۱۹ تیر ۱۴۰۲، ۹:۴۵

یادداشت مهمان؛

مهمونی ۱۰ کیلومتری؛حماسه تمدنی جهان اسلام در برابر تمدن‌های رقیب

مهمونی ۱۰ کیلومتری؛حماسه تمدنی جهان اسلام در برابر تمدن‌های رقیب

حجت الاسلام عباس عبدالهی در یادداشتی جشن کیلومتری عید غدیر را یک حماسه تمدنی جهان اسلام در برابر تمدن‌های رقیب دانست و اظهار داشت: مهمونی ۱۰ کیلو متری شبیه «پیاده روی زیارت اربعین» است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عباس عبدالهی محقق و پژوهشگر در یادداشتی جشن کیلومتری عید غدیر را یک حماسه تمدنی جهان اسلام در برابر تمدن‌های رقیب دانست و نوشت:

«دو سال است که در فضای فرهنگی-اجتماعی کشور در «عیدالله الاکبر (بزرگترین عید خدا)» شاهد یک رزمایش عظیم اجتماعی در تهران بوده ایم. این الگو امسال به تمام کشور سرایت کرد و تقریباً در تمام شهرهای متوسط و بزرگ کشور، مراسم جشن کیلومتری به همت شبکه هیئات مذهبی و فعالین فرهنگی-مذهبی برگزار شد؛ از سواحل خلیج همیشه فارس تا کناره‌های خزر و از کویر سیستان و بلوچستان و کرمان تا فلات مرکزی و مناطق کوهستانی.

بجاست پژوهشگران علوم اجتماعی و علوم سیاسی و فرهنگ و ارتباطات، درباره این پدیده نوظهور به مطالعه بپردازند و ابعاد مثبت و منفی آن را واکاوی نمایند؛ چرا که این رخداد بزرگ فرهنگی، پدیده کم نظیری در تاریخ خاورمیانه و حتی مغرب زمین است. جشن‌های ضداخلاق پهلوی در شیراز به بهانه تاریخ ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی و بزرگترین کارناوال‌های امروز بشری در قاره‌های پنجگانه دنیا که با جاذبه‌های جنسی و پروپاگانداهای رسانه‌ای عده‌ای انسان را گرد هم آورده اند، در نهایت، بین یک تا دو میلیون نفر را به خیابان کشیده اند؛ در حالی که در جشن کیلومتری عید غدیر ایران اسلامی در سال جاری، حداقل بیش از ده میلیون نفر در اقصی نقاط این مهد محبت و سیره علی و اولاد علی علیهم السلام، شادی سالم، پاک و معنویت محور خود را به صحن عمومی جامعه کشانده اند.

در تحلیل این واقعه، تنها مصداق مشابهی که به ذهن تبادر می‌کند، مراسم بی نظیر «پیاده روی زیارت اربعین» است که اصل این ایده نیز، از همین اجتماع دینی-مذهبی پرشکوه در کشور عراق، اقتباس شده است. دلایل منطقی اهمیت فوق العاده مراسم جشن کیلومتری غدیر و ضرورت مطالعه علمی و بهره برداری فرهنگی از آن را می‌توان در موارد زیر واکاوی نمود؛

قدرت اجتماعی دین و مذهب: در شرایطی که چند قرن است، رهبران فکری تمدن غرب که خود را تنها الگوی توسعه و پیشرفت همه دنیا معرفی می‌کنند، از «مرگ خدا» و «افیون بودن دین برای توده ها» سخن رانده اند، اینک، در سرزمین تمدنی ایران که با آغوش باز پذیرای دین مبین اسلام و فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت بوده است، «اعتقادات دینی و مذهبی» قدرت عظیم اجتماعی خود را به رخ جهانیان می‌کشد.

نمایاندن الگوی نوین حکمرانی: سالهاست که مدل حکومت و نظام سیاسی و نسبت دولت و مردم در مدیریت جامعه، معرکه آرا مکتب‌های مختلف سیاسی و اجتماعی مانند لیبرالیسم و سوسیالیسم بوده است و جهان دو قطبی بلوک غرب و بلوک شرق در سده اخیر بر اساس این نظریات، شکل گرفته است. انقلاب اسلامی به تعبیر مقام معظم رهبری در این دوقطبی جهانی، دوران «عصر جدید عالم» را با ارائه یک نظام جدید سیاسی به نام «مردمسالاری دینی» به جهان پر ظلم و ستم امروز تقدیم نمود که در آن، نمونه نوینی از مردمسالاری و تعامل حکومت و مردم بر پایه مبانی اندیشه قرآن کریم و پیشوایان دین ارائه شده است. در این الگو، مدیریت کشور باید به دست مردم سپرده شود و نقش حاکمیت، تسهیل گری و بسترسازی حضور مردم در میدان‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است. جشن کیلومتری غدیر، مصداق خوبی برای تحقق این ایده حکمرانی است که حضور واقعی و میدان داری مردم را در فرآیند کشف مسأله، راهکار و برنامه ریزی مسأله و مدیریت و اجرای حل مسأله، محقق ساخته است. در این الگو، حاکمیت به جای تصدی گری، با مردم می‌اندیشد و برای حضور مردم در مدیریت یک مسأله بسترسازی و تسهیل گری می‌کند. واقعیت این است که برپایی و مدیریت این کارناوال شادی معنوی و مذهبی، هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ اجرایی، خیلی بیشتر از حد توان دستگاه‌های دولتی و غیردولتی است و بدون میدان داری خود مردم، به هیچ وجه قابل اجرا نیست. تخمین‌ها از گردش اقتصادی هزار میلیاردی این مراسم بزرگ حکایت دارد که بیش از نود درصد آن، به دست پرتوان خود مردم تأمین می‌گردد.

اگر قوای سه گانه و مجموعه حاکمیت در همه مناسبات مدیریتی کشور، مدیریت اداری دیوانسالار امروزمان را به سوی الگوی «حکمرانی مردم محور» متحول سازند، شاهد جهش محسوسی در تمام معضلات امروز کشور به ویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم خواهیم بود.

رزمایش همگرایی اجتماعی در عصر مجازی جهان امروز: به عقیده بسیاری از متفکرین آزاداندیش داخلی و خارجی، دوران «کرونا» بسترسازی هدایت شده‌ای برای مَجازی کردن «دهکده جهانی» توسط کدخداهای نظام نئولیبرال-سرمایه داری دنیا بود که ضربات تربیتی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مهلکی را بر پیکر کشورهای جهان سوم وارد ساخت. فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و هوش مصنوعی، ابزارهای مدیریت کشورها و ملت‌ها در دست طراحان سیاسی-اقتصادی آن هستند که زیست بشر غربی و شرقی را از دنیای واقعی غیرمجازی به دنیای واقعی مجازی منتقل می‌سازد تا در هویت مجازی انسان‌ها، بسیار راحت تر افکار عمومی کشورها و تنظیم روابط اجتماعی-سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ملت‌ها، مطابق اهداف استعماری خود مدیریت کنند.

در این میان، قدرت سیاسی-اجتماعی ایران اسلامی در کشاکش جنگ ترکیبی تمدن‌های رقیب علیه نهضت استقلال طلبانه دین بنیان خود، رزمایش همگرایی و همدلی توده‌های مردم با سلایق مختلف مذهبی و سیاسی را به رخ کشید تا به خود و دنیا اثبات کند که با تکیه بر بنیان‌های فرهنگی-مذهبی زیست بوم ایرانی-اسلامی خود، توان مهار ابزارهای نوین تمدن غرب را به نفع اهداف متعالی و معنوی سلسله انبیا و ادیان الهی داراست.خداقوت به مردم عزیزم و همه دست اندرکاران حماسه «میهمانی کیلومتری عید غدیر».

کد خبر 5832439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha