به گزارش خبرگزاری مهر، احمد نوریان معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران صبح امروز در سیزدهمین نشست کمیسیون فرهنگی اجتماعی کلان شهرها که با حضور شهرداری های کلان شهرهای تهران ، مشهد ، اصفهان ، شیراز ، تبریز ، قم و کرج برگزار شد ، با اشاره به یکصدمین سالگرد تصویب قانون بلدیه گفت: با توجه به سپری شدن زمان، رشد و توسعه شهرنشینی و شهرسازی و معماری شهرها از چنان رشد و پویایی برخوردار است که نه فقط در کشور بلکه در سطح جهان غلبه جمعیت شهری بر جمعیت روستایی کاملا احساس می شود .
وی موضوع یکصدمین سالگرد بلدیه را یک فرصت عنوان کرد و گفت : یکصد سالگی بلدیه برای مدیران و کارکنان شهرداری یادآور فصل جدیدی از برنامه ریزی تحول گراست و این سازمان تا کنون دوران شکل گیری و رشد خود را پشت سر گذاشته و اینک با رویکردی تحولی دوران گذار از یک سازمان خدماتی به نهادی اجتماعی را تجربه می کند .
نوریان تاکید کرد : در همین راستا شعار صد سال قدمت ، سرمایه خدمت به مناسبت یکصدمین سالگرد بلدیه انتخاب شده است تا بر این اساس با توجه به گذشته ، برنامه ریزی جامع و اصولی برای اقدامات حال و آینده ، فراروی مدیریت شهری قرار گیرد .
وی با اشاره به اینکه در سال 75 در کشور تنها 2 هزار کاربر اینترنتی وجود داشت اما این رقم در سال جاری به حدود 11 میلیون افزایش یافته است ، گفت : مدیران فرهنگی در کشور هنگامی از تحولات باخبر می شوند که زمان طولانی از وقوع آن در جامعه گذشته است و این در حالی است که مسئولین باید این تغییرات فرهنگی در جوامع را به خوبی شناخته شده وبه نحوه درستی آن را مدیریت کنند .
نوریان توجه به الزامات فرهنگی در کلان شهرها و تهدیدات فرهنگی در حوزه فرهنگ عمومی را از دیگر مشکلات فراروی جوامع شهرنشین برشمردو افزود : تحقق این امر در نیازمند اقدامات اجتماعی ، فرهنگی ، آموزشی و دریک کلام فرهنگ سازی در راستای ارتقاء سطح فرهنگ شهرنشینی است .
نوریان با تاکید بر اینکه مدیران شهری باید با توجه به شاخص هایی مانند امنیت، آرامش و آسایش ، سرور و نشاط واقعی و نه نشاط کاذب و زودگذر همراه با پرداختن به معنویات باشد ، شهر را اداره کنند، تصریح کرد : بازنگری و تامل و بررسی دقیق در گذشته و حال شهر امر مهمی است که برای تمام کلان شهرها ضروری و اجتناب ناپذیر است زیرا تجربیات یکصد سال گذشته نقش تاثیر گذار و مهمی در برنامه ریزی های آتی برای شهر و آماده ساختن محیط مناسب و مطلوبی برای زندگی شهری خواهد داشت .
وی با تاکید بر اینکه روح شهر از کالبد آن جدا نبوده و در واقع این روح شهر است که به کالبد آن معنا می دهد ، تصریح کرد : مهمترین وظیفه مدیریت شهری فراهم کردن بسترهای لازم برای حیات طیبه شهروندان در پرتو عمل به احکام و فرامین الهی است .
نوریان با اشاره به مشکلات روز افزون کلان شهرها که در اثر توسعه زندگی های شهری در جوامع رخ داده است ، افزود : شکاف روز افزون و تغییرات فرهنگی یکی از این آفت هاست که دامنگیر جوامع شهرنشین و به خصوص ساکنان کلان شهرها شده و این تغییرات با سرعت سرسام آوری پیش می رود .
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در تبیین اهداف و برنامه های فرهنگی دو اصطلاح مهندسی فرهنگ و مهندسی فرهنگی مطرح می شود ، تصریح کرد : مهندسی فرهنگ شامل طراحی ، نوسازی و بازسازی سیستم فرهنگی ، اصلاح فرهنگ موجود و توجه ویژه به فرهنگ آرمانی و اسلام ناب محمدی در راستای برطرف کردن نقاط ضعف فرهنگ موجود است که باید با توجه به شرایط ومقتضیت زمان به درستی تبیین شده ودر حوزه نظری به آن پرداخته شود .
نوریان با اشاره به موضوع مهندسی فرهنگی نیز افزود : مهندسی فرهنگی به مدیریت کردن ، سامان دادن و جهت دهی این شاخص ها با معیارهای فرهنگی گفته می شود که حوزه فرهنگ عمومی جامعه را شامل می شود.
نظر شما