۲۲ تیر ۱۴۰۲، ۹:۲۵

سادات پاد:

تحریم دارویی ایران توسط مدعیان حقوق بشر/جنایت سردشت نسل کشی بود

تحریم دارویی ایران توسط مدعیان حقوق بشر/جنایت سردشت نسل کشی بود

ارومیه- دستیار رئیس‌جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: کشورهایی که ادعای حقوق بشر می‌کنند ناجوانمردانه داروهای درمانی مصدومان و جانبازان شیمیایی کشورمان را تحریم می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سکینه سادات پاد چهارشنبه شب در نشست خبری و تخصصی حقوق بشری با عنوان «حق بر زنده نگه داشتن حقیقت جنایت سردشت» در خصوص قربانیان و جانبازان بمباران شیمیایی سردشت، اظهار کرد: ما باید با همه کشورهای ظلم دیده و مورد هجمه قرار گرفته از طرف قدرت‌های جهان، ائتلاف و اجماع مشترکی داشته باشیم تا بتوان ضمن ایستادگی و مقاومت بیشتر در برابر ظلم آنها، تمرکز مجامع جهانی را به این آسیب‌ها معطوف کنیم.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه برای اولین بار در شهر سردشت حضور یافته‌ام از درد شما عزیزان متأثر شدم و تمام توان خود را احقاق حقوق مصدومان شیمیایی سردشت به کار می‌گیرم، عنوان کرد: دیدگاه ما به موضوع سردشت یک دیدگاه حقوقی و متفاوتی است و از لحاظ حقوقی روایت گر مظلومیت مردم سردشت خواهیم بود.

دستیار ویژه رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با اشاره به اینکه ۸۵ شرکت آلمانی، ۱۹ شرکت فرانسوی و ۱۸ کشور انگلیسی و آمریکایی مواد شیمیایی را در اختیار رژیم بعث عراق قرار دادند، گفت: این رژیم هم به صورت ناجوانمردانه از این مواد شیمیایی علیه مردم مظلوم سردشت استفاده کرد.

سادات پاد با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ اقدام مؤثری در جهت محکوم کردن این جنایات در جوامع بشری اتفاق نیافتاده است، گفت: ما باید به طور جد پیگیر احقای حق مصدومان شیمیایی سردشت در جوامع بین‌المللی و حقوق بشری توسط گزارشگران موضوعی باشیم.

وی با اشاره به اینکه ما باید ابتدا مستندات خود را برای اثبات جنایت بمباران شیمیایی سردشت توسط رژیم بعث عراق تهیه و به جوامع بین المللی ارائه کنیم، گفت: در گام بعد نیز باید دفاع قاعده مندی از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت در عرصه‌های ملی و بین المللی صورت گیرد.

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با اشاره به هماهنگی با سفارت خارجه ژاپن جهت همراهی در بازید میدانی از منطقه شیمیایی شده سردشت گفت: تلاش می‌کنیم ابعاد گسترده‌تری از فاجعه شیمیایی سردشت با همکاری ۲ کشور را در مجامع بین المللی مطرح کنیم که با استقبال طرف مقابل نیز قرار گرفت.

در این همایش نشان شهروند افتخاری سردشت به دستیار ویژه رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی از سوی شهردار این شهر اهدا شد.

رژیم بعث عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما نامیده شده است.

سردشت با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده و ۸۵۶ شهید و بیش از چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

کد خبر 5835360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha