به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از نسخههای خطی نفیس مرکز نسخ خطی زیارت جامعه کبیره کتابت شده به سال ۱۲۵۸ هجری قمری با ترجمه به زبان فارسی است که عبارات متن به خط نسخ خوش و ترجمه به خط نستعلیق به سرخی ۱۰ سطری در ۲۷ برگ کتابت شده است.
این نسخه ارزشمند در سال ۱۲۶۹ هجری قمری وقف آستان مقدس رضوی شده است.
نسخه ۳۸۲ ساله العمده ابن بطریق
کتاب «العمدة فی عیون صحاح الاخبار فی مناقب امام الابرار» یکی از نسخههای خطی نفیس مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی رضوی است که مشتمل بر فضائل و مناقب حضرت علی (ع) و ذکر روز غدیر خم است.
این نسخه که به زبان عربی کتابت شده تألیف شمس الدین ابوالحسن یحیی بن حسن بن حسین بن علی بن محمد بن بطریق محقق متکلم محدث رجالی از اکابر علمای امامیه (قرن ۶ ه. ق) معاصر با ابن ادریس است.
نسخه موجود در کتابخانه مرکزی با قدمت ۳۸۲ سال در سال ۱۰۶۲ توسط ابراهیم بن عبد النبی بن محمد علی بن حسن نجفی جعفری در ۲۱ صفحه کتابت شده و توسط بابا مشار در اردیبهشت ۱۳۴۶ وقف کتابخانه حرم مطهر رضوی شده است.
توسعه فکری امام شناسی با تدبر در زیارت جامعه کبیره
حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین پاکدامن، پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در مراسم رونمایی زیارت جامعه کبیره را کاملاً منطبق با ادبیات آیات قرآن مجید و روایات عنوان کرد که در آن مقام خلیفه اللَّه را برای پیامبران و اولیای الهی بیان میکند.
پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: با دقت و تدبر در زیارت جامعه کبیره و مطالعه روایات وارد شده درباره امامان (علیه السلام) میتوان به توسعه فکری در حوزه امام شناسی دست یافت.
وی همچنین به روایتی از امام علی (ع) در جلد ۲۶ بحارالانوار مرحوم علامه مجلسی اشاره کرد که ایشان نقل کرده اند: «… ما را «رب» و پروردگار نخوانید ولی در فضل و برتری ما هر چه میخواهید بگویید لیکن بدانید که نه تنها به حقیقت فضایلی که خدا برای ما قرار داده است نمیرسید بلکه به اندکی از آن نیز نمیرسید زیرا ما آیات و دلایل خدا، حجت، خلیفه و جانشین، امین، وجه، چشم و زبان او هستیم».
پاکدامن اظهار کرد: اگر انسانی به مقام ولایت و خلافت الهی نائل شود معرفت و آگاهی وی به مرز وحی و الهام رسیده و توانمندیهایش نیز در حد معجزه خواهد شد و آگاهی و توانمندی و رفتارش نیز در اوج قله خواهد بود.
نظر شما