۲۸ تیر ۱۴۰۲، ۱۲:۰۲

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان:

۶۵ درصد صادرات زنجان به مقصد ترکیه است

۶۵ درصد صادرات زنجان به مقصد ترکیه است

زنجان-مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: ۶۵ درصد صادرات زنجان به مقصد ترکیه بوده و سال گذشته ۳۸۰ میلیون دلار محصول به این کشور صادر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید گلشنی، صبح چهارشنبه در جلسه مدیران اقتصادی استان زنجان با سفیر ایران در ترکیه اظهار کرد: در زنجان یک هزار و ۲۵۰ فقره پروانه در حوزه صنعتی صادر شده که موجب اشتغال ۵۰ هزار نفر شده است.

وی تعداد پروانه‌های معدنی در استان را ۴۴۷ فقره برشمرد و گفت: ۳۹ ماده معدنی از معادن استان استخراج می‌شود و حقوق دولتی سالانه آن‌ها بیش از یک هزار میلیارد تومان است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه ۱۹۴ اتحادیه با بیش از ۴۳ هزار پروانه کسب در استان فعال است، ابراز کرد: سالانه ۱۵۰ هزار متر مربع فرش دستباف در استان تولید می‌شود و ۶۰ هزار نفر به شکل فصلی و ۳۰ هزار نفر به شکل دائم در این حرفه مشغول به کار هستند.

وی با اشاره به اینکه زنجیره‌های تأمین و تولید در حوزه‌های مختلف مثل، نساجی، فولاد و مواد شوینده در استان زنجان متنوع است، عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در زنجان ۲.۶ برابر میانگین کشوری است که بهره‌وری مناسبی دارد و زنجان سرمایه‎‌گذاری دولتی ندارد و سرمایه‌ها توسط بخش خصوصی شکل گرفته است.

گلشنی با بیان اینکه ۶۵ درصد صادرات از استان زنجان به مقصد ترکیه انجام می‌شود، بیان کرد: حجم واردات از ترکیه نیز با احتساب عبور موقت‌ها، حدود ۶۰ درصد است و اغلب صادرات بر پایه انرژی بوده و تلاش داریم این رویکرد را تغییر دهیم و نوع محصولات صادراتی و وارداتی را عوض کنیم.

وی رقم صادرات و واردات زنجان و ترکیه در سال گذشته را به ترتیب ۳۸۰ میلیون دلار و ۲۶۵ میلیون دلار خواند و گفت: بیش از ۹۵ درصد واردات و صادرات از طریق خطوط ریلی و حمل و نقل زمینی انجام می‌شود.

مدیرکل صمت استان زنجان تصریح کرد: به دلیل ضعیف بودن زیرساخت‌ها در مرز ترکیه نیازمند مرکز لجستیک در ترکیه هستیم و از طرفی فعال بودن میز ترکیه و اتاق مشترک نیز باید به طور جدی دنبال شود.

وی با اشاره به اینکه برای احداث شهرک سرمایه‌گذاری ترک‌ها تا سال ۹۸ اقدامات زیادی انجام شده بود، یادآور شد: با شیوع کرونا این موضوع منتفی شد و دوباره پیگیر ایجاد این شهرک هستیم.

گلشنی با اشاره به اینکه ظرفیت خدمات فنی و مهندسی زیادی در زنجان وجود دارد اما چارچوب‌های آن در ترکیه مشخص نیست، ادامه داد: باید در حوزه رایزن اقتصادی ترکیه بازنگری شود و توانمندی‌های صادراتی به کشورهای دیگر معرفی شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی علاقه‌مندی تعامل با ترکیه وجود دارد، خاطرنشان کرد: در حوزه لوازم خانگی، صنعت نساجی، خدمات فنی و مهندسی، مصالح ساختمانی و فرش دستباف ظرفیت‌هایی برای تعامل بیشتر دیده می‌شود.

کد خبر 5840532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha