به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، این محصول که Soluboard نام دارد پیش از این توسط استارت آپ انگلیسی ساخته شده و مبتنی بر گیاه بود. توسعه این محصول می تواند مسیری تازه در صنعت فناوری برای کاهش زباله های الکترونیک ایجاد کند.
PCB زیست تجزیه پذیر جیوا از فیبرهای طبیعی و یک پلیمر بدون هالوژن ساخته شده که نسبت به صفحه مدارهای سنتی ساخته شده از کامپوزیت فایبرگلاس آلودگی زیست محیطی کمتری دارد.
محققان دانشگاه واشنگتن نیز با همکاری «مایکروسافت ریسرچ» در پژوهشی در ۲۰۲۲ میلادی، ماوس حافظ محیط زیست ابداع کرده اند که Soluboard PCB داخل آن به کار رفته بود. محققان متوجه شدند Soluboard در آب داغ در کمتر از ۶ دقیقه حل می شود. اما در دمای اتاق تجزیه آن ممکن است چند ساعت طول بکشد.
طی این فرایند علاوه بر حل شدن فیبرهای PCB، بازیابی فلزات ارزشمند آن نیز ساده تر بود. پروفسور ویکرام ایر که در پروژه ماوس همکاری کرده، در این باره می گوید: پس از آنکه صفحه مدار حل شد، تراشه ها و بقایای مدار باقی ماند که می توانستیم آنها را فیلتر کنیم.
جاناتان سوانستون مدیر ارشد اجرایی و بنیانگذار جیوا متریالز در این باره می گوید: به کارگیری فرایند بازیافت مبتنی بر آب ممکن است به بازده احیای فلزات ارزشمند را بیشتر کند.
این شرکت مدعی است تاثیر صفحه مدار مذکور در تولید کربن ۶۰ درصد کمتر از PCB های معمول است و همچنین این نوآوری می تواند در تولید ۱۰.۵ کیلوگرم کربن و ۶۲۰ گرم پلاستیک به ازای هر مترمربع PCB صرفه جویی کند.
اکنون شرکت آلمانی اینفینئون با اتکا بر چهارچوب Soluboard سه نمونه صفحه مدار مختلف ساخته است. این شرکت هم اکنون فقط از PCBهای قابل حل شدن به عنوان دمو و برای ارزیابی استفاده می کند و مدعی است که ۵۰۰ واحد آن هم اکنون مورد استفاده قرار دارند.
البته شرکت مشغول بررسی امکان استفاده از مواد برای تمام صفحه مدارها در چند سال آینده است.
نظر شما