۱۲ مرداد ۱۴۰۲، ۱۴:۱۶

امیرعبداللهیان در نشست خبری:

ایران و پاکستان مصمم هستند مرزهای امنیتی را به اقتصادی تبدیل کنند

ایران و پاکستان مصمم هستند مرزهای امنیتی را به اقتصادی تبدیل کنند

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ایران و پاکستان مصمم هستند که از امنیتی ماندن مرزها فاصله بگیرند و مرزها را به مرزهای تجاری و اقتصادی مبدل کنند.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، بلاول بوتو زرداری وزیر خارجه پاکستان در نشست مطبوعاتی با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، ضمن خوشامد گویی به همتای ایرانی خود، اظهار داشت: ۱۵ ماه گذشته کار خود در دولت جدید پاکستان را آغاز کردیم و در ژوئن ۲۰۲۲ اولین سفر خود را به ایران انجام دادم که پیشرفت‌های خوبی را در روابط داشتیم.

وی ادامه داد: یکی از نمونه‌های کوچک پیشرفت روابط ایران و پاکستان می‌توان در بازار پیشین مند بازارچه مرزی و پروژه انتقال برق به پاکستان را دید.

وزیر خارجه پاکستان افزود: پروژه‌های میان ایران و پاکستان نشان دهنده تعهد دو کشور برای یافتن راه حل به نفع مردمان دو کشور است.

وی گفت: امروز خوشحالیم که مدارس، بیمارستان‌ها به لطف برقی که ایران به پاکستان انتقال داده، می‌توانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

بوتو زرداری تصریح کرد: ظرف روزهای گذشته پیشنهادات زیادی را در زمینه تقویت روابط دو کشور در زمینه‌های اقتصادی و انرژی داشتیم لذا امروز اسناد مهمی را به امضا رساندیم‌.

بلاول زرداری افزود: پاکستان به دنبال همگرایی منطقه‌ای است و این کاملاً با شعار و سیاست آقای رئیسی رئیس جمهور ایران همخوانی دارد و بنا داریم تا پایان سال میلادی جاری ۵ بازارچه مرزی را افتتاح کنیم. معتقدیم در این زمینه سازمان اکو می‌تواند زمینه کلیدی ایفا کند.

وی ادامه داد: مهمترین اسناد امضا شده امروز، برنامه راهبردی تجاری بین دو کشور برای دوره ۲۰۲۳ و ۲۰۲۸ است که ارتقای سطح مراودات تجاری را به پنج میلیارد دلار برسانیم. علاوه بر این، سند نشست مشترک کمیسیون سرمایه گذاری دو کشور در این سفر امضا شد.

وزیر خارجه پاکستان خاطرنشان کرد: امیدوارم در نتیجه این اسناد به پیشرفت‌های خوبی دست یابیم.

بلاول زرداری تصریح کرد: در نتیجه بحث‌های مختلف در این چند روز بین تیم‌های دو کشور و صحبت‌های امروز با همتای خودم در خصوص مسائل مختلفی با یکدیگر به توافق رسیدیم.

وی گفت: امروز رایزنی‌های بسیار خوبی داشتیم نه تنها درباره روابط دوجانبه بلکه تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی شاهد همگرایی بسیار خوبی بین ایران و پاکستان درباره مسائل دوجانبه هستیم و ایران و پاکستان بر این نظرند که صلح و ثبات در منطقه به نفع کل منطقه خواهد بود.

بلاول زرداری ادامه داد: ما در مذاکرات در خصوص مساله تبادل زندانیان و آزادی ماهی گیران و لنج‌های دو طرف به توافق رسیدیم و بر ثبات و صلح در مرزهای دو کشور تاکید کردیم.

وزیر خارجه پاکستان گفت: ما در گفت‌گوهای خود از موضع ایران در خصوص کشمیر حمایت و قدردانی کردیم.

وزیرخارجه پاکستان با اشاره به موضوع افغانستان، تصریح کرد: بر اهمیت مساله معیشت و رفاه مردم افغانستان تفاهم داریم.

بلاول زرداری گفت: دو کشور همچنین در خصوص مقابله اسلام هراسی و مقابله با آن نیز تفاهم داشتیم.

بلاول بوتو زرداری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه همکاری ایران و پاکستان در رابطه با اسلام هراسی و هتک حرمت به کتب آسمانی چگونه خواهد بود، افزود: هتک حرمت به قرآن طراح از پیش طراحی شده است و ما با ایران تماس‌های متعددی در این خصوص داشته‌ایم‌.

وی ادامه داد: ما در کمیسیون حقوق بشر تلاش کردیم و قطعنامه‌ای در سازمان ملل به تصویب رساندیم و همچنین توانستیم روزی را با عنوان روز جهانی مقابله با اسلام هراسی نام گذاری کنیم.

وی افزود: ما در جلسه اخیر سازمان همکاری اسلامی با ایران همکاری خوبی داشتیم و خواستار مقابله با این عمل شنیع بودیم.

در ادامه، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان ضمن محکومیت اقدام تروریستی اخیر در منطقه باجور پاکستان، اظهار داشت: با خانواده‌های قربانیان این حادثه تروریستی ابراز همدردی می‌کنم.

وی ادامه داد: خرسندم اعلام کنم از دو روز پیش معاون دیپلماسی کشورمان در رأس هیئتی مذاکرات مهم و مفید و نتیجه بخشی را با همتایان در اسلام آباد داشتند.

وزیر امور خارجه گفت: این مذاکرات منجر به امضای برخی از اسناد و پیگیری جدی اسناد دیگری که در گذشته به امضای دو کشور رسیده بودند، شده است.

وی افزود: در خصوص پروژه خط لوله گاز آی پی گفتگوهای مهمی را داشته ایم. تکمیل خط لوله گاز را در راستای منافع دو ملت می‌دانیم. آمادگی داریم این خط لوله هر چه زودتر مراحل نهایی خود را پشت سر بگذارند.

امیرعبداللهیان گفت: در خصوص وجود برخی مشکلات مالی و بانکی و راهکارهای آن در چارچوب حقوق بین الملل گفتگو کردیم.

وی ادامه داد: در جریان سفر سال گذشته جناب بوتو در جهت ایجاد بازارچه‌های جدید مرزی اقداماتی داشتیم.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: اخیراً بازارچه مرزی مند پیشین با حضور نخست وزیر پاکستان و رئیس جمهور کشورمان برگزار شد. دو کشور مصمم هستیم از امنیتی ماندن مرزها فاصله بگیریم و مرزها را به مرزهای تجاری و اقتصادی مبدل کنیم‌.

وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: آمادگی داریم حجم تبادلات تجاری خود را به دو برابر و ۵ میلیارد دلار افزایش دهیم.

وی ادامه داد: همینطور که جناب آقای وزیر بوتو اعلام کردند اتفاق نظر داریم در اسرع وقت مجرمان و متهمان میان دو کشور تبادل شوند و دو طرف نسبت به آزادسازی شناورهای ماهیگیری به فوریت اقدام کنیم؛ اتفاق نظر داریم برخی فرمت های همکاریهای منطقه‌ای در حوزه‌های تجاری اقتصادی و مبارزه با تروریسم و مبارزه با مواد مخدر را فعال سازیم‌.

امیرعبداللهیان گفت: مکانیسم همکاریهای ایران چین و پاکستان، در سرمایه‌گذاری‌های مشترک مورد علاقه فی مابین است.

وی با اشاره به حضور نمایندگان پارلمان دو کشور و رؤسای گروه دوستی ایران و پاکستان گفت: مشارکت پارلمانی در توسعه روابط نقش مثبتی ایفا خواهد کرد.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه در خصوص بحران اوکراین و مساله افغانستان گفت‌گو و رایزنی کردیم، گفت: هر گونه تحول در افغانستان بر همسایگان به خصوص ایران و پاکستان تأثیر می‌گذارد. ما چهارچوب ابتکارات منطقه‌ای را بهترین روش برای حل و فصل موضوع افغانستان میدانیم و به حمایت از مردم افغانستان به عنوان وظیفه انسانی و دینی تاکید داریم و ثبات و امنیت افغانستان را مورد توجه قرار داده ایم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: ما در وضعیت اوکراین جنگ را راه حل نمی‌دانیم و تسلیح بیشتر اوکراین توسط آمریکا و کشورهای غربی را نگران کننده می‌دانیم. تسلیح طرفین جنگ نتیجه‌ای جز کشتار و ویرانی نخواهد داشت.

امیرعبداللهیان در پایان خاطرنشان کرد: ما معتقدیم مردم پاکستان و ایران یک ملت واحد در دو جغرافیای متفاوت هستند. ما امنیت و پیشرفت پاکستان را امنیت و پیشرفت ایران می‌دانیم.

کد خبر 5853009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha