به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، پس از آنکه هم مقامات آمریکایی و هم انگلیسی در اجلاس سران ناتو در ویلینیوس، مساله قدرناشناسی اوکراین را پیش کشیدند، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور دوباره به طعنه واکنش نشان داد!
زلنسکی در نشستی مطبوعاتی گفت: این حرفوحدیثها را واقعا درک نمیکنم. ما همیشه قدردان بودهایم و همیشه خواهیم بود. فقط نمیدانم دیگر چطور باید قدردانی کنیم؟ مثلا میتوانیم صبح از خواب بیدار شویم و از وزیر تشکر کنیم. از او بخواهید برای من نامهای بنویسد و راه و روش قدردانی را بگوید و من هم به همان روش قدردانی خواهم کرد!
رئیس جمهور اوکراین با این طعنه به اظهارات بِن والاس، وزیر دفاع انگلیس پاسخ داد؛ کسی که پیشتر گفته بود «اگر کییف به جای آنکه همیشه با خواستههایش غرب را به ستوه آورد، اندکی نمکشناس باشد، بهتر است.»
والاس به شکایت و گلایه آمریکاییها که گفتهاند اوکراین گاهی اوقات به واشنگتن همچون یک «خردهفروش آنلاین» نگاه میکند، اشاره کرد و گفت: ما آمازون نیستیم!(غول تجارت الکترونیک جهان)
جیک سالیوان، مشارو شورای امنیت ملی آمریکا نیز گفته بود که برخی انتقادات کییف، «کاملا بیاساس و غیرقابل توجیه» است و در ادامه یادآور شد که واشنگتن «حجم هنگفتی از توانمندی و سلاح را برای ارتش اوکراین فراهم آورده است.»
سالیوان اندکی پیش از ملاقات دیروز(چهارشنبه) زلنسکی و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفت: فکر میکنم مردم آمریکا بابت ابراز تمایل جهت افزایش کمک(به اوکراین)، هم از جانب دولت وانشگتن و هم از سوی سایر کشورهای جهان، استحقاق کمی قدردانی را داشته باشند!
انتقاد غیرعادی از زلنسکی پس از آن علنی شد که رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه با حمله به ناتو بهدلیل تعیین نکردن جدول زمانبندی عضویت اوکراین در این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا، آن را به احترام نگذاشتن به کییف متهم کرد. گفته میشود مقامات عالیرتبه دولت آمریکا از توییت جنجالی زلنسکی به شدت خمشگین شدهاند.
بلومبرگ دیروز در گزارشی به نقل از «یک دوجین مقام و دیپلمات» نوشت که زلنسکی و اطرافیانش در تلاش برای تغییر مباحثات اجلاس ناتو به نفع خودشان، تصمیم به انتشار توییتی «تحریکآمیز» کردند.
به نوشته بلومبرگ، این اقدام «نتیجه عکس» دارد و چندین تن از سران ناتو در ضیافت شام از او خواستند تا «خونسرد بوده و درباره پیشنهاد ناتو، تامل کند. بایدن در این ضیافت شرکت نکرد.
انگلیس دومین کمککننده بزرگ کییف بوده و آغاز عمیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، بیش از ۶ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده و آمریکا نیز بالغ بر ۴۶ میلیارد دلار برای کییف فرآهم آورده است.
نظر شما