سعید یوسفپور در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در سطح این استان ۱۱/۸ درصد از عرصههای طبیعی استان تحت مدیریت حفاظت محیط زیست است.
وی تصریح کرد: این سطح در قالب هفت منطقه حفاظتشده، پارک ملی، پناهگاه، حیات وحش و… هستند.
مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری افزود: آتشسوزی یک چالش جدی در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست است، با توجه به بارشهای سال گذشته و بهار امسال در این استان، وضعیت پوشش گیاهی افزایش یافته و همین موضوع نگرانیها را در خصوص آتشسوزیها بیشتر میکند.
یوسفپور با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته برای کاهش آتشسوزی بیان داشت: آموزشها برای محیطبانان و همیاران محیط زیست در دستور کار قرار گرفته است.
وی از خرید تجهیزاتی چون دمنده، بیل، آتشکوب و… خبر داد و تاکید کرد: این تجهیزات در اختیار محیطبانان و دهیاران حاشیه مناطق قرار گرفته است.
مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: مردم خود باید از بروز آتشسوزیها پیشگیری کنند و در صورت وقوع آتش در اسرع وقت به محیط زیست و منابع طبیعی اطلاع دهند.
وی یادآور شد: علت آتشسوزیها طبیعی یا انسانی است و در سنوات گذشته در بالای ۹۵ درصد آتشسوزیها عامل انسانی علت آتشسوزی بوده است.
یوسفپور خاطرنشان کرد: در مواردی مانند آتشسوزی در سطح تالاب گندمان و… آتشسوزی بهصورت خودبهخودی رخ داده است.
مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: در این استان به دلیل نبود امکانات امکان مهار آتش با بالگرد وجود ندارد و سال گذشته با وجود بارش برف زیاد دو نوبت از ظرفیت هلال احمر استفاده شد که این موضوع به دلیل نیاز به هماهنگی در سطح ملی دشواریهای خاص خود را دارد.
وی ادامه داد: در چهارمحال و بختیاری به دلیل شرایط توپوگرافی منطقه در صورت بروز آتشسوزی به دلیل نبود بالگرد تا حضور عوامل اطفا حریق ممکن است خسارات جبرانناپذیری را شاهد باشیم.
یوسفپور خاطرنشان کرد: در سطح این استان ۳۰۷ هزار هکتار عرصه جنگلی داریم که ۳۰ هزار هکتار آن با شدتهای مختلف درگیر آفتهای مختلف بلوط خصوصاً آفت جوانهخوار هستند که میتواند منجر به خشکیدگی این درختان شود.
مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری افزود: این عوامل آلودهکننده از گذشته هم بوده اما استرسها و تنشهای مختلف مانند خشکسالی، چرای مفرط در زیر آشکوب جنگل، شخم و شیار و کشاورزی و… سبب کاهش سیستم ایمنی درختان بلوط میشود و آفات و امراض خود را با شدت بالا نشان دهند.
وی ادامه داد: با این آفت باید هم مبارزه بیولوژیک صورت گیرد و هم عوامل تنشزا و استرسزا بر جنگل کاهش یابد.
یوسفپور با اشاره به سوءاستفاده برخی از سودجویان از جنگلهای بلوط ادامه داد: تا زمانی که تقاضایی نباشد بازاری هم نخواهد بود و اگر مردم رویکرد خود در استفاده از زغال را کاهش دهند بازار فروش کمتر میشود و دیگر شاهد بروز این تخلفات نیستیم، این در حالی است که منابع طبیعی و آبخیزداری و محیط زیست هم به شدت این موضوع را کنترل میکند و محکومیتهای قضائی در نظر گرفته شده است.
نظر شما