانهای با معادن و منابع غنی است، اما همواره جزو فقیرترین و محرومترین استانهای کشور به به شمار میرود.
براین اساس لازم است مسئولان امر در رویکرد مدیریتی خود نسبت به این استان تجدید نظر داشته و با تکیه بر منابع خدادادی استان بخش قبال توجهی از مطالبات مردمی همچون رفع بیکاری و ایجاد اشتغال و در عین حال رشد تولید را عملیاتی کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان
نظر شما