۱۹ تیر ۱۴۰۲، ۱۵:۰۰

مدیرکل تأمین اجتماعی استان زنجان:

بیمه زنان خانه‌دار زنجان ۱۱۰ درصد رشد یافته است 

بیمه زنان خانه‌دار زنجان ۱۱۰ درصد رشد یافته است 

زنجان- مدیرکل تأمین اجتماعی استان زنجان گفت: بیمه‌شدگان زنان خانه‌دار ۸ هزار و ۸۵۸ نفر بوده که نشان از رشد ۱۱۰ درصدی دارد. 

به گزارش خبرنگار مهر، محمود عزیزخانی، ظهر دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته تأمین اجتماعی اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی بر اساس اسناد بالادستی برای حفظ و صیانت از توانمندی بیمه‌شدگان در بخش کسب و کار کشور تلاش خود را به کار گرفته و سعی دارد بستری را فراهم کند تا تولید در سایه امن تداوم یابد.

وی با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی هشت راهبرد کلان برای خدمات رسانی بهتر و برطرف کردن چالش‌ها در نظر گرفته است، ابراز کرد: این راهبردها شامل هوشمندسازی تأمین اجتماعی، تعمیم و گسترش پوشش بیمه‌ای، توسعه خدمات بیمه‌ای و درمانی، کنترل مصارف و افزایش بازدهی دارایی‌ها، بهره‌وری و افزایش بازدهی دارایی‌ها، صیانت از بیمه‌شدگان در حوزه درمان، اصلاح و سازماندهی صندوق در جهت پایداری و فسادستیزی و صیانت از اموال است.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان زنجان تعداد افراد تحت پوشش استان لغایت اسفند ماه سال ۱۴۰۱ را ۵۸۵ هزار و ۷۲۹ نفر برشمرد و گفت: این رقم پوشش ۵۳ درصدی جمعیت استان را در بر می‌گیرد و تعداد بیمه شدگان این اداره کل در سال گذشته با رشد ۶/۲ درصدی به تعداد ۲۰۴ هزار نفر رسیده است.

تعداد مستمری بگیران به ۵۴ هزار و ۶۶۴ نفر افزایش یافته است

وی با اشاره به اینکه تعداد مستمری بگیران با رشد ۷ درصدی به تعداد ۵۴ هزار و ۶۶۴ نفر افزایش یافته است، بیان کرد: تعداد بیمه‌شدگان زنان خانه‌دار ۸ هزار و ۸۵۸ نفر بوده که حاکی از رشد ۱۱۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ است و تعداد بیمه‌شدگان دانشجویی نیز با ۴۱ درصد رشد به عدد ۸۶۱ نفر رسید.

عزیزخانی ادامه داد: تعداد بیمه بیکاری برقرار شده اداره کل تأمین اجتماعی استان زنجان لغایت اسفند ماه ۱۴۰۱ تعداد ۲ هزار و ۵۱۳ نفر بوده که بیش از ۱۲۷ میلیارد تومان نیز به این افراد پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی سازمان، ناپایداری منابع و در کنار آن استقراض بی‌رویه از نظام بانکی برای اجرای تعهدات در سنوات گذشته بود، یادآور شد: از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۰۶ هزار میلیارد تومان استقراض از نظام بانکی اتفاق افتاده بود.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان زنجان بازنشستگی پیش از موعد را یکی از چالش‌های صندوق‌های بیمه‌ای دانست و گفت: اصلاح نشدن اصلاحات سنجه‌ای و سایر بخش‌ها متناسب با سیر تحولات اجتماعی و اقتصادی، پایین‌بودن نرخ بازدهی دارای‌ها و مداخلات غیرحرفه‌ای و عموماً سیاسی در شستا نیز از دیگر چالش‌های حوزه اقتصادی به‌شمار می‌رفت که با اتخاذ سیاست‌های جدید سازمان در رفع آن‌ها تلاش می‌کند.

وی اصلاح و ساماندهی صندوق با رویکرد توانمندسازی و پایداری منابع را یکی از دیگر از راهبردهای کلان این سازمان عنوان کرد و افزود: استقراض بی‌رویه یکی از چالش‌های اساسی تأمین اجتماعی بود و در دوره‌های قبلی با توجیهات مختلف اقدام به دریافت وام از نظام بانکی کرده بودند.

عزیزخانی تصریح کرد: در دو سال گذشته ۱۰۶ هزار میلیارد بدهی سازمان تأمین‌اجتماعی به نظام بانکی تسویه شد که بزرگ‌ترین تسویه بدهی بانکی در تاریخ نظام بانکی کشور است و در این مدت حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تأمین‌اجتماعی تأدیه شد.

وی درباره آثار مثبت تسویه بدهی ۱۰۶ هزار میلیاردی سازمان تأمین‌اجتماعی به نظام بانکی گفت: با این اقدام از پرداخت سود تسهیلات دریافتی که سالانه معادل ۲۵ هزار میلیارد و معادل بیش از کل سود دریافتی از فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان بود، رها شده و توانستیم از همین محل، ۴۶ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه در بانک رفاه داشته باشیم.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان زنجان خاطرنشان کرد: یعنی هم دارایی‌های سازمان که در واقع دارایی‌های مردم است، حفظ شد و هم بزرگ‌ترین افزایش سرمایه نظام بانکی کشور رقم خورد و فرصتی هم برای حمایت جدی‌تر و مؤثرتر نظام بانکی از رونق تولید و کسب‌وکار فراهم شد.

وی به خدمات حوزه درمان اشاره کرد و گفت: در حوزه درمان به‌طور مستقیم، در حال حاضر روزانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار خدمت ارائه می‌شود که ۲۸ درصد از کل خدمات درمانی را تشکیل می‌دهد و در حوزه خدمات سرپایی نیز سازمان در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ معادل ۱۸ درصد رشد داشته و دربستری نیز ۹ درصد افزایش را تجربه کرده استږ

عزیزخانی با اشاره به اینکه رویکرد پیشگیری و کاهش هزینه‌ها، شناسایی، پیشگیری و درمان دو بیماری دیابت و فشار خون در میان بیمه‌شدگان در اولویت قرار گرفته است، اظهار کرد: قبلاً تنها ۵ مرکز تخصصی کنترل دیابت و فشار خون در سازمان تأمین‌اجتماعی وجود داشت که امروز تعداد کلینیک‌های دیابت و فشار خون به ۱۸۵ مرکز رسیده است که در نوع خود دستاورد بی‌نظیری است.

وی یادآور شد: خدمات ناباروری نیز از سال گذشته تحت پوشش قرارگرفته که طبق آخرین آمار ۴۷ هزار ۵۰۰ پرونده در این حوزه تشکیل شده است که این تعداد با رشد ۱۲ برابری نسبت به سال ۱۴۰۰ همراه بوده و سازمان از این بابت ۴ هزار میلیارد تومان نیز پرداخت کرده است.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان زنجان ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳ هزار و ۵۹۵ مورد کمک بارداری به مبلغ ۱۶ میلیارد و ۴۳۰ میلیون تومان و تعداد یک هزار و ۳۶۶ مورد کمک ازدواج بالغ بر ۶ میلیارد و ۶۸۱ میلیون تومان به بیمه‌شدگان سطح استان پرداخت شده است.

وی با تأکید بر این‌که توسعه خدمات مستقیم و رایگان، اولویت قطعی مدیریت عالی سازمان تأمین‌اجتماعی است، تصریح کرد: بودجه توسعه زیرساخت‌های خدمات درمانی در سال ۱۴۰۰ معادل ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۱ به ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و در سال جاری به ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده رویکرد سازمان برای توسعه خدمات درمانی رایگان خصوصاً در مناطق کمتربرخوردار است.

عزیزخانی با اشاره به اینکه در اسفند سال گذشته ۷۸ پروژه توسعه و ایجادی کلنگ‌زنی شد که بیشترین تعداد این پروژه‌ها، پروژه‌های درمانی بودند، ابراز کرد: همچنین در سال گذشته ۲۱ پروژه درمانی به بهره‌برداری رسید و پیش‌بینی می‌شود که امسال هم ۲۹ پروژه به بهره‌برداری برسد.

کد خبر 5832901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha