به گزارش خبرگزاری مهر، وال استریت ژورنال گزارش داد که عربستان سعودی قرار است ماه آینده میزبان مذاکرات صلح اوکراین باشد. گفته شده ریاض از کشورهای غربی، اوکراین و کشورهای بزرگ در حال توسعه از جمله هند و برزیل برای حضور در این نشست دعوت کرده است.
در این گزارش آمده است که مقامات ارشد بیش از ۳۰ کشور از جمله اندونزی، مصر، مکزیک، شیلی و زامبیا به نشست صلح اوکراین در جده دعوت شدهاند.
مشخص نیست که چه تعداد از کشورها مدعو در این نشست شرکت خواهند کرد، اما از هم اکنون انگلیس، آفریقای جنوبی، لهستان و اتحادیه اروپا از جمله کشورهایی هستند که حضورشان را در نشست جده تأیید کردهاند و انتظار میرود جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده نیز در این نشست شرکت کند.
با این حال گفته شده است که مذاکرات جده شامل روسیه نمیشود.
در این گزارش آمده است، اوکراین و مقامات غربی امیدوارند که مذاکرات جده بتواند به حمایت بینالمللی برای شرایط صلح به نفع اوکراین منجر شود.
کیف اما میگوید مذاکره با روسیه تنها پس از خروج مسکو از قلمرو اوکراین امکان پذیر خواهد بود.
روسیه - که مدعی است حدود یک ششم اوکراین را ضمیمه کرده است - گفته است که برای گفتگوهای صلح با اوکراین آماده است اما آنها باید این واقعیتهای جدید میدانی را مورد توجه قرار دهند.
از سوی دیگر، «ماریا زاخارووا» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد که موضع ایالات متحده امکان گفتگوهای صلح در مورد اوکراین را مسدود میکند. در بیانیه صادره از سوی سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در این ارتباط آمده است: موضع مقامات آمریکایی، مذاکرات صلح در مورد اوکراین را غیرممکن میکند.
«ماریا زاخارووا» در ادامه تاکید کرد که ایالات متحده علیرغم «دیوانگی و غیرواقعی بودن»، این راه دشوار را دنبال میکند.
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه هم پیشتر گفت که مسکو برای مذاکره با کییف آماده است. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین روز جمعه اعلام کرد که روسیه آماده حل و فصل بحران با اوکراین است، اما مقامات اوکراینی همچنان حاضر به حل و فصل این بحران نیستند.
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه تاکید کرد که طرف روسی (نسبت به حل بحران) آماده است، چیزی که نمیتوان در مورد اوکراینیها گفت. اوکراینیها همچنان به موضع آشتی ناپذیر خود پایبند هستند، به ویژه اکنون که در وضعیت کاملاً ناآرامی قرار دارند، اما در عین حال هر فرصتی برای گفتگو را رد میکنند.
ارتش روسیه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) «عملیات نظامی ویژه» خود را در شرق اوکراین آغاز کرد؛ مقامات ارشد دولت روسیه میگویند این عملیات در پاسخ به درخواست سران جمهوریهای خودمختار دونتسک و لوهانسک برای حفاظت از آنها در برابر نیروهای اوکراینی آغاز شده است. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که هدف از این عملیات «حمایت از مردمی است که بیش از هشت سال تحت نسلکشی و آزار و اذیت رژیم کییف قرار داشتند».
نظر شما