به گزارش خبرنگار مهر، معطلی کالاهای وارداتی در گمرکات کشور گاهی از چند سال میگذرد و بخشی از محصولات فاسدشدنی از جمله مواد غذایی و دارویی از بین میروند. با فاسد شدن این کالاها در واقع این سرمایه ملی است که با حجم بالا در حال هرز رفتن است. روند امور در کشورها برای کاهش هزینههای انبارداری و نگهداری محصول این گونه است که بیشتر این کالاها در کمتر از یک هفته و حتی یک روز ترخیص میشوند. بارها از فاسد شدن سرمهای وارداتی اخباری منتشر شده که چند سال از ورود آنها گذشته است. برخی خودروها بیش از ۵ سال در گمرکات کشور زیر آفتاب و باران مانده و نیاز به تعویض برخی قطعات آن هزینهای چند برابری روی دست صاحب خودرو گذاشته است. این موضوع نشتی گمرک است که باید حل و فصل شود. به تازگی اخباری مبنی بر دپو گوشتهای وارداتی به مدت یک سال در گمرک کشور منتشر شده که تاریخ انقضا آن نزدیک است. محسن نقاشی، دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران درباره صحت این موضوع به مهر گفت: هر کالایی که وارد میشود باید بانک مرکزی ارز مورد نیاز آن را تخصیص دهد تا محصول اجازه خروج داشته باشد. معمولاً بانک مرکزی در این باره یا کوتاهی میکند یا واردکننده مشکل قانونی دارد. اما به هر حال عدم ترخیص این محصولات منجر به از بین رفتن سرمایه ملی میشود.
وی با تاکید بر حفاظت از اموال ملی افزود: کسانی که باعث از بین رفتن اموال ملی میشوند چه به لحاظ کوتاهی کردن و چه مشکلات قانونی باید به قوه قضائیه معرفی شوند و یک بار برای همیشه این مساله حل شود.
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران با اشاره به موضوع ذرتهای آلوده عنوان کرد: متأسفانه هر زمان چنین مشکلی به وجود میآید صنعت، چوب آن را میخورد. در حال حاضر درباره این گوشتهای مانده در گمرکات کشور یکی از مدیران عنوان کرده قرار است این گوشتها برای صنعت استفاده شود. حال پرسش این است که گوشتی که برای افراد و خانوارها به لحاظ سلامت مناسب نیست چرا باید در صنعت استفاده شود.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایطی که صنعت در دهه ۹۰ داشت واحدهای تولیدی کوچک و متوسط تعطیل شده اند و فقط واحدهای صنعتی بزرگ توانسته اند فعالیت خود را حفظ کنند. این برندها دارای اعتبار بوده و حاضر نیستند خود را نزد مشتریان بی اعتبار کنند.
نقاشی با بیان این که از این دست اتفاقها بارها رخ داده است، گفت: شرایط نگهداری گوشت برای صنایع غذایی دارای استانداردهایی است و نمیتوان با سردخانههای معمولی گمرکات انتظار داشت یک سال گوشت در این سردخانهها بماند و به لحاظ سلامت مشکلی نداشته باشند.
وی تاکید کرد: اگر بر اساس گفته این مسؤول متولی قرار است این گوشت به واحدهای تولیدی صنایع داده شود باید مشخص باشد کدام صنعت.
وی ادامه داد: نباید با این دست اقدامات مردم را نسبت به تولید داخل بدبین کرد و در ادامه به دنبال واردات بود.
شنیدهها حاکی است حدود ۲۰۰ تن گوشت برزیلی وارد شده اما پس از یک سال ترخیص شده است. حال باید دید سرنوشت این گوشتها چه خواهد شد و مشخصاً در چه صنایعی با چه مصارفی قرار است مورد استفاده قرار گیرند؟
بازار گوشت قرمز در حدود ۲ ماه اخیر نا به سامان بوده و قیمت گوشت گوسفند و گوساله از هر کیلو ۵۰۰ تومان گذشته است. این وضعیت در حالی رقم خورده که حجمی از گوشتها در سردخانههای گمرک دپو بوده است!
نظر شما