به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد ساوری در بازدید از مرکز صید و فرآوری ماهیان خاویاری جزیره آشوراده در غرب استان که با همراهی سید مصطفی عقیلی نژاد مدیریت امور ماهیان خاویاری گلستان انجام شد، گفت: یکی از ظرفیتهای جزیره آشوراده، مرکز ماهیان خاویاری در جنوب غربی این جزیره است که میتواند برای همه گردشگران و بازدیدکنندگان جذاب باشد.
وی افزود: این ادارهکل آمادگی دارد تا با مشارکت مرکز صید و فرآوری ماهیان خاویاری جزیره آشوراده، راهاندازی موزه ماهیان خاویاری در این جزیره را در دستور کار قرار دهد و پیگیریهای لازم را اجرایی کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان گفت: آثار تاریخی یکی از ویژگیهای جزیره آشوراده است که میتواند در کنار سایر ظرفیتهای تنها جزیره ایرانی دریای خزر پتانسیلی برای جذب گردشگران به غرب استان گلستان باشد.
ساوری خاطرنشان کرد: از گذشته روستای آشوراده که توسط سیل سال ۱۳۷۲ تخریب شد، تعدادی بنای باارزش باقیمانده است که از مهمترین آن میتوان به قلعه آشوراده با قدمت دوره قاجار یادکرد که در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان گفت: این آمادگی وجود دارد تا برخی بناهای بلااستفاده در جزیره آشوراده پس از تعیین تکلیف، با مشارکت ادارهکل شیلات بهعنوان زیرساختهای جذب گردشگر در حوزه ماهیان خاویاری استفاده شود.
سید مصطفی عقیلی نژاد، مدیریت امور ماهیان خاویاری استان گلستان نیز در این بازدید گفت: اکثر بناهای موجود در مرکز صید و فرآوری ماهیان خاویاری جزیره آشوراده نزدیک به ۷۰ سال قدمت تاریخی دارند.
وی بیان کرد: میتوانیم با مشارکت و همافزایی بین بخشی و همچنین ایجاد زیرساختهای مناسب و موردنیاز، زمینه بازدید گردشگران و مسافران را از این مرکز فراهم آوریم.
جزیره آشوراده در حوزه سرزمینی شهرستان بندر ترکمن در غرب استان گلستان واقع شده است.
جزیره آشوراده قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشهوری و ماهیگیری مشغول بودند اما با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب این جزیره ایرانی خالی از سکنه شد.
نظر شما