خبرگزاری مهر_گروه استانها: موسیقی اقوام با گوشت و پوست مردم ایران زمین عجین شده است، هر قومی با شنیدن موسیقی منطقه خود که نشان از فرهنگ غنی آن مرز و بوم دارد به وجد میآید، این روزها چهارمحال و بختیاری میزبان شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور بود، اما هنرمندان موسیقی این استان از نحوه برگزاری این جشنواره گلایهمند بوده و هستند.
۱۵ دوره گذشته جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» بهصورت متمرکز در یکی از استانهای کشور برگزار میشد که عموماً کرمان میزبان این جشنواره ملی بود، هنرمندان موسیقی از قومیتهای مختلف در این جشنواره شرکت میکردند و هنر خود را به مردمان طرفدار موسیقی سنتی و اقوام ارائه میکردند.
طبق تصمیم مسئولان جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» امسال مقرر شد که شانزدهمین دوره این جشنواره به صورت منطقهای برگزار شود و چهارمحال و بختیاری میزبان این جشنواره در منطقه دو کشور بود، در روز افتتاحیه یکی از پیشکسوتان موسیقی از نحوه برگزاری جشنواره و خالی بودن صندلیهای محل برگزاری جشنواره انتقاد کرد و این موضوع را به ضعف اطلاعرسانی ارتباط داد.
جای خالی اقشار مختلف مردم در جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» به شدت احساس میشد
کورش اسدپور، یکی از خوانندگان بختیاری در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بنده یکی از شرکتکنندگان شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور به میزبانی چهارمحال و بختیاری بودم، اظهار کرد: در مراسم افتتاحیه این جشنواره کمتر از ۲۰۰ نفر حاضر بودند، در حالی که ظرفیت سالن ۱۰۰۰ نفر بود، البته اکثر حاضرین در این مراسم از هنرمندان شرکت کننده و کارکنان ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند، جای خالی اقشار مختلف مردم در این به شدت احساس میشد.
وی افزود: بنده بهعنوان یک هنرمند هیچگاه در سالن خالی از جمعیت اجرا نداشتم، حضور برای عموم در شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» به میزبانی چهارمحال و بختیاری رایگان بود، علاقهمندان موسیقی بختیاری در استان بسیار زیاد است و اگر میخواستم کنسرت برگزار کنم، قطعاً سالن مملو از جمعیت میشد.
این شرکتکننده در شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور با بیان اینکه احساس میشود تبلیغات و اطلاعرسانی برای برگزاری این جشنواره به میزبانی چهارمحال و بختیاری ضعیف بود، گفت: در سطح شهر شاهد تبلیغات محیطی برای برگزاری این جشنواره نبودیم.
اسدپور با اشاره به اینکه اجرا در سالن خالی از جمعیت برای پیشکسوت موسیقی زیبنده نیست، عنوان کرد: مشاهده میشود که افراد برای شرکت در کنسرت برخی خوانندگان پاپ هزینههای گزاف پرداخت میکنند، اما از اجرای پنج پیشکسوت موسیقی در مراسم افتتاحیه شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور به میزبانی چهارمحال و بختیاری در فرهنگسرای شهرکرد استقبال صورت نگرفت.
وی با تاکید بر اینکه برگزارکنندگان شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» به میزبانی چهارمحال و بختیاری عملکرد ضعیفی داشتند، بیان کرد: درد و دل هنرمندان این مرز و بوم باید شنیده شود،، این شیوه برگزاری جشنواره توهین به هنرمندان و پیشکسوتان عرصه موسیقی است.
این شیوه برگزاری جشنواره به موسیقی سنتی ضربه وارد میکند و موجب میشود تا هنرمندان دلسرد شوند
این خواننده بختیاری با اشاره به اینکه امیدوارم در روز دوم و سوم استقبال از شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» در شهرکرد بیشتر از روز افتتاحیه باشد، یادآور شد: این شیوه برگزاری جشنواره به موسیقی سنتی ضربه وارد میکند و موجب میشود تا هنرمندان دلسرد شوند.
اسدپور تاکید کرد: باید ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری برای تبلیغات در رسانهها، فضای مجازی و صدا و سیما هزینه کند، نصب بنر در سطح شهر. فضاسازی نیز بسیار مؤثر است، قطعاً موسیقی سنتی و اقوام در بین مردم طرفداران بسیاری دارد و قطعاً اگر اطلاعرسانی درستی صورت گرفته بود، شاهد استقبال مردم در این جشنواره بودیم.
این شرکتکننده در شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور با بیان اینکه بنده هنرم را هیچگاه به نفروختهام، خاطرنشان کرد: همواره تلاش کردم برای اعتلای فرهنگ استانم، چهارمحال و بختیاری گام بردارم، بنده دارای نشان یونسکو هستم اما میخواهم با هنرم درد مردم کشورم را فریاد بزنم، از نحوه برگزاری شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور به میزبانی این استان گلایهمندم.
اطلاع رسانی در جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» ضعیف بود
داریوش اسکندری، شرکتکننده در چند دوره از جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» دومین رویداد هنری در حوزه موسیقی بعد از جشنواره موسیقی فجر است، اظهار کرد: باتوجه به حضور گروههای موسیقی از نواحی مختلف ایران، این جشنواره اهمیت بالایی دارد.
وی با اشاره به اینکه پیشکسوتان موسیقی در جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» اجرای زنده موسیقی دارند، گفت: در سالیان گذشته این جشنواره بهصورت متمرکز و عموماً در استان کرمان برگزار میشد، امسال مقرر شد که جشنواره بهصورت منطقهای برگزار شود که چهارمحال و بختیاری میزبان جشنواره منطقه دو شد.
اسکندری با انتقاد از نحوه اطلاعرسانی، فضاسازی و تبلیغات جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو به میزبانی چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: در مجموع چند بنر اطلاعرسانی در سطح شهر شهرکرد نصب شده است که عموماً در مکانهای پرتردد نیست، در فضای مجازی و رسانهای نیز اطلاعرسانی به شدت ضعیف بود، این در حالیست که باید فضای شهر رنگ و بوی موسیقی اقوام را به خود میگرفت، ضعف در این حوزه به شدت از سوی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهود بود.
حتی در گروههای موسیقی زمان افتتاحیه اطلاعرسانی نشده بود و بسیاری از هنرمندان از زمان مراسم افتتاحیه بیاطلاع بودند
این شرکتکننده در چند دوره از جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» افزود: حتی در گروههای موسیقی زمان افتتاحیه اطلاعرسانی نشده بود و بسیاری از هنرمندان از زمان مراسم افتتاحیه بیاطلاع بودند، البته بعد از مراسم افتتاحیه در تعدادی از گروهها بنر اطلاعرسانی جشنواره ارسال شد که بهنظر میرسید در روز دوم جمعیت بیشتری از این جشنواره استقبال کردند.
وی تاکید کرد: درگیر شدن هنرمندان موسیقی در فرآیند برگزاری جشنوارهها کمک شایانی به برگزاری پرشور جشنواره میکند، عموم مردم از برگزاری شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور در فرهنگسرای شهرکرد بیاطلاع بودند.
پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه این استان برای اولین بار میزبان شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور بود، اظهار کرد: هنرمندان استانهای بوشهر، خوزستان، اصفهان، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری و فارس در این جشنواره شرکت کردند.
وی افزود: به واسطه میزبانی بیشترین شرکتکنندگان در شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور از چهارمحال و بختیاری بودند، تبلیغات برگزاری این جشنواره از طریق فضای مجازی، صدا و سیما و انجام شد، تبلیغات محیطی را نیز در حد توان انجام دادیم.
احمدی با اشاره به دلایل استقبال کم شهروندان از مراسم افتتاحیه شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور به میزبانی چهارمحال و بختیاری، گفت: یکی از دلایل آن زمان برگزاری مراسم بود، ساعت ۱۵ عصر روز شنبه برای آغاز برنامه تعیین شده بود که مناسب نبود.
در کنار تمامی نقاط قوت جشنواره، خالی بودن نیمی از سالن موجب دلسردی شد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نزدیک به ۴۰۰ نفر در مراسم افتتاحیه شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور به میزبانی شرکت کردند، خاطرنشان کرد: در این استان رویدادهای جانبی برای جشنواره پیشبینی شده بود که در هیچ استانی برنامههای جانبی پیشبینی نشده بود، یک آلبوم موسیقی نیز در این جشنواره رونمایی شد.
وی با تاکید بر اینکه اتفاقات مبارکی در حوزه فرهنگ، هنر و موسیقی در چهارمحال و بختیاری رخ داده است، عنوان کرد: قطعاً در کنار تمامی نقاط قوت جشنواره، خالی بودن نیمی از سالن موجب دلسردی شد.
احمدی بیان کرد: همه واقف هستیم که موسیقی پاپ بین قشر جوان طرفدار بیشتری دارد، عمده شرکتکنندگان در آئین افتتاحیه افراد مسن بودند.
به گزارش خبرنگار مهر، این نحوه برگزاری شانزدهمین جشنواره «موسیقی نواحی ایرانزمین» منطقه دو کشور به میزبانی چهارمحال و بختیاری از همان روز ابتدا گلایههای هنرمندان موسیقی را در پی داشت، بنابراین پس از روز افتتاحیه تا حدودی اطلاعرسانی این برنامه از طریق شبکههای مجازی، صدا و سیما و خبرگزاریها صورت گر فت و در روز دوم و سوم این جشنواره استقبال افزایش پیدا کرد، البته قطعاً این استقبال قابل قبول نبود و باید جشنوارهای در این سطح با سالنی مملو از جمعیت و طرفداران موسیقی سنتی برگزار میشد.
ویروس منحوس کرونا تمامی برنامههای فرهنگی و هنری اعم از جشنوارهها، همایشها، جشنهای ملی و مذهبی، کنسرتهای موسیقی، اکران فیلم و.... را تحت تأثیر قرار داد و این محدودیت بیش از دوساله ضربات مهلکی به هنرمندان وارد کرد، اکنون که ویروس کرونا کمرنگ شده و فرصتی برای جبران این رکود در حوزه فرهنگ و هنر پیش آمده، باید از هر فرصتی به نحو احسن برای ترغیب و تشویق هنرمندان به فعالیت استفاده کرد.
قطعاً ضعف در اجرای جشنوارههای مختلف هنری موجب دلسردی هنرمندان موسیقی میشود، بنابراین متولیان فرهنگ و هنر وظیفه دارند تا تمام توان خود را بهکار بگیرند تا جشنوارهای در شأن هنرمندان برگزار شود، گاهی برگزار نشدن یک برنامه هنری بهتر از اجرای ضعیف آن است.
نظر شما