۶ مرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۱۸

پنجره مهر؛

برگزاری آیین سنتی شال زنی در بافران

برگزاری آیین سنتی شال زنی در بافران

نائین- عزاداری ظهر عاشورا در شهر بافران همراه با آیین های سنتی شال زنی با نوای «یا حُسَینْ کو حُسَین»، تعزیه خوانی سنتی، آتش زدن خیمه، سینه زنی و زنجیرزنی برگزار می شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شال زنی یکی از شیوه‌های حزن آور و اثر گذار عزاداری بافران است که فقط در روز عاشورا انجام می‌شود به نحوی که یک ساعت قبل از ظهر عاشورا، دسته شال زن یا شال گردن پیشاپیش دیگر دسته‌ها حرکت می‌کنند. آنان با شنیدن صدای دهل حرکت خود را آغاز می‌کنند.

دسته شال زن، از پیران و میانسالان تشکیل می‌شود و از وقار و متانت خاصی برخوردار است و یاد خاطره حبیب بن مظاهر، پیرغلام امام حسین (ع) را تداعی می‌کنند.

دسته شال زن، شالی به رنگ سیاه یا سبز بر گردن می‌آویزند و در حالی که یک سوی آن رها است، سوی دیگر را در دست گرفته، با نظم خاص و هماهنگ با نوحه دسته، گاه آن را بالا آورده بر شانه می‌افکنند و گاه فرو برده در دست نگاه می‌دارند.

پیام زنده ماندن این سنت آن است که جاذبه عشق حسینی در تسخیر قلب‌ها بی رقیب است و گذشت روزگاران با آنکه کوه‌ها را می‌فرساید قادر نیست این عشق را ازدل‌ها بزداید بلکه مانند نسیمی که بر خرمن آتشی بوزد آن را شعله ور می‌سازد.

آئین سنتی شال زنی بافران یکی از آئین‌های مطرح و شاخص این شهر است که هر ساله فقط در ظهر عاشورا اجرا می‌شود. این آئین سنتی با قدمتی بیش از ۷۰ سال در تاریخ ۱۳۹۷/۰۸/۲۸ به شماره ۱۶۹۵ در فهرست آثار ناملموس شهرستان نائین ثبت شده است.

کد خبر 5848563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha