حجت الاسلام علی اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آئین سینه زنی کمر به کمر شهرستان رامیان قدمتی ۳۰۰ ساله دارد که مخصوص قوم قزل باش این شهرستان است، این آئین از همان زمان سینه به سینه به نسل امروز منتقل شد.
وی با اشاره به اینکه در آئین سینه زنی کمر به کمر هیئتها به صورت سینه زنی وارد خیابان میشوند، افزود: تجمع این هیئتها در روز عاشورا در میدان امام علی (ع) است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان رامیان با بیان اینکه این آئین برگرفته از یک سری از نمادها و فرهنگها است که همین موضوع باعث شد تا ثبت جهانی شود، گفت: اکنون مردم رامیان در روز عاشورا به نشانه وحدت دور هم جمع میشوند و مراسم سینه زنی کمر به کمر در میدان امام علی (ع) برگزار میکنند.
اسماعیلی اظهار کرد: مسجد جامع، مسجد جعفری و مسجد شهدای رامیان در محله رجبلوها متولی برگزاری این آئین هستند.
وی با بیان اینکه این آئین دارای یک حرکت و ریتم حماسی است، تصریح کرد: دو قدم به جلو و یک قدم به عقب برگرفته از صحنه عاشورا است که ابا عبدالله الحسین موقعی که عازم میدان میشدند دو قدم به جلو بر میداشتند و یک قدم به عقب بر میگشتند و به خیمهها نگاه میکردند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان رامیان در خصوص کفن پوشیدن مردم در این آئین گفت: مردم با پوشیدن کفن اعلام میکنند جان و مال خود را فدای راه اسلام به ویژه ابا عبدالله الحسین میکنند.
اسماعیلی اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم این آئین سنتی را به همه مردم بشناسانیم هرساله شب پنجم ماه محرم مهمان حرم رضوی هستیم و در صحن قدس اجرای برنامه داریم.
وی حضور در برنامه تلویزیونی معلی شبکه سوم سیما را یکی دیگر از برنامهها برای شناساندن این آئین کهن به مردم دانست.
اسماعیلی اظهار کرد: در شورای فرهنگی عمومی این شهرستان بحث شهر آئینی را مطرح کردیم و عنوان شهر آئینی رامیان به واژه این شهر اضافه شد که باعث توجه توریست و گردشگران مذهبی میشود.
وی افزود: در سند چشم انداز فرهنگی و مذهبی که در حال آماده شدن است سعی داریم آن را به گونهای طراحی کنیم که برای چند سال آینده از این شهرستان به عنوان «رامیان حسینیه گلستان است» یاد شود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان رامیان گفت: از سال آینده بحث تلویزیون اینترنتی را خواهیم داشت و تمام آئین و مراسم به صورت پخش زنده انعکاس داده میشود.
نظر شما