به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا شهیدی عصر چهارشنبه در نشست بررسی مخاطرات زمین شناسی گیلان اظهار کرد: طرح تحول اکتشافات معدنی و زمین شناسی با شروع دولت سیزدهم روی ریل اجرا قرار گرفت.
وی با بیان اینکه اجرای طرح تحول بنیادین در زمین شناسی دریایی و مخاطرات طبیعی بسیار نقش آفرین است، افزود: برای تسریع در روند اکتشاف و شناسایی ذخایر معدنی از ۴۲۰ برگ نقشه استفاده میشود که این تعداد نقشه حدود ۲۶۰ هزار هکتار را در بر میگیرد.
معاون وزیر صمت از اکتشاف هوشمند برای نخستین بار در کشور خبر داد و بیان کرد: نقشههای زمین شناسی دارای سه لایه مجزا است که برای هر لایه ۶ الی ۱۰ کارشناس اکتشاف روی آن کار میکنند.
شهیدی با اشاره به استفاده از ۱۲۱ برگ نقشه زمین شناسی دریایی، بیان کرد: این نقشهها در حدفاصل سواحل دریایی شمال تا جنوب را شامل میشود.
وی از اجرای طرح بنیادین زمین شناسی در سواحل گیلان خبر داد و افزود: این طرح دو سال به صورت آزمایشی در گیلان انجام شد و اکنون به صورت رسمی و حرفهای دنبال میشود.
معاون وزیر صمت از شناسایی معدنی هوایی خبر داد و بیان کرد: با استفاده از بالگرد خاص اکتشاف ذخایر پنهان از طریق پایش هوایی صورت میگیرد.
شهیدی از اکتشاف ۱.۵ میلیون کیلومتر ذخایر پنهان معدنی به صورت پایش هوایی خبر داد و اضافه کرد: این روش در عرصههایی که سطحی نبود در عمق بسیار پایین قرار دارد مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه ایران کشوری مستعد زمین لغزش است، افزود: با توجه به شرایط خاص البرز، این استان جزو اولینهای زمین لغزش کشور به میرود.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه گیلان از لحاظ لرزه نگاری در منطقه پرخطری قرار دارد، گفت: شناسایی دقت مند و اصولی گسلها در گیلان بسیار اهمیت و ضرورت دارد.
شهیدی با بیان اینکه زمان بازگشت گسلها نامشخص است، اضافه کرد: فراهم کردن زیرساختهای مهم و حساس باید با شناسایی گسلها صورت گیرد.
وی با بیان اینکه گیلان استان سیلاب خیز است، افزود: شناسایی آسیبها و تهدیدهای طبیعی، منجر به تصمیم سازی و تصمیم گیری درست میشود.
نظر شما