۲۵ تیر ۱۴۰۲، ۱۵:۳۴

مهر گزارش می‌دهد؛

روایتی از داوری تا حضور بلاگرها در جشنواره مطبوعات قزوین

روایتی از داوری تا حضور بلاگرها در جشنواره مطبوعات قزوین

قزوین- حضور بلاگرها و سطح داوری ها از مهم ترین حواشی جشنواره مطبوعات استان قزوین بود که در میان اهالی رسانه این استان مخالفان و موافقانی داشت.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: برگزاری جشنواره‌های متعدد رسانه‌ای همچون جشنواره ابوذر، قوی سپید بال و در نهایت جشنواره مطبوعات طی سال‌های اخیر در استان قزوین بدون شک باید نقش مهمی در تقویت اصحاب رسانه داشته باشد اما ایجاد حواشی از سوی برخی اصحاب رسانه اقدامی است که باعث شده همواره حاشیه جشنواره بر متن و دستاوردهای آن سایه افکنده باشد.

در تازه‌ترین اتفاق، برگزاری آئین اختتامیه جشنواره مطبوعات در استان با حواشی مثبت و منفی زیادی همراه بود. حضور اصحاب رسانه، سطح داوری‌ها و مهم‌تر از همه حضور و تجلیل از بلاگرهای مجازی استان قزوین در این جشنواره از مهمترین حواشی آن بود.

شاهد برگزاری یک جشنواره با تراز حرفه‌ای در حوزه مطبوعات بودیم

جابر خرم نیا مدیرمسئول پایگاه خبری شفق نیوز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اگر ملاک‌های حرفه‌ای را در برگزاری جشنواره مطبوعات و رسانه‌های استان که متولی برگزاری آن اداره کل فرهنگ و ارشاد است در نظر بگیریم باید بپذیریم از سال ۹۷ جشنواره‌ای برگزار نشده بود و جشنواره دو سال پیش نیز نمایشی از برگزاری یک جشنواره بود که شاخصه‌های حرفه‌ای در آن دیده نشد و از سوی بسیاری از رسانه‌های استان نیز مورد تحریم قرار گرفت.

وی افزود: حتی برگزیدگان آن جشنواره نیز زیاد روی برگزیدگی خود مانور ندادند و حضور افراد در سالن هم محدود به مسئولینی می‎‌شد که شرکت داشتند.

روایتی از داوری تا حضور بلاگرها در جشنواره مطبوعات قزوین

مدیرمسئول پایگاه خبری شفق نیوز با بیان اینکه چیزی به نام جشنواره حرفه‌ای بعد از ۵ سال اتفاق افتاد و شاهد برگزاری یک جشنواره با تراز حرفه‌ای در حوزه مطبوعات بودیم، تصریح کرد: از نظر ساز و کار و اجرای موضوع جشنواره هم اتفاقات خوبی همچون جلسات هم اندیشی با اصحاب رسانه، کارگاه‌های آموزشی و رویدادهای جنبی انجام شد که پیش از این سابقه نداشت.

وی با بیان اینکه در این بین شاهد برخی گلایه‌ها بودیم، تصریح کرد: جشنواره خوبی بود و در انتخاب برگزیدگان جوایز و آثار هم هیچکس نمی‌تواند برگزار کنندگان را متهم به دخالت در انتخاب نفرات برتر کند.

هیئت داوران شناختی از تکنولوژی روزآمد خبر نداشتند

خرم نیا با اشاره به اینکه در بی طرفی انتخاب برگزیدگان تردیدی وجود ندارد، بیان کرد: اما معتقد هستیم باید هیئت داوران مستقل و با یک ترکیب تخصصی و با نگاه‌های روزآمد و محتوایی تشکیل شود.

وی اضافه کرد: با حفظ احترام به برگزیدگان باید بپذیریم که فضای آثار برگزیده خالی از امیدآفرینی، بیان دستاوردها و شاخصه‌های روح بخش و امیدبخش بوده و بیشتر شاهد انتخاب آثاری بودیم که منعکس کننده ناامیدی و آسیب‌های اجتماعی موجود در جامعه است.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: به نظر من برگزیده نشدن هیچ اثری در بخش خبر ناشی از همین نکته بوده و همینطور آثاری که در بخش تیتر رتبه آورده‌اند نشان داد که نگاه هیئت داوران در روزنامه نگاری دهه چهل گیر کرده و هیئت داوران هیچ اندیشه‌ای در مورد تکنولوژی روزآمد خبر، وب نویسی خبر و سبک‌های جدیدی همچون الماس و خبر پیام کوتاه ندارند.

وی ادامه داد: بیانیه هیئت داوران نیز مبین همین امر بود که هیئت داوران فاصله‌ای عمیق با شاخصه‌های ارزشی و امیدآفرین در کشور دارد و گویا ملاک حرفه‌ای داوران برای دهه چهل است و طبیعی است که در شرایط امروز جواب نمی‌دهد.

خرم نیا با اشاره به انتقادات صورت گرفته نسبت به حضور بلاگرها در این جشنواره تاکید کرد: بلاگرها و اینفلوئنسرا در بخش‌های خبر و یادداشت و … با خبرنگاران رقابت نکردند بلکه در جشنواره بخشی ویژه همان افراد تعیین شده بود و آنها هم در همان بخش حضور پیدا کردند.

وی یادآور شد: حضور این افراد اتفاق خوبی بود و می‌تواند یک گام برای ساماندهی تولید محتوای بلاگری در فضای مجازی باشد.

روایتی از داوری تا حضور بلاگرها در جشنواره مطبوعات قزوین

با خرده‌گیری نباید مانع فعالیت سازنده مدیران شویم

عبدالعظیم موسوی مدیرمسئول روزنامه ولایت نیز در گفت‎‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به نشست‌های جانبی این جشنواره اظهار کرد: نشست‌های جانبی همچون دیدار مدیرکل مطبوعات داخلی و خبرگزاری‌های وزیر ارشاد با اصحاب رسانه اقدام مبارکی بود.

وی با بیان اینکه برخی‌ها از میزان حضور خبرنگاران صحبت می‌کنند، تاکید کرد: پربودن سالن ملاک ضعف و یا نقطه قوت جشنواره نیست.

مدیرمسئول روزنامه ولایت با بیان اینکه حضور نمایندگان سه قوه در اختتامیه جشنواره اعم از استاندار، دادستان و نمایندگان مجلس نشان دهنده اهمیت جشنواره بود، افزود: بزرگداشت و تجلیل از یک پیشکسوت کار ارزشمندی بود که صورت گرفت و البته در کنار بزرگداشت از مرحومه خانم امیری می‌شد از مرحوم نصری و توفیق نیز یاد کرد.

وی با اشاره به گلایه‌ها از حضور فعالان فضای مجازی و بلاگرها در این جشنواره گفت: اینکه صرفاً به دلیل رسانه بودن و یا تریبون داشتن از کسی تجلیل کنیم منطقی نیست و باید از هر کسی در جایگاه خودش تجلیل کرد.

موسوی ادامه داد: منبر هم رسانه است و اگر قرار است از هر فرد رسانه‌ای تجلیل شود باید از این گروه نیز تجلیل می‌شد.

این پیشکسوت رسانه‌ای یادآور شد: با انتقادهای بیجا و خرده‌گیری نباید مانع فعالیت افرادی باشیم که دنبال کار هستند.

حضور بلاگرها در کنار اصحاب رسانه منطقی نیست

میثم مالمیر از فعالان رسانه‌ای استان قزوین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه حضور بلاگرها در کنار اصحاب رسانه منطقی نیست، خاطرنشان کرد: افرادی که در جشنواره مطبوعات حضور می‌یابند باید از جنس رسانه باشند.

بلاگرها و اینفلوئنسرا در بخش‌های خبر و یادداشت و … با خبرنگاران رقابت نکردند بلکه بخشی در جشنواره ویژه همان افراد تعیین شده بود و آنها هم در همان بخش حضور پیدا کرده و در آن بخش هم خبرنگاری برای رقابت حضور نداشته است

وی اظهار کرد: جنس تولید محتوای این افراد با خبرنگاران متفاوت است و برای خود محدودیتی قائل نیستند و خیلی از محتواهایی که تولید می‌کنند در حوزه رسانه ممنوعیت دارد چون در چارچوب قانون مطبوعات نیستند.

ارزیابی خبرنگاران از داوری مثبت بود

ولی حسین زاده یکی دیگر از فعالان رسانه استان قزوین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تصور می‌کردم داوری جشنواره جانب‌دارانه باشد و دوستان نزدیک به نگاه دولت انتخاب شوند اما اینگونه نبود و ارزیابی خبرنگاران از داوری مثبت بود.

وی افزود: تیم اجرایی برگزار کننده تجربه لازم را نداشت و اگر قرار بود جشنواره برای اجرا به بخش خصوصی واگذار شود باید به افراد با تجربه تری سپرده می‌شد.

این روزنامه نگار با اشاره به حضور بلاگرها در این جشنواره یادآور شد: قبول داریم فضای مجازی به عنوان یک رسانه است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت اما حضور این افراد در جشنواره مطبوعات و در کنار رسانه‌های رسمی کار پسندیده‌ای نبود و شاید بهتر بود برای این افراد جشنواره متفاوت و دیگری برگزار می‌شد.

عرصه رسانه و خبر در استان قزوین نیازمند پایش است

وحید مافی از فعالان رسانه‌ای استان قزوین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هویت‌بخشی به بلاگرها در نهمین جشنواره رسانه‌های استان قزوین گامی مثبت بود ولی این نکته را نباید فراموش کنیم که هنوز ساختار نظارتی مشخصی بر عملکرد آنها وجود ندارد و اولین قدم این است که این رسانه‌ها الزاماً نسبت به قانون مطبوعات و مقررات پاسخگو باشند.

وی بیان کرد: خروجی این رسانه‌های پرمخاطب نیازمند واکاوی و پایش است و این رسانه‌ها نیازمند ممیزی هستند البته این به معنای سانسور نیست ولی بدون شک فعالیت در عرصه رسانه و مدیریت افکار عمومی، نیازمند رعایت قوانین مربوطه است.

مافی ادامه داد: در مقایسه عملکرد بلاگرهای داخل و خارج از کشور این نکته ضروری است که بلاگرهای خارج در حوادث، اتفاقات و تحولات خود را مقید به قوانین کلان کشور دانسته و از اظهارنظرهای عجولانه و تحریک افکار عمومی پرهیز می‌کنند ولی به نظر می‌رسد عملکرد این میکروبلاگ‌های داخلی متفاوت با ایده‌آل‌ها باشد.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: برای چندمین بار این موضوع را باید یادآوری کنیم که عرصه رسانه و خبر در استان نیازمند پایش بوده و بدون شک یکی از اولویت‌ها باید پرورش نسل جدید و تربیت خبرنگاران متعهد برای آینده این استان باشد.

راه بلاگرها از اصحاب رسانه جدا است

زهرا عبدالهی سردبیر ایسنا قزوین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با وجود انتقاداتی که به نهمین جشنواره رسانه‌های استان قزوین وارد است باید بپذیریم این جشنواره تلاشی بود در جهت کیفی سازی تولیدات رسانه‌ها در استان قزوین و تقریباً اغلب برگزیدگان جشنواره خبرنگارانی بودند که به لحاظ سیاسی انتقاداتی به دولت و گاه بدنه فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین داشتند، بنابراین مشخص است در معرفی برگزیدگان سیاسی بازی و روابط به هیچ عنوان مورد توجه قرار نگرفته و آنچه اهمیت داشته کیفیت کار خبرنگاران بوده است.

وی با بیان اینکه امانتداری و صداقت برگزارکنندگان جشنواره قابل تقدیر است، گفت: ایجاد وفاق در میان اهالی رسانه که منجر به مشارکت حداکثری خبرنگاران در جشنواره شده بود نکته دیگری است که باید به آن توجه کرد و این موضوعی است که در جشنواره هشتم به چشم نمی‌آمد.

سردبیر ایسنا انتقادات وارده به حضور فعالان فضای مجازی در جشنواره را درست و به جا دانست و تاکید کرد: راه بلاگرها از اصحاب رسانه جدا است و نمی‌شود به بهانه اینکه مردم اینفلوئنسرها را می‌بینند؛ یا فلان میزان دنبال‌کننده دارند عنوان رسانه به آن‌ها داد.

عبدالهی اضافه کرد: برخی معتقدند می‌شود از ظرفیت اینفلوئنسرها استفاده کرد، البته این امر، موضوع قابل تأملی است که نیاز به تحلیل و کارشناسی دارد اما به زعم بنده تأثیری که بلاگرها در تخریب فرهنگ ایرانی دارند بیش از ظرفیت مثبت آن‌ها است.

روایتی از داوری تا حضور بلاگرها در جشنواره مطبوعات قزوین

سعی کردیم بیشترین امانتداری را از آثار اصحاب رسانه داشته باشیم

حسام عابدی‌ها دبیر اجرایی جشنواره نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به انتقادات مطرح شده نسبت به جشنواره عنوان کرد: استفاده از خرد جمعی برای ما مهم بود و از همان ابتدا با اصحاب رسانه جلسه هم اندیشی برگزار کنیم و سعی کردیم بیشترین امانتداری را از آثار اصحاب رسانه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بی طرفانه ترین داوری را داشتیم، گفت: استاندارد وزارت ارشاد برای داوری جشنواره‌های مطبوعات مرکز مطالعات است ما هم احترام گذاشتیم و فارغ از اینکه نتایج آن خوش آمد ما بوده یا نه جلو رفتیم.

مدیر روزنامه ایران در قزوین با بیان اینکه ما هم شاید به داوری و فضای حاکم بر آن انتقاد داشته باشیم، گفت: یکی از بزرگترین حواشی که جشنواره‌های پیش از این داشته موضوع داوری است اما در این دوره از این جنس حاشیه نداشتیم.

وی حضور بلاگرها در این جشنواره را یکی از تمایزها و تفاوت‌ها جشنواره دانست و عنوان کرد: اگر کسی قبول نکند این بلاگرها با این سکوی انتشار رسانه نیستند باید بر سر مبانی و مفاهیم اولیه صحبت کنیم.

عابدی‌ها عنوان کرد: ملاک ما برای حضور بلاگرها فقط داشتن فالور بالا نبوده بلکه آثار بلاگرهایی را پذیرفتیم که جنس کار آنها فضای سیاسی و اجتماعی بوده است.

وی در پایان یادآور شد: امروز حتی برخی بلاگرها و صفحات مجازی حتی مشکلات مردم را از مسئولین پیگیری می‌کنند و این کار رسانه‌ای است.

به گزارش خبرنگار مهر، نهمین جشنواره مطبوعات استان قزوین نیز با تمام فراز و نشیب‌ها و حواشی به اتمام رسید اما بدون شک توجه به انتقادات می‌تواند مسیر پیش رو را مشخص کند.

از سوی دیگر برگزاری این جشنواره‌ها وسیله‌ای برای احصای آسیب‌های فضای رسانه‌ای در استان قزوین است و نباید این جشنواره را پایان کار دانست بلکه باید زمینه را برای رفع ایرادات و تقویت فضای رسانه‌ای استان قزوین فراهم کرد.

کد خبر 5837614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha