۱۵ تیر ۱۴۰۲، ۱۱:۰۵

ادامه اجرا در تالار رودکی؛

در دومین شب «غزل‌ساز» چه گذشت؟/ روایت‌های باشکوه دو نوازنده

در دومین شب «غزل‌ساز» چه گذشت؟/ روایت‌های باشکوه دو نوازنده

دومین شب اجراهای صحنه‌ای مجموعه موسیقایی «غزل‌ساز» شامگاه چهارشنبه ۱۴ تیرماه با حضور عیسا غفاری و بهره فیاضی در تالار رودکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، این کنسرت‌ها که متمرکز بر بداهه نوازی وتک نوازی است، به مدت سه شب از تاریخ ۱۳ تا ۱۵ تیرماه با شش اجرا به همت انجمن موسیقی ایران و با مشارکت بنیاد فرهنگی، هنری رودکی در حال برگزاری است.

در شب دوم این اجرا که در دو بخش برگزار شد، نخست عیسا غفاری، نوازنده سه تار با نواختن قطعاتی از موسیقی ایرانی با ساز سه تار، میزبان مخاطبانش بود و در بخش دوم و پایانی بهاره فیاضی، نوازنده تار به هنرنمایی قطعاتی از موسیقی ایرانی پرداخت. اجراهایی که بسیار مورد استقبال مخاطبان در سالن قرار گرفت.

در کنسرت شب گذشته، عیسا غفاری قطعاتی در دستگاه راست پنجگاه اجرا کرد که آغاز گر آن قطعه «مدام» ازساخته های این هنرمند بود. درآمد اول و دوم راست پنجگاه، آواز بیات اصفهان (گوشه ماهور صغیر)، اوج و فرود به دشتی، قطعه‌ای در گوشه نیریز و فرود به راست پنجگاه از قطعات اجرایی عیسا غفاری با سه تار بود.

عیسا غفاری آهنگساز، نوازنده و مدرس موسیقی، سال ۱۳۶۱ در شهرکرد متولد شد. او کارشناسی ارشد نوازندگی موسیقی ایرانی از دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران است. از جمله فعالیت‌های هنری او می‌توان به تدریس موسیقی در دانشگاه هنر تهران، هنرستان موسیقی دختران تهران و هنرستان عالی موسیقی تهران اشاره کرد. «شب و روز»، «وابات (موسیقی بختیاری)»، «چون رقص آب»، «سرود باد»، «در آتش»، «طعم تصنیف»، «زمان»، «آیه»، «آبان»، «غم همچو بوی پیرهن»، «ردیف نو»، «هنوز»، «امپرسیون»، «متروکه» و «اوراد» از جمله آثار هنری اوست.

بهاره فیاضی نوازنده ساز تار نیز در بخش دوم، نخستین کنسرت "غزل ساز" به روی صحنه رفت. پیش درآمد و رِنگ که از ساخته‌های این هنرمند است و اجرای دو قطعه ضربی بصورت بداهه از قطعات اجرایی فیاضی درکنسرت شب گذشته بود. بهاره فیاضی نوازنده و مدرس تار وسه تار سال ۱۳۵۸ در شهر تهران متولد شد. این هنرمند، کارشناس ارشد موسیقی از دانشگاه هنر است و سال ۱۳۹۴ مدرک درجه یک هنری خود از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دریافت کرد. او هنرآموخته استادان بزرگی همچون زید الله طلوعی، ارشد تهماسبی، داریوش طلایی، داریوش پیرنیاکان، مسعود شعاری، حسین علیزاده و محمد رضا لطفی است.

در دومین شب «غزل‌ساز» چه گذشت؟/ روایت‌های باشکوه دو نوازنده

معرفی هنرمندان جوان در «روشنا»، انتشارآثارموسیقایی «افرا»، «ماهان»، «پیروزان»، «سپهرخوانی»، «مجموعه ردیف استاد مهرتاش با اجرای داود فیاضی»، «ای عاشقانه» و «چاوش ۸ به سرپرستی محمد رضا لطفی» ازجمله آثار بهاره فیاضی است. از جمله فعالیت‌های هنری این هنرمند طی این سال‌ها، سرپرست گروه نوبهار و همکاری با گروه‌های سپهر بانوان، شیدا و گروه گلشن است. بهاره فیاضی مدیرمسئول آموزشگاه موسیقی بهار است که سال ۱۳۸۳ راه اندازی شد. جایزه باربد برای آلبوم «روشنا»، درسال ۱۳۹۵، جایزه جشنواره موغام آذربایجان به همراه گروه سپهر در سال ۱۳۹۹، جایزه موسیقی فستیوال آقاخان به همراه گروه گلشن در سال ۲۰۰۲ از جوایز این هنرمند است.

«غزل‌ساز» مجموعه اجراهایی در باره حفظِ هویت موسیقی ردیف- دستگاهی است که با نگاهی به موسیقی آوازی ایران برنامه ریزی شده است. چرا که آواز متر و معیاری شناخته شده چه در ساز و چه در کلام در موسیقی ایران است؛ لازم به ذکر است معیارهای متعددی در رشد و شکوفایی نوازندگان و خوانندگان تاثیرگذار موسیقی وجود دارد که مجموعه «غزل ساز» در دوره‌های بعدی، به تک‌تک آنها خواهد پرداخت. اولین دوره از مجموعه برنامه‌های «غزل‌ساز» مربوط به موسیقیِ سازی و تکنوازی‌هایی از این دست خواهد بود. نوازندگانی که تبحّر خود را در طول سالیان متمادی با تمرکز بر بداهه‌نوازی به‌دست آورده‌اند.

نخستین شب این اجرا، سه شنبه ۱۳ تیرماه با حضور نوازندگانی همچون پریچهر خواجه (قانون) وحسام اینانلو (کمانچه) برگزار شد و در شب دوم، چهارشنبه ۱۴ تیرماه، عیسی غفاری (سه‌تار) و بهاره فیاضی (تار) به روی صحنه رفتند. زمان خیری (نی) و قاسم رحیم زاده (تار) به همراه کامبیز گنجه‌ای (تنبک) در شب آخرپنج شنبه ۱۵ تیرماه، میزبان علاقمندان این مجموعه خواهند بود.

کد خبر 5829050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha