۲۹ تیر ۱۴۰۲، ۱۶:۳۲

مدیرکل بهزیستی کرمانشاه مطرح کرد؛

افزایش ظرفیت کمپ‌های نگهداری معتادان در کرمانشاه به ۱۵۰۰ نفر

افزایش ظرفیت کمپ‌های نگهداری معتادان در کرمانشاه به ۱۵۰۰ نفر

کرمانشاه- مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به مشکلات جمع آوری معتادین متجاهر گفت: ظرفیت کمپ‌های نگهداری معتادان در کرمانشاه به یک هزار و ۵۰۰ نفر افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد شهبازی بعد از ظهر پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی به گستردگی فعالیت‌های این سازمان در ارتباط با اقشار آسیب پذیر جامعه پرداخت و اظهار کرد: بیش از ۵۲ مأموریت از جمله طلاق، اعتیاد و زنان آسیب دیده و نیز ۱۶۲ ریز فعالیت در حیطه وظایف بهزیستی قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه بهزیستی یکی از تخصصی‌ترین دستگاه‌های اجرایی کشور است، افزود: بحث اعتیاد، خودکشی، پیری جمعیت و مسکن و اشتغال مددجویان مهم‌ترین مسائل استان است که توسط معاونت‌های تخصصی این سازمان به صورت ویژه به آن پرداخته می‌شود.

مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه بحث پیشگیری مهم‌ترین اقدام در مقابله با آسیب‌های اجتماعی است، بیان کرد: یکی از موارد پیشگیری بحث اعتیاد و شیوع آن در جامعه است که کرمانشاه از این لحاظ رتبه میانی کشور را دارد.

شهبازی تصریح کرد: میانگین اعتیاد در کرمانشاه نسبت به کشور زیاد بالا نیست اما مسئله معتادین متجاهر در این استان مشهودتر است که همین امر بحث توریست و روان جامعه را تحت تأثیر قرار داده و دغدغه مسئولان شده است.

به گفته وی، بهزیستی در موضوع معتادین متجاهر، مدیریت درون کمپ‌های ماده ۱۶ و هزینه‌کرد برای این معتادین را بر عهده دارد.

شهبازی با اشاره به اینکه ظرفیت کمپ‌های ماده ۱۶ بهزیستی ۵۵۰ نفر بود، خاطرنشان کرد: اواخر سال گذشته یک مرکز در شهرستان اسلام آبادغرب و یک مرکز در شهرک کیانشهر کرمانشاه برای پذیرش معتادین آماده شد به طوری‌که از اسفند ماه سال گذشته مجموعاً به صورت ثابت یک هزار و ۲۰۰ معتاد متجاهر در کمپ‌های سراسر استان نگهداری می‌شود.

وی با بیان اینکه ظرفیت فعلی کمپ‌های بهزیستی استان به یک هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است، گفت: تا پیش از این افراد بعد از ۶ ماه نگهداری در کمپ‌ها رهاسازی می‌شدند که احتمال برگشت این افراد به اعتیاد بسیار بالا بود.

شهبازی ادامه داد: هم اکنون یک مرکز با وسعت ۲۰ هکتار و هزینه‌کرد بیش از ۱۰ میلیارد تومان در شهرستان کنگاور پیش بینی شده است تا علاوه بر نگهداری طولانی مدت این معتادین، در راستای توانمندسازی آنها نیز اقدام شود.

به گفته وی، مرکز نگهداری معتادین متجاهر شهرستان کنگاور در حال حاضر جوابگوی یک هزار نفر است و استعداد پاسخ به نیاز تا پنج سال آینده را نیز دارد.

برنامه کلان اعتیاد کرمانشاه بعد از وقفه ۲۰ ساله در حال تدوین است

مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه هزینه رهاسازی معتادین متجاهر در جامعه بیش از نگهداری آنها است، گفت: بیش از ۱۵ سال پیش یک برنامه استراتژیک در استان برای این موضوع نوشته شد اما به دلایل مختلفی ابتر ماند.

شهبازی ادامه داد: هم اکنون بعد از ۲ دهه برنامه کلان اعتیاد در استان کرمانشاه در حال تهیه است و در این برنامه به دنبال بحث صیانت از معتادین هستیم که در آن نگهداری و توانمندسازی معتادین دیده شده است.

به گفته وی، بعد از سازمان زندان‌ها، بهزیستی تنها دستگاهی است که افراد را در مراکز تحت پوشش خود نگهداری می‌کند.

شهبازی به حوزه توانبخشی به عنوان یکی دیگر از فعالیت‌های این سازمان اشاره کرد و گفت: یک هزار و ۳۰۴ نفر تنها در حوزه توانبخشی به صورت شبانه روزی در مراکز تحت نظر بهزیستی استان کرمانشاه نگهداری می‌شوند و این سازمان ماهیانه برای این افراد ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان هزینه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: تنها افرادی که دارای معلولیت جسمی-حرکتی، بیماران اعصاب و روان، بیماران اوتیسم، سالمندان و… هستند در مراکز شبانه روزی این سازمان نگهداری می‌شوند.

شهبازی بیان کرد: حق پرستاری برای افراد معلول در سال جاری ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است که برای افراد دارای معلولیت شدید ۳۰۰ هزار تومان نیز بابت وسایل بهداشتی پرداخت می‌شود.

وی تعداد مددجویان بهزیستی در استان کرمانشاه را ۴۶ هزار نفر اعلام کرد و گفت: این سازمان در مجموع به ۱۸۹ هزار نفر در این استان نیز خدمات مختلف ارائه می‌دهد.

کد خبر 5841884

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha