۷ مرداد ۱۴۰۲، ۹:۴۰

مهر گزارش می دهد؛

مصرف برق استخراج رمز ارز معادل مصرف برق یک استان

مصرف برق استخراج رمز ارز معادل مصرف برق یک استان

برآیندها نشان می دهد مصرف مجموع دستگاه های کشف شده غیرمجاز معادل مصرف برق یک استان است.

به گزارش خبرنگار مهر، سال‌های گذشته استخراج رمز ارز را یکی از عوامل قطعی برق عنوان می‌کردند و کارشناسان امر بر این باور بودند که استخراج غیر قانونی رمز ارز باعث فشار مضاعف بر شبکه برق کشور می‌شود که به دلیل ارزانی انرژی در ایران اتفاق می‌افتد و در سایر کشورهای جهان چنین استقبالی از استخراج رمز ارز به صورت قانونی و غیر قانونی وجود ندارد.

البته چندی پیش، محمد خدادادی مجری طرح رمز ارز توانیر در رابطه با اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از استخراج غیر قانونی رمز ارز گفته بود: برای جلوگیری از این موضوع راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت وجود دارد که راهکار بلند مدت این موضوع که یک پدیده اقتصادی و اجتماعی است کنترل قیمت‌ها است.

به گفته خدادادی میزان استخراج رمز ارزهای غیرمجاز نسبت به قبل از اقدامات مقابله‌ای کاهش یافته و اکنون انسجام بین دستگاهی افزایش یافته است. در سال‌های اخیر اگر تمهیداتی در نظر گرفته نشده بود اکنون با بحران جدی روبرو بودیم.

طبق آخرین آمار و ارقام توانیر به نظر می‌رسد اقدامات پیشگیرانه نتیجه مطلوبی به دنبال داشته و در سال جاری مجموع کشفیات از ابتدای سال تاکنون ۹۹ مرکز با ۷۴۴ دستگاه ماینر بوده است در حالی‌که این اعداد تفاوت چشمگیری با سال گذشته را نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ تعداد مراکز کشف شده ۱۹۹۹ مرکز و با ۲۹۷۰۰ دستگاه ماینر بوده است.

و مجموع مراکز کشف شده غیرمجاز از ابتدای سال ۹۸ تاکنون ۸۳۴۳ بوده که ۲۵۶۷۲۵ دستگاه ماینر در این مراکز فعالیت داشته اند که این تعداد ماینرها ظرفیت ۷۰۵ مگاواتی را به خود اختصاص داده بودند که تقریباً معادل مصرف استان‌هایی نظیر سمنان، کردستان است.

به گفته مجری طرح رمز ارز توانیر بر اساس برآوردهای صورت گرفته ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات رمز ارز غیرمجاز در کشور فعال است و بر خلاف پیش بینی‌ها بیشترین فعالیت در استان‌های صنعتی شامل تهران، خراسان رضوی، اصفهان و آذربایجان شرقی بوده است.

چگونه استخراج رمز ارز در سال جاری کاهش یافت؟

خدادادی چندی پیش در رابطه با میزان مصرف مراکز مجاز استخراج رمز ارز گفته بود: اکنون ۱۵۳ مرکز مجاز با ظرفیت ۲۳۸ مگاوات در کشور فعالیت دارد، این مراکز مجاز مطابق قانون در ایام محدودیت اجازه خرید برق از شبکه را ندارند و سیاست کلی کشور نیز این است که این واحدها نیاز خود را از نیروگاه‌های تجدیدپذیر برطرف کنند.

همچنین در سال جاری چند قانون برای استخراج کنندگان رمز ارز درنظر گرفته شد. آن دسته از مراکز قانونی استخراج رمزارز که از نیروگاه‌های تجدیدپذیر جدیدالاحداث برای تأمین برق خود استفاده کنند، امکان استفاده از شبکه سراسری را در تمامی ایام سال دارند و مابقی مراکز قانونی، در ایام اوج مصرف خاموش می‌شوند.

از ابتدای سال ۱۴۰۲، به منظور رصد پذیری بیشتر، مشخصات تمامی ماینرهای قانونی باید در سامانه جامع تجارت ثبت شده و کد رهگیری یکتا دریافت کنند در غیر این صورت ماینر فاقد برچسب کد رهگیری یکتا به عنوان کالای قاچاق ضبط و با متخلف مطابق با مجازات‌های مقرر در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد جدی می‌شود.

استفاده از ماینرهای غیراستاندارد با رتبه مصرف زیر B ممنوع بوده و با متخلف مطابق با قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد برخورد جدی خواهد شد.

کد خبر 5847827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      1 0
      تعرفه گذاری های پلکانی و محاسبه تعرفه برق پر مصرف ها با نرخ جهانی میتواند مشکل سو استفاده از برق ارزان برای استخراج رمز ارز را حل کند، فعالیت مراکز استخراج رمز ارز مجاز هم در فصل گرما که تقاضا برق بالاست محدود شود، بیشتر در فصول سرد سال فعالیت کنند یا فعالیت آنان محدود به ساعاتی شود که اوج مصرف نیست
    • علی IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      1 0
      در فصل گرم سال فعالیت ماینر ها محدود شود، در فصل سرد سال هم ماینرها به مراکز صنعتی، گلخانه ها، مرغداری ها و گاوداری ها منتقل شوند برای تامین گرمایش این بخش ها در فصل سرد، چون ماینرها گرمای زیادی تولید میکنند، در فصل سرد ماینرها را در گلخانه ها و مراکز صنعتی مستقر کنید از گرمای آنان استفاده شود