۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۸:۱۵

مهر گزارش می دهد؛

اختلافات در شورای شهر قم بالا گرفت

اختلافات در شورای شهر قم بالا گرفت

قم- در پی عدم حضور ۶ نفر از اعضای شورای اسلامی شهر قم به نشانه اعتراض مداخله جریانی خارج از شورا در انتخابات هیئت رئیسه، این جلسه با دستور کار انتخابات داخلی از حد نصاب افتاد و برگزار نشد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اختلافات در بین اعضای شورای اسلامی شهر قم پس از استعفای حسین اسلامی رئیس شورا و برگزاری انتخابات رئیس جدید، وارد مرحله تازه ای شد و در حال حاضر اعضا به دو گروه تقسیم شده‌اند این در حالی است که قریب به اتفاق اعضای فعلی از لیست اصولگرایان و در یک ائتلاف بودند.

در جریان انتخابات رئیس جدید شورای اسلامی شهر قم که در تاریخ ۸ خردادماه سال جاری برگزار شد، محسن محرری و محمود مسگری دو نامزد پست ریاست بودند که محرری با ۷ رأی ریاست شورا را بر عهده گرفت و مسگری هم ۶ رأی را به خود اختصاص داد.

انتقاد از مداخله جریانی خاص در انتخابات داخلی شورا

شماری از اعضای شورا معتقدند که جریانی خاص از بیرون شورا بر اساس مصلحت‌های ساختگی در انتخابات داخلی شورا دخالت داشته و دارند و به اعتقاد آنان از طریق مهندسی آرا و اعمال نفوذ در رأی اعضا، بدنبال منافع حزبی خود هستند و آنان این رفتار را مغایر با شانیت این نهاد مردمی می‌دانند.

مرخصی ۱۲ روزه شهردار قم طی ماه‌های اخیر نیز موجب شده تا برخی از اعضای شورا در این خصوص موضع بگیرند چرا که بر اساس ماده ۹ آئین‌نامه حقوق و مزایای شهرداران مصوب ۱۹ خرداد ماه سال ۱۳۷۰، شهردار به ازای هر یک سال یک ماه مرخصی دارد، در تبصره یک این ماده ذکر شده که تاریخ استفاده مرخصی بنا به تقاضای شهردار توسط شورای اسلامی شهر تعیین می‌شود که برخی از اعضای شورا عنوان می‌کنند بر این اساس باید مرخصی شهردار توسط شورا تصویب شود.

محرری رئیس شورا نیز در واکنش به رسانه‌ای شدن موضوع نحوه مرخصی شهردار قم با بیان اینکه این روند قانونی بوده است، گفت: آقای شهردار در دو مرحله به صورت کتبی درخواست مرخصی کرده و اقدام قانونی لازم در این مسیر انجام شده بود و به این دلیل آنکه به صورت هم‌زمان جلسه هیئت رئیسه نداشتیم از منشی خواستم با تک تک اعضای هیئت رئیسه تماس بگیرد و نسبت به این موضوع اطلاع‌رسانی کامل انجام‌شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر قم همچنین با اشاره به اینکه سوال از شهردار قم باید طبق مفاد قانون باشد، گفت: فرآیند قانونی سوال باید مطابق ماده ۸۳ قانون تشکیلات و انتخابات شورای اسلامی شهر باشد که طبق آن، اعضا ابتدا درخواست تذکر سوال خود را برای رئیس شورا ارسال کنند.

محرری در تشریح این ماده قانونی گفت: چنانچه یک یا چند نفر از عملکرد شهردار و عملیات شهرداری سوال داشته باشند ابتدا توسط رئیس شورا به شهردار تذکر داده شود و در صورت عدم رعایت موارد مورد تذکر، سوال به صورت کتبی مطرح و رئیس شورا سوال را برای شهردار ارسال کرده و شهردار موظف است که بعد از ۱۰ روز در جلسه عادی و یا فوق العاده شورا برای توضیح حاضر شود و تاکنون چنین درخواستی از رئیس شورا نشده و رئیس شورا نیز تذکری در این رابطه به شهردار انجام نداده‌است.

سوال اخیر از شهردار کاملاً قانونی بوده است

در ادامه ۴ عضو شورای اسلامی شهر قم با تسلیم نامه‌ای به رئیس شورای اسلامی این شهر تاکید کردند روند سوال اخیر از شهردار کاملاً قانونی بوده و عدم ابلاغ آن از سوی رئیس شورا به شهردار «ترک فعل» محسوب شده و باعث ایجاد مسئولیت حقوقی است.

در این نامه که به امضای محمود مسگری، مرتضی استقامت، حسین صابری و معصومه آمره رسیده، خطاب به محسن محرری رئیس شورای اسلامی شهر قم آمده است: «قانون‌مداری و اجرای مرّ قانون در همه امور امری بسیار پسندیده بوده و پرهیز از تفسیرهای جانبدارانه که مخالف ماهیت و ذات آن قانون می‌باشد به عنوان یک اصل می‌بایست مورد احترام واقع گردد.»

امضا کنندگان نامه مذکور در ادامه درباره موضوع روند اخذ مرخصی اخیر شهردار قم، خطاب به محرری آورده‌اند: «جالب است که در توجیه اقدام جناب شهردار و نقض قانون (تبصره یک ماده ۹ آئین نامه حقوق و مزایای شهرداران) در عدم اخذ مرخصی و ارسال درخواست به موقع، متوسل به روند ادوار گذشته و عرف می‌شوید و قانون را اجرا نمی‌نمایید و با مسامحه از کنارش عبور می‌کنید! ولی در خصوص اجرای فرایند نظارتی و عمل به تکلیف ذاتی و قانونی شورا، با استناد به قانون و ارائه تفسیرهای خاص و جانبدارانه، مانع عمل به تکلیف ذاتی شورا که همان نظارت بر شهردار و شهرداری است، می‌گردید.

موضوع به اینجا ختم نشد و در پی مصاحبه‌های مکرر برخی از اعضای شورا در خصوص عملکرد شهردار قم و نحوه مرخصی رفتن وی، شهرداری نیز بیانیه‌ای صادر کرد که در بخشی از آن در خصوص مرخصی ۱۲ روزه شهردار قم آمده؛ تمامی مراحل اداری و قانونی این سفر به عنوان حق طبیعی هر کارمند به صورت کامل و با اطلاع مبادی ذی‌ربط انجام گرفته و ادعای اختلال در انجام امور شهری نیز از اتهامات پوچ است.

سیزده مرداد ماه سال جاری آخرین روز فعالیت سال دوم این دوره از فعالیت شورای اسلامی شهر قم است که هیئت رئیسه جدید باید با برگزاری انتخابات داخلی مشخص شود.

مانند روال دوره‌های گذشته که انتخابات هیئت رئیسه جدید در هفته پایانی برگزار می‌شد، قرار بود سه شنبه هفته گذشته این انتخابات برگزار شود که مقارن با تعطیلی ادارات به دلیل آلودگی هوا جلسه شورا نیز برگزار نشد.

اسامی ۶ نفر از اعضای شورا که در جلسه انتخابات هیئت رئیسه حضور نیافتند

موضوع انتخاب هیئت رئیسه جدید شورای اسلامی شهر قم در دستور کار جلسه امروز شورا قرار گرفت، اما ۶ نفر از اعضا از جمله محمود مسگری، محمدحسین دهناد، مصطفی ملایی، حسین صابری، مرتضی استقامت و معصومه آمره که معتقدند جریانی از بیرون شورا به دنبال دخالت در امر انتخابات داخلی شورا است به نشانه اعتراض در این جلسه حضور پیدا نکردند و تماس‌هایی که با این افراد از شورا گرفته شد بی نتیجه ماند و به دلیل حدنصاب نرسیدن، انتخابات هیئت رئیسه شورا برگزار نشد.

برای برگزاری انتخابات هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر قم حضور حداقل دو سوم از اعضا الزامی است و تعداد ۹ نفر از مجموع ۱۳ نفر اعضای شورا می‌بایست در جلسه علنی و رسمی حضور پیدا کنند.

مقرر شد تا جلسه علنی شورای شهر قم فردا ۱۰ مردادماه با دستور کار انتخابات هیئت رئیسه برگزار شد که در صورت عدم حضور این ۶ نفر از اعضای شورای اسلامی شهر قم کار به فرمانداری قم از ارجاع خواهد شد.

کد خبر 5851107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha