عبدالمجید شاکری شمسی در گفتگو با خبرنگار مهر، این رسوم و آیینها را مربوط به شهرستانهای مختلف استان نظیر ابرکوه، اردکان، بافق، تفت، مهریز، میبد و یزد عنوان کرد که برخی از آیینها به صورت مشترک برگزار میشود که از جمله آنها میتوان به سینه زنیهای گروهی و نخل برداری اشاره کرد.
وی با بیان اینکه برای حفظ آنها نسبت به ثبت این آیینها در فهرست آثار ناملموس کشور اقدام شده است، ادامه داد: شهرستانهای اردکان و میبد دارای بیشترین آیین محرمی ثبتشده هستند، از جمله مراسم شاخص میتوان به مراسم هشتم محرم شهرستان ابرکوه، مراسم روز عاشورا و نخل برداری حسینیه امام تفت، عزاداری و نخل برداری در تفت بهعنوان طولانیترین نخل برداری ایران، تعزیه در روستای توت اردکان، مراسم اجغه زنی بافق از مهمترین مراسم مذهبی در ماههای محرم و صفر هستند، اشاره کرد.
شاکری شمسی ادامه داد: مراسم نخل گردانی و سوگواری امام حسین (ع) در شهر یزد، هرساله صدها نفر از عاشقان حسینی را از نقاط مختلف کشور به خود جذب میکند، همچنین گردشگران خارجی از کشورهای مختلف در این آئینها شرکت میکنند و شهر یزد به دلیل شهرت مراسم سوگواریاش به حسینیه ایران نیز معروف شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، از جمله آیین شاخص استان در ماه محرم به علمبندی و علمگردانی روستای طزرجان شهرستان تفت، مراسم عزداری روستای توت شهرستان اردکان، مراسم پیشواز محرم، آیین نخلبرداری و عزاداری مردم در ندوشن در شهرستان میبد و تعزیهگردانی تا جوش زنی در شهرستان ابرکوه اشاره کرد.
وی ادامه داد: مراسم شدهبندی احمدآباد اردکان، آیین نخلبرداری و آیین سنجزنی، شاه حسن و شاه حسین و آیین نخلبرداری مهرجرد همگی از آداب و رسوم شهرستان میبد و طبل زنی به عنوان آیین موسیقی محرم ابرکوه از دیگر مراسم ثبت شده در فهرست آثار ملی است.
نظر شما