۱۷ تیر ۱۴۰۲، ۱۷:۰۸

ماریا زاخارووا:

ارسال مهمات خوشه‌ای به‌اوکراین، تاثیری بر روند عملیات ویژه ندارد

ارسال مهمات خوشه‌ای به‌اوکراین، تاثیری بر روند عملیات ویژه ندارد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز اعلام کرد: ارسال مهمات خوشه‌ای به‌اوکراین، تاثیری بر روند عملیات ویژه ندارد؛ آمریکا شریک جرم کی‌یف است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز شنبه درباره ارسال سلاح های خوشه ای از سوی ایالات متحده به اوکراین در بیانیه ای اعلام کرد: تصمیم آمریکا برای تامین مهمات خوشه‌ ای برای رژیم کی یف، یکی دیگر از مظاهر آشکار رویکردر تهاجمی ضدروسیه است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این ارتباط ادامه داد: تصمیم آمریکا درباره ارسال مهمات خوشه ای به کی یف با هدف طولانی شدن حداکثری درگیری در اوکراین و جنگ تا آخرین اوکراینی انجام می شود.

بیانیه ماریا زاخارووا در این باره اضافه می کند: وعده های اوکراین برای استفاده دقیق از مهمات خوشه ای آمریکا هیچ ارزشی ندارد؛ غیرنظامیان مورد حمله قرار خواهند گرفت. سلاح شگفت انگیزی که آمریکا و اوکراین بدون فکر به عواقب بر آن تکیه می کنند، تاثیری بر روند عملیات ویژه ندارد.

بیانیه مذکور می افزاید: ارسال تسلیحات خوشه ای به اوکراین از سوی واشنگتن، آمریکا را شریک جرم کی یف کرده و این کشور را مسئول مرگ غیرنظامیان می کند. جامعه بین‌ الملل حق ندارد از ارسال مهمات خوشه‌ ای آمریکا به کی‌ یف چشم‌ پوشی کند و باید به اندازه کافی به این رویداد پاسخ دهد.

پس از گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا دیروز در گفتگو با شبکه «سی‌ان‌ان» رسما تأیید کرد که این کشور تصویب کرده که برای نخستین بار تسلیحات مناقشه‌انگیزِ «بمب‌های خوشه‌ای» را در اخیار ارتش اوکراین قرار دهند. بایدن مدعی شد که این تصمیم، «تصمیمی سخت» برای دولت آمریکا بوده، اما او و کابینه‌اش در نهایت «پس از مشورت با متحدان و همکاران در کنگره» این تصمیم را اتخاذ کرده‌اند، زیرا «مهمات اوکراینی‌ها در حال اتمام است و در ضدحملات به این نوع تسلیحات نیاز دارند.»

رئیس‌جمهور آمریکا در حالی از ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین و مشورت بامتحدان خبر می‌دهد که پیش از این «بوریس پیستوریوس» (Boris Pistorius) وزیر دفاع و «آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان روز جمعه در گفت‌وگوهایی جداگانه مخالفت برلین با ارسال بمب خوشه‌ ای به اوکراین اعلام کردند.وزیر دفاع آلمان در برن در این خصوص گفت: آلمان مهمات خوشه‌ ای به اوکراین نمی‌ دهد، زیرا این کشور کنوانسیون منع تولید و استفاده از این نوع سلاح را امضاء کرده است.از سوی دیگر، الکساندر شالنبرگ» وزیر امور خارجه اتریش هم هم‌زمان اعلام کرد: اتریش با ارسال مهمات خوشه ای به اوکراین به دلیل تهدید طولانی مدت برای غیرنظامیان مخالف است.

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه این گفت‌وگو که مشروح آن روز یکشنبه منتشر می‌شود، با تحریک‌آمیزخواندن عضویت اوکراین به سازمان ناتو قبل از فیصله دادن سرنوشت جنگ اذعان کرد که پیوستن اوکراین به ناتو قبل از توقف جنگ می‌تواند به خطر احتمال رویارویی مستقیم نظامی واشنگتن با روسیه دامن زند. بایدن با بعید دانستن پیوستن کی‌یف به ناتو قبل از تعیین سرنوشت جنگ، اعلام کرد: فکر نمی‌کنم اکنون در شرایط حساس کنونی، اجماع نظری در میان کشورهای عضو ناتو در پذیرش این مطلب وجود داشته باشد.

به گفته بایدن «چنانچه اعضای ناتو در شرایط کنونی به عضویت اوکرین در ناتو رأی دهند، در هر حال، ما پایبند به حمایت همه جانبه از سرزمین‌های تحت حمایت ائتلاف ناتو خواهیم بود و من در این موضوع جدیت دارم و حتی اگر رویارویی نظامی مستقیمی نیز صورت گیرد، این تعهد همگانی ما خواهد بود.»

کد خبر 5831068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha