به گزارش خبرنگار مهر، سکینه سادات پاد ظهر چهارشنبه در جریان سفر به سردشت اظهار کرد: سفر یکروزه به سردشت به مناسبت گرامیداشت فاجعه بمباران شیمیایی هفتم تیر سال ۱۳۶۶ این شهرستان صورتگرفته تا بتوانیم گزارش ویژه و متفاوتی از این حادثه تلخ تهیه کنیم.
وی ادامه داد: بر اساس هدف تعیین شده از طرف رئیسجمهور گزارش واقعه هفتم تیر مطابق با استاندارهای جهانی حقوق بشر تهیه و در مجامع بینالمللی از آن دفاع خواهد شد.
دستیار رئیسجمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی با اشاره به اینکه این سفر جنبه حقوقی دارد، اضافه کرد: استیفای حقوق مردم مظلوم ایران بهویژه قربانیان فاجعه شیمایی سردشت و بازنشر آن در مجامع حقوق بشر را پیگیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه کشور ما همواره در بخش حقوق بشری مورد ظلم استکبار جهانی قرار گرفته است، افزود: در این سفر هیئتی از وزارت امور جامعه ژاپن نیز همراه ما هستند تا تجربیات آنان نیز در ارائه گزارش جامعتر از این حادثه تهیه و تأثیرگذاری بیشتری در رسوایی مدافعان دروغین حقوق بشر داشته باشد.
دستیار رئیسجمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی به مناسبت هفتم تیرماه به همراه هیئت دیپلماتیک ژاپن به سردشت سفر کرده است.
در این سفر تعدادی از رسانههای بینالمللی نیز دستیار رئیسجمهور را همراهی میکنند.
رژیم بعث عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ و با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیعترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و سردشت اولین شهر قربانی جنگافزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما نامیده شد.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع است.
نظر شما