کیومرث طالبی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته برای نظارتهای بهداشتی بر فعالیت موکبها در پیاده روی اربعین اظهار داشت: مقرر شد که برای هر موکب یک مدیر بهداشتی مشخص شود که از تخصصهای مختلف از جمله پزشک، پرستار، کارشناس بهداشت محیط و متخصص پیشگیری از بیماریها انتخاب شدهاند.
وی به برگزاری نشست آموزشی و توجیهی با حضور رابطان بهداشت موکب داران اربعین حسینی اشاره کرد و افزود: برنامه پیشنهادی غذایی برای موکب داران و توصیههای غذایی متناسب با گرما برای زوار و همچنین نقش هیئات مذهبی که در حوزه سلامت مؤثر هستند در این جلسه آموزش داده شد.
مسئول اجرایی نشست آموزشی و توجیهی رابطان بهداشت موکب داران اربعین حسینی با اعلام اینکه نکات کلیدی بهداشتی و آموزشی به شکل حضور و مجازی به رابطان بهداشتی ارائه میشود، ادامه داد: طبق برنامه ریزی دانشگاه، تیمهای درمانی در قالب یک موکب درمانی کار نظارت بردرمان و تأمین دارو را برعهده میگیرد.
طالبی همچنین با اشاره به وجود تیمهای مراقبت مرزی که همه ساله از سوی وزارت بهداشت دم مرزها برای کنترل و رصد بیماریها مستقر میشوند، گفت: بیشتر بیماریهای که در تجمع اربعین سال گذشته مشاهده شده در درجه اول کرونا و سپس بیماریهای منتقل شده از آب و غذا بود که بیشتر به خاطر تنوع غذایی که باهم سازگاری نداشته است، مبتلا شده بودند و مواردی از بیماریهای واگیر دار را شاهد بودیم.
وی با اشاره به اعزام ۱۵۰ رابط بهداشتی از اصفهان برای موکبهای اربعین گفت: تمام تلاش ما بر این است که آموزشهای بهداشتی لازم را قبل از سفر به کربلا به دست مسافران و زائران قرار دهیم و همچنین موارد بهداشتی که در موکب ها نصب میشود که در هنگام استراحت مطالعه کنند.
نظر شما