۱۷ تیر ۱۴۰۲، ۱۰:۰۸

نرخ بیکاری بهار اعلام شد؛ ۸.۲ درصد

نرخ بیکاری بهار اعلام شد؛  ۸.۲ درصد

در بهار ١٤٠٢، نرخ بیکاری جمعیت ١٥ ساله و بیشتر ۸.۲ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی ٤١.٢ درصد بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در بهار ١٤٠٢، به میزان ۴۱.۲ درصد جمعیت ١٥ ساله و بیش‌تر، از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار ١٤٠١) ٠.٣ درصد افزایش یافته است.

نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار بهار ١٤٠٢ منتشر شد. بررسی نرخ بیکاری افراد ١٥ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۸.۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار ١٤٠١)، ١.٠ درصد کاهش یافته است.

در بهار ١٤٠٢، به میزان ۴۱.۲ درصد جمعیت ١٥ ساله و بیش‌تر، از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار ١٤٠١) ٠.٣ درصد افزایش یافته است.

جمعیت شاغلین ١٥ ساله و بیشتر در این فصل ٢٤ میلیون و ٣٠٦ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ٧٢٨ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در بهار ١٤٠٢، بخش خدمات با ۵۱.۳ درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی، بخش‌های صنعت با ٣٣.١ درصد و کشاورزی با ١٥.٥ درصد قرار دارند.

نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤ ساله، حاکی از آن است که ۲۱.۶ درصد از فعالان این گروه سنی در بهار ١٤٠٢ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار ١٤٠١) ٢.٤ درصد کاهش یافته است.

بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ١٨ تا ٣٥ ساله نیز نشان می‌دهد که در بهار ١٤٠٢، ۱۵.۵ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به بهار ١٤٠١، به میزان ١.١ درصد کاهش یافته است.

بررسی سهم جمعیت ١٥ ساله و بیش‌تر دارای اشتغال ناقص نشان می‌دهد که در بهار ١٤٠٢، ۸.۳ درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از ٤٤ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ٣٩.٨ درصد از شاغلین ١٥ ساله و بیش‌تر، ٤٩ ساعت و بیش‌تر در هفته کار کرده‌اند.

خاطر نشان می‌شود اطلاعات نتایج طرح مذکور به‌صورت تفصیلی به‌زودی در درگاه ملی آمار به نشانی www.amar.org.ir قابل دسترس خواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر به فایل پیوست مراجعه کنید.

کد خبر 5830527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نادر IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۷
      1 0
      بااین همه مهاجر مگه کاری هم مونده که ایرانی ها بروند سر کار .هر جا میریم برای کار اتباع اونجا حضور دارند
    • IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۷
      10 0
      سلام.اخه چرا ؟؟؟تو کشوری که از بیکاری در رنج و عذاب است،وهر خانواده یک تا چند بیکار دارد،میلیونها مهاجر قاچاق که تعدادشان مدام افزایش دارد،؟؟؟خیلی عجیبه واقعا .بخدا قسم اگر بیرونشان کنیم خیلی مشکلات مسکن و تورم حل میشود،التماس میکنم مسعولان کاری گنند،
    • IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۷
      1 0
      اکثر افرادی که کار فنی بلد بودن رفتن به عراق من خیلیا رو میشناسم رفتن عراق برا کار دو سه ماه می‌مونن کار میکنن بعد یک ماه میان دوباره میرن